![]() |
Sevgi Adacıkları|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgi Adacıkları|Masal Ve Hikaye ÖzetleriSEVGİ ADACIKLARI Eski İspanyol haritacıların sevgilileri harita çizilirken,"Benim için de bir ada çiz " derlermiş ![]() haritacısı da sevgilisi için gerçekte olmayan bir ada çizermiş ![]() Eski İspanyol haritalarında böyle "Sevgiliye armağan adacıklar" olurmuş ![]() Kristof Kolomb bir deniz seferinde,haritadan anlayan bir İspanyol'a gemide suların azaldığını, haritada görülen şu adacıkta içme suyu bulunup bulunmadığını sorunca İspanyol gülümsemiş "Efendim, o adanın var olduğunu sanmıyorum ![]() sevgilisine çizmiştir" demiş ve gerçek ortaya çıkmış ![]() Akşit Göktürk' ün "Edebiyatta Ada" yapıtını okuduğumda çok gülmüştüm ![]() da, ona adayı armağan eden İspanyol haritacısı da ne güzel bir şey yapmışlar ![]() armağan etmiştir de nice kadını heyecandan titretmiştir ![]() Simpson için krallığından vazgeçmesi zamanının Leyla-Mecnun öyküsünü yaşatmıştır ![]() Çizecek haritası olmayanlar, vazgeçecek krallığı olmayanlar ne yapsın ? Bütün bunlar sembol değil mi ? Haftalardır görmediğimiz bir dosta bir kart göndermek aklımızdan bile geçmez ![]() nasıl olsa yakınız" diye düşünürüz ![]() ![]() ![]() ![]() kaybediyor ![]() ![]() ![]() da ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oluyor, eksiklik ne ?" Eksilen insan ![]() ![]() ada çizip de "Bu senin adan" demeyi unutuyoruz ![]() adası olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşünceleri, sevgiyi, sözleri, dokunuşları, davranışları, dostluğu unutuyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() beklediğimizi unutuyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() bilmeden ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|