Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aslan, hikaye, prens|masal, özetleri

Aslan Prens|Masal Ve Hikaye Özetleri

Eski 10-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aslan Prens

Bir zamanlar zengin bir Tüccarın üç kızı varmıs Tüccar bir gün yolculuga çıkmaya hazırlanırken kızlarına:
- Gittiğim yerlerden size ne getireyim? diye sormuş
Büyük kızı inci bir kolye; ortanca kızı altın bir yüzük istemiş Küçük kızı ise sadece bir gül istemiş Bunun üzerine babası küçük kızına:
- Yavrucuğum, kış ortasında gül bulmam çok zor Ama senin için elimden geleni yapacağım, diyerek yola çıkmış
Adamcağız gittiği her yerde küçük kızı için gül aramış Gördüğü bütün bahçelere girip bakmış Bahçıvanlarla konuşmuş Herkese soruyormuş
Onlar da:
- Bu kış kıyamette gül mü olur? diyerek tüccara gülüyorlarmış
Tüccar küçük kızının isteğini yerine getirememenin üzüntüsüyle eve dönerken karşısına bir saray çıkmış Sarayın kocaman bir bahçesi varmış Bahçenin bir yanı yaz, bir yanı kışmış Bir yanı karla, bir yanı renk renk güllerle kaplıymış
Tüccar, hemen bahçeye girmiş Kızı için bir gül koparmış Tam bahçeden çikacağı sırada karşısına bir asIan çıkıvermiş
- Çiçeklerimden koparanın vay haline! diye kükremiş
Tüccar:
- Canımı bağışlaman için ne istersen yaparım Yeterki şu gülü küçük kızıma götürmeme izin ver, diye yalvarmış
Aslan:
- Evine döndüğünde karşına ilk çıkanı bana vereceksin O zaman gitmene izin veririm, demiş
Gülü bir an önce kizina götürmek isteyen tüccar, hiç düsünmeden:
- Peki, kabul ediyorum Eve gidince karşıma ilk çıkanı size vereceğim, demiş Gülü alıp yoluna devam etmiş
Tüccar eve yaklaşınca babasınınn geldigini gören küçük kız koşarak bahçeye çıkmış Tüccarı ilk karşılayan o olmuş Babasına sarılıp, öpmüş Adamcağız ise baslamış sızlanmaya
- Neden ağlıyorsun, babacığım? demiş
Babası olanları anlatmış ”Şimdi Aslan’ a verdiğim sözü nasıl tutarım?” demiş
Küçük kız:
- Verdiğin sözü tutmalısın, babacığım Ben yarın Aslan’ a giderim Yalvarır yakarırım Bana bir zarar vermemesini isterim, demiş
Sabah erkenden yola çıkmış Aslan’in yaşadiği saraya varmış
Aslan, aslında bir büyücü tarafından aslana dünüştürülen bir prensmiş Gün doğunca aslan , oluyor, gün batınca tekrar prense dönüşüyormuş
Aslan Prens, tüccarın güzel kızını çok beğenmiş Kızla evlenmiş
Gündüzleri aslan olarak dolaşıyor, hava kararınca yakışıklı prense dönüşüyormuş
Böylece günler, aylar geçmiş Mutluluk içinde yaşıyorlarmış
Kız bir gün, ablasının düğününe çağırılmış Aslan Prens’ e:
- Beraber ablamın düğününe gidelim, demiş
- Sen yalniz git Biliyorsun ışık benim için çok tehlikeli Üzerime bir parça ışı gelse bu kez de bir kumruya dönüşürüm Yedi yıl bütün dünyayı dolşsmak zorunda kalırı, demiş Arslan Prens
Ancak karısı öyle israr etmiş ki sonunda Aslan Prens gitmeye razı olmuşKız, babasınınn evine varınca kocasını karanlık bir odaya kapatmış Ancak kapının altından sızan incecik ışığı fark etmemiş O anda da kocası Aslan Prens, sarı bir kumruya dönüşmüş
- Yedi yıl böyle kalacağım, dünyayı dolaşacağım Nereye gitsem sana sarı bir tüy bırakacağım Böylece beni izler, nerede olduğumu anlarsın, diyerek uçup gitmiş Ardından karısı da yollara düsmüş Kocasınınn bıraktığı sarı tüylerin arkasından yedi yil dünyayı dolaşmış Eşinin peşinden bir an olsun ayrılmamış
Ancak günün birinde kocasınınn bıraktığı tüyü bulamamış Tüm aramalarına rağmen kumruyu bir türlü bulamıyormuş Sonunda güneşe sormak aklına gelmiş:
- Sevgili güneş sen her yeri aydınlatıyorsun Söyle bana buralardan geçen sarı bir kumru gördün mü? diye sormuş
Güneş:
