|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
demi, gökhan, hikaye, ömrümüzün, özcan|masal, özetleri |
![]() |
Ömrümüzün Son Demi / Gökhan Özcan|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ömrümüzün Son Demi / Gökhan Özcan|Masal Ve Hikaye ÖzetleriÖmrümüzün Son Demi / Gökhan Özcan Yazar parka girerek bankta oturan yaşlı çiftin önünden geçti ![]() ![]() "Yanlış yaptık Mahinur Hanım, ne yapıp edip anne babalarımızı bu işe razı etmeliydik ![]() ![]() ![]() ![]() "Fakat sizden babamla konuşmanızı rica etmiştim Eşref Bey! Beni hiç dinlemediniz ki! ![]() ![]() ![]() ![]() "Doğru ama pederiniz 'Ben itfaiyeciye kız vermem' diye tutturmuştu Mahinur Hanım! Ya ayrılmamız ya da birlikte kaçmamız icabediyordu ![]() ![]() ![]() "Biliyorum tabii ama bildiğim bir şey daha var ![]() ![]() ![]() "Çok rica ederim Mahinur Hanım, benim mürekkebe alerjim olduğunu bilmiyor gibi konuşuyorsunuz ![]() ![]() "Aşkolsun Eşref Bey, böyle bir şeyi istiyor olabileceğime nasıl ihtimal veriyorsunuz ![]() ![]() ![]() "Denemedim mi Mahinur Hanım? Otobüs şoförlüğüne devam etsem memlekette adam kalmayacaktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Benim sizin istediğiniz bir işte çalışmanızı, istdâdmız olan bir sahada ilerlemenizi istemediğimi mi zannediyorsunuz Eşref Bey? Ama bakın muvaffak olamadık işte ![]() ![]() "Eğer sizi kaçırdığımda yaşımızı doldurmuş olsaydık, bizi kimse ayıramazdı Mahinur Hanım! İki günle kaybettik herşeyi ![]() "Kaç gün olduğu neyi değiştiriyor Eşref Bey, ayrıldık işte ![]() ![]() ![]() "Siz razı olsanız babanız bizi ayıramaz Mahinur Hanım! Hâlâ kaçabiliriz ![]() ![]() "Delirdiniz mi Eşref Bey, altmışımızı devirdik ikimiz de! ![]() ![]() "Olsun, hiç olmazsa ömrümüzün son demini birlikte yaşarız ![]() "Babam peşimizi bırakır mı sanıyorsunuz Eşref Bey, onun her yerde kolları var ![]() ![]() ![]() ![]() "Fakat kaçarsak nasıl yaşanz Eşref Bey, ne yer ne içeriz?" "Benim emekli maaşım var ya Mahinur Hanım, biraz dişimizi sıkarsak ikimize de yeter!" "Siz ciddi misiniz Eşref Bey?" "Hiç bu kadar ciddi olmamıştım Mahinur Hanım!" İki ihtiyar bastonlarına dayanarak banktan kalktılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllar aşkları derinleştiriyor ama hafızaları da zayıflatıyordu ![]() ![]() "Ömrümüzün son demi, son baharıdır artık" şarkısını mırıldanarak kendi nihayetine doğru yürümeye başladı ![]() |
![]() |
![]() |
|