![]() |
Aslan Prens|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aslan Prens|Masal Ve Hikaye ÖzetleriAslan Prens Bir zamanlar zengin bir Tüccarın üç kızı varmıs ![]() - Gittiğim yerlerden size ne getireyim? diye sormuş ![]() Büyük kızı inci bir kolye; ortanca kızı altın bir yüzük istemiş ![]() ![]() - Yavrucuğum, kış ortasında gül bulmam çok zor ![]() ![]() Adamcağız gittiği her yerde küçük kızı için gül aramış ![]() ![]() ![]() ![]() Onlar da: - Bu kış kıyamette gül mü olur? diyerek tüccara gülüyorlarmış ![]() Tüccar küçük kızının isteğini yerine getirememenin üzüntüsüyle eve dönerken karşısına bir saray çıkmış ![]() ![]() ![]() ![]() Tüccar, hemen bahçeye girmiş ![]() ![]() ![]() ![]() - Çiçeklerimden koparanın vay haline! diye kükremiş ![]() Tüccar: - Canımı bağışlaman için ne istersen yaparım ![]() ![]() Aslan: - Evine döndüğünde karşına ilk çıkanı bana vereceksin ![]() ![]() Gülü bir an önce kizina götürmek isteyen tüccar, hiç düsünmeden: - Peki, kabul ediyorum ![]() ![]() ![]() Tüccar eve yaklaşınca babasınınn geldigini gören küçük kız koşarak bahçeye çıkmış ![]() ![]() ![]() ![]() - Neden ağlıyorsun, babacığım? demiş ![]() Babası olanları anlatmış ![]() ![]() Küçük kız: - Verdiğin sözü tutmalısın, babacığım ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah erkenden yola çıkmış ![]() ![]() Aslan, aslında bir büyücü tarafından aslana dünüştürülen bir prensmiş ![]() ![]() Aslan Prens, tüccarın güzel kızını çok beğenmiş ![]() ![]() Gündüzleri aslan olarak dolaşıyor, hava kararınca yakışıklı prense dönüşüyormuş ![]() Böylece günler, aylar geçmiş ![]() ![]() Kız bir gün, ablasının düğününe çağırılmış ![]() - Beraber ablamın düğününe gidelim, demiş ![]() - Sen yalniz git ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak karısı öyle israr etmiş ki sonunda Aslan Prens gitmeye razı olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() - Yedi yıl böyle kalacağım, dünyayı dolaşacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak günün birinde kocasınınn bıraktığı tüyü bulamamış ![]() ![]() - Sevgili güneş sen her yeri aydınlatıyorsun ![]() ![]() Güneş: - Görmedim, güzel kız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gece olunca aya: - Karanlıkları aydınlatansın ![]() ![]() Ay: - Görmedim ![]() ![]() ![]() - Her yerden esip geçersin ![]() ![]() Karayel: - Evet, gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Dövüştüğü canavar asıinda büyücü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kız, Karayel’in söylediklerini aynen yapmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Senin burada ne işin var? Kocan artık seni istemiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Kız büyücünün dediklerini yapmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bunları bana satar mısın? diye sormuş ![]() - Bu gece prensin odasına girmeme ve onunla konuşmama izin verirsen, onları sana veririm, demiş, kız da ![]() Büyücü kadın, kızın bu teklifini kabul etmiş ![]() ![]() “Servetime servet , katarım ![]() ![]() ![]() Gece olunca kız, kocasınınn yattığı odaya girmiş ![]() ![]() ![]() - Büyücü fikrini degiştirmeden hemen buradan kaçalım, demiş ![]() Birlikte kendi saraylarına doğru yola çıkmışlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Aslan Prens|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aslan Prens|Masal Ve Hikaye Özetleriprensin hikayesi Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalpur saman içinde bi tane prens varmış bu prens çok yakışıklıymış bu prens bir kızla evlenmek istiyomuş ama bir türlü kız bulamıyormuş bu yüzden balo düzenlemeye karar vermiş ve balo düzenlemiş dınt dınt dırırıdunt duyduk duymadık demeyin kralımızın emri vardır kralın oğlu bir balo düzenlemeye karar verdi bu yüzden krallıktaki bütün genç kızlar baloya davetlidir ve balo zamanı geldi bütün genç kızlar gelmiş ama bir kişi eksikmiş bu kızda çok fakirmiş o yüzden baloya gidememiş bu kızın yanını iyilik perisi gelmiş - hey güzel kız sen niye prensin düzenlediği baloya gitmedin kız anlatmış ben çok fakirim bu yüzden baloya gidemedim zaten gidecek olsam kıyafetim yok olsa olsa bir tane yırtık elbisem var iyilik perisi ben seni baloya göndereceğim bve ona çok güzel bir gelinlik yapmış ve onu baloya göndermiş ve prens bu kızı beğenip onunla evlenmiş |
![]() |
![]() |
|