![]() |
Ferrarisini Satan Bilge (Robin Sharma) |
![]() |
![]() |
#1 |
puslu
|
Ferrarisini Satan Bilge (Robin Sharma)![]() - Tanıdığın en olumlu insan kendin ol ![]() - İçten ve samimi ol, her zaman (sesin titrese bile) gerçekleri söyle ![]() - Zamanında olman gereken yerde ol, geç kalma ![]() - Lütfen demeyi ve teşekkür etmeyi ihmal etme ![]() - Yapabileceklerinin altında söz ver, fazlasını yap ![]() - İnsanları onları ilk gördüğünden daha iyi bir durumda bırak ![]() - Arkadaş canlısı ve şevkatli ol ![]() - Birinci sınıf bir dinleyici ol ![]() - Diğer insanlara karşı tutkulu bir şekilde ilgili ol ![]() - Yüzünde gülümse eksik olmasın ![]() Katılmamak elde değil ancak bunlar (bu sıralama ile yazıldığı haliyle) benim değil, o meşhur Ferrari’sini Satan Bilge’nin, Robin Sharma‘nın lafları ![]() İnsanlar çalıştıkları şirketlerinde pozisyonları veya ünvanları ne olursa olsun, “liderlik davranışı” sergileyebilirler ![]() 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() Kişisel felsefeniz, değerleriniz ve hedeflerinizi bulmanıza yardımcı olmak için şu soruyu cevabı tükenene kadar tekrar tekrar sorup, her defasında da ayrı cevaplar vermenizi istiyor: - “Hayatındaki en önemli şey ne?” Daha sonra aynı şeyi şu 2 soru için de yapmanız gerekiyor: - “Hayatımda gelişmesi gereken şey ne?” - “En çok neyi yapmaktan pişmanlık duyuyorsun?” Bu üç soruluk çalışmayı yapmanın en ideal yolu başka bir kişi ile karşılıklı birer sandalyede ve diz dize, göz göze oturarak yapmak ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() Yukarıdaki diz dize, göz göze yöntemiyle olmasa dahi, cevaplarını sürekli gözden geçirmemiz gereken üç başka soru da: - Ne olmak istiyorsun? (Öldükten sonra nasıl anılmak isterdin kapsamında) - Hayattaki en büyük korkuların ne? - Başarısız olmayacağını önceden bilme şansın olsaydı ne iş yapmak isterdin? Kendi hedeflerinizi belirlerken olumlu referans noktaları belirlemek, daha önceden kendimizde göremediğimiz potansiyelin açığa çıkmasını sağlar ![]() - Çocuklarımız: Koşulsuz sevgi ve sınırsız merak - Lance Armstrong: Sebat etme ve direnme gücü - Richard Branson: Hayatın her anını dolu dolu yaşamak - Madonna: Kendini yeniden keşif etmek - Peter Drucker: Hayat boyu öğrenmeyi sürdürmek - Nelson Mandela: Cesaret ve insanlıkçı olabilmek ![]() Liderlik sizle başlar ![]() - Verdiğiniz sözleri tutun ![]() ![]() ![]() - Günlük ufak da olsa büyük işler için aksiyon alın ![]() - Size ters gelen, kabul etmekte zorlandığınız işlerden kaçmayın, üzerine üzerine gidin ![]() ![]() ![]() - Aç kalın ![]() ![]() ![]() - Yapabileceklerinizin altında söz verin, fazlasını yapın ![]() ![]() ![]() Bunlar da “başarı” için verdiği taktikler: - Sabahları erken kalkın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sağlığınızı birinci öncelik yapın ![]() ![]() ![]() - Sağlıktan sonra en önemli öncelik aile ![]() ![]() - Hayattaki en önemli amacınız ne ise her gün onun için mutlaka birşeyler yapın ![]() - Her gün sonunda o günü değerlendirin ![]() ![]() Zor ve pek de keyif almadığınız bir iş yapıyorsanız (mesela bir alışkanlığınızı değiştirmek, bir korkunuzu yenmek gibi) kendinize en azından 30 günlük bir süre tanıyın ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatta hayal ettiğimiz “değişiklikleri” yapmamıza engel olan dört faktör var: - Korku: Bilinenin bilinmeyene olan üstünlüğü ![]() ![]() - Başarısızlık: Başarısız olmak istemediğimiz için denemeye dahi kalkışmamak ![]() ![]() - Unutmak: Kitaplardan veya seminerlerden öğrenip heyecan duyduğumuz konuları günlük hayatın karmaşası içinde unutma eğiliminde olmak