- Görmedim, güzel kız Ama sana bir bohça vereyim Basın darda kaldığında açarsın Haydi, ugurlar olsun, demiş Kız, güneşin verdiği bohçayı almış Tekrar yollara düşmüş
Gece olunca aya:
- Karanlıkları aydınlatansın gördün mü? diye sormus
Ay:
- Görmedim Ama dostum karayel sana yarıim edebilir, demiş Ve kıza bir yumurta vermiş Bunun üzerine kız doğru karayele gitmş:
- Her yerden esip geçersin Söyle bana sarı bir kumru gördün mü? diye sormuş
Karayel:
- Evet, gördüm Kızıldeniz’e gitti Yedi yıl doldugu için yeniden aslana dönüştü Orada bir canavarla dövüşüyor, demiş Sonra devam etmiş
- Dövüştüğü canavar asıinda büyücü Şimdi beni iyi dinle Kızıldeniz’in sağ kıyısında demir çubuklar vardır On birinci çubuğu alıp canavara değdirdiğin anda her şey eski haline dönüşür Kocan aslan olmaktan kurtulur Canavar da büyücü kadın olur Ne var ki sihir bozulur bozulmaz zaman kaybetmeden kocanı oradan uzaklaştır Yoksa büyücü kadın senden önce davranıp kocanı götürür, demiş
Kız, Karayel’in söylediklerini aynen yapmış Kocasını kurtarmış Ama Karayel’in son söylediklerini unutmuş Kocasını oradan hemen uzaklaştırmamış Ve büyücü kadın, prensi kolundan yakaladığı gibi çekip götürmüş Kız, kocasını bulmak için tekrar yollara düşmüş Karşısına bir saray çıkmış Sarayda düğün hazırlıkları varmış Güneş’in verdiği bohçayı açmıs, içinden çok güzel bir elbise çıkmış Hemen elbiseyi giyip saraya girmiş Herkes ona hayran olmuş Büyücü kadın, kızı karşısında görünce:
- Senin burada ne işin var? Kocan artık seni istemiyor Benimle evlenecek Üstündeki o elbiseyi hemen bana ver ve sarayımı terk et Yoksa kocanı yeniden kumruya dönüştürürüm, demiş
Kız büyücünün dediklerini yapmış Saraydan çıkıp, bir ağacaın altına oturmuş Uzun uzun ağlamış Birden aklına Ay’ın verdiği yumurta gelmiş Hemen yumurtayı kırmışIçinden altın bir tavuk ve civcivleri çıkmıs Kız bunları alıp tekrar büyücünün sarayına gitmiş Büyücü kadın altın tavuk ve civcivleri görünce:
- Bunları bana satar mısın? diye sormuş
- Bu gece prensin odasına girmeme ve onunla konuşmama izin verirsen, onları sana veririm, demiş, kız da
Büyücü kadın, kızın bu teklifini kabul etmiş Çünkü altın tavuk ve civcivlerine sahip olmaktan başka bir sey düşünemiyormuş
“Servetime servet , katarım Bu kız, kocasıyla ne konuşurşa konuşsun” diye düsünüyormuş
Gece olunca kız, kocasınınn yattığı odaya girmiş Prens karşısında sevgili karısını görünce çok sevinmiş Kız, tüm olanı biteni kocasına anlatmış
- Büyücü fikrini degiştirmeden hemen buradan kaçalım, demiş
Birlikte kendi saraylarına doğru yola çıkmışlar Ve ömür boyu birbirlerinden ayrılmamışlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-23-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

prensin hikayesi

Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalpur saman içinde bi tane prens varmış bu prens çok yakışıklıymış bu prens bir kızla evlenmek istiyomuş ama bir türlü kız bulamıyormuş bu yüzden balo düzenlemeye karar vermiş ve balo düzenlemiş dınt dınt dırırıdunt duyduk duymadık demeyin kralımızın emri vardır kralın oğlu bir balo düzenlemeye karar verdi bu yüzden krallıktaki bütün genç kızlar baloya davetlidir ve balo zamanı geldi bütün genç kızlar gelmiş ama bir kişi eksikmiş bu kızda çok fakirmiş o yüzden baloya gidememiş bu kızın yanını iyilik perisi gelmiş - hey güzel kız sen niye prensin düzenlediği baloya gitmedin kız anlatmış ben çok fakirim bu yüzden baloya gidemedim zaten gidecek olsam kıyafetim yok olsa olsa bir tane yırtık elbisem var iyilik perisi ben seni baloya göndereceğim bve ona çok güzel bir gelinlik yapmış ve onu baloya göndermiş ve prens bu kızı beğenip onunla evlenmiş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com