Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anne, ile, masal, oğulları

Anne İle Oğulları - Masal

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anne İle Oğulları - Masal

Anne İle Oğulları

Bir kadıncağızın altı tane oğlu varmış Varmış ama üzüntüsü de hiç bitmezmiş Oğlanlar her gün :

- Ben güçlüyüm! der, durmadan kavga ederlermiş

Bir gün kavga ederlerken güngörmüş bir ihtiyar çıkagelmiş Yanında da kocaman bir kurt varmış

İhtiyar:

- İçinizden en güçlüsünü ben bulacağım Yalnız bunun için sizi küçük bir denemeden geçireceğim, demiş

Oğlanların her biri öne fırlayıp:

- Önce beni dene Çünkü daha kuvvetliyim, diye atılmış

İhtiyar onlara tek tek gelmelerini işaret etmiş Sonra da kurdu üzerlerine salmış Her biri bir yerinden yaralanmış Kiminin kolu, kiminin başı, kiminin de bacağı kanamış

Aradan üç gün geçmiş Altı kardeş başlamışlar kavga etmeye Biri :

- Bu yumruk nasıl, beğendin mi? demiş

Diğeri :

- Ya bu tekmeye ne dersin? diye vurmuş da vurmuş

Tesadüf bu ya bizim ihtiyar, yanında kocaman kurdu ile çıkagelmiş Bu kez kurdu salıp, oğlanlara :

- Hep beraber saldırın, diye bağırmış

Altısı birden kurdun üzerine çullanmışlar Biri kuyruğundan tutmuş, öteki kulağından Biri vurmuş, öteki tekmelemiş Kısacası, hepsi birer iş görmüş Kurdun da işi bitmiş

İhtiyar gülmüş:

- Kimin daha güçlü olduğunu şimdi gördünüz Birlik olduğunuz zaman sizden güçlüsü yok, demiş Sonra uzaklaşıp gitmiş

Oğlanlar o günden sonra bir daha kavga etmemişler Anneleri de artık hiç üzülmüyormuş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com