![]() |
Toprak Ana - İki Heybe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Toprak Ana - İki HeybeToprak Ana - İki Heybe Toprak ana, üzerinde gezen dolaşan , birbiriyle arada bir didişen , arada bir dostluk kuran hayvanları ilgiyle seyredermiş ![]() Birbirine hiç benzemeyen değişik türde hayvanın , hayatlarını mutlu bir şekilde sürdürmesinden büyük zevk alırmış ![]() - “Nasılsın sevgili maymun ” diye sormuş bir gün: - “Ben çok iyiyim “demiş maymun gülümseyerek, sonra da eklemiş; - “Benim kendimi iyi hissetmem için pek çok neden var; iyi koşmak, ağaçlara tırmanmak aynı zamanda zeki de sayılırım ![]() ![]() ![]() - “Ne diyorsun demiş ayı, ben bir kere senden daha güçlüyüm ![]() ![]() Bunu duyan fil homurdanmış; - “Ben koca hortumumla ister ağaçların dallarını keser, körpe otları koparırım, hepiniz sıcaktan bunalırken, istesem her gün banyo yaparım, koca gövdemle tüm yolu kaplarım, üstelik çok da hızlı koşarım ama şu balina gibi yağ torbası olsam belki haklı olabilirdiniz ![]() ![]() Tam o sırada toprak ana hayvanlar arasındaki tartışmayı kesmiş ve kendi kendine şöyle söylenmiş : - “Şu hayvanlar çok hoş canlılar doğrusu!! İnsanlara ne kadar da benziyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Toprak Ana - İki Heybe |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Toprak Ana - İki HeybeAna Hakkı Hazreti Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya Resûlellah! Şu anda kocam ölüm dçşeğinde, belki biraz sonra ölmüş olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazreti Peygamberimiz: - Kocan sağlığında ne gibi kötü harekette bulunurdu? diye sordu ![]() Kadın hiçbir kötü amelinin olmadığını, namazını kılıp her türlü ibadetini noksansız yerine getirmeye çalıştığını söyledi ![]() Bu sefer Peygamberimiz: - Kocanızın dünyada kimi var? diye sordu ![]() www ![]() ![]() Kadın ihtiyar bir annesi olduğunu söyleyince Peygamberimz (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Oğlun sana karşı nasıl hareket ederdi? Oğlundan memnunmusun? diyr sordu ![]() Alkamanın anası: - Ya Resulullah, oğlum evleninceye kadar çok iyi muamele ederdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() - Hakkımı helâl etmem ey Allah'ın Resûlü, dedi ![]() Alkama ise evde yatıyor, hâlâ şehadet kelimesi getiremiyordu ![]() Hazreti Peygamberimi, kadının annelik şefkatini harekete geçirmek için, orada bulunanlara: - Bana biraz odun hazırlayın, diye emir verdi ![]() Kadın hayretle : - Odunu ne yapacaksın ya Resûlellah! diye sormaktan kendini alamadı ![]() Çünkü o da şüphelenmişti ![]() Peygamber Efendimiz : - Oğlunu yakacağım ![]() ![]() ![]() - Oğlumun gözümün önünde yanmasına razı olamam ya Resûlellah ! Ona hakkımı helal ediyorum, dedi ![]() Murat hasıl olmuştu ![]() ![]() ![]() - Git bakalım, Alkama ne haldedir? buyurdular ![]() - Bilâl-i Habeşi Alkam'nın yanına varıp şehadet kelimesei telkin ettiğinde, Alkama'nın dili açılmıştı : - Lâ ilâhe illallâh, Muhammedün Resûlüllah, deyip ruhunu Allah'a teslim etti ![]() |
![]() |
![]() |
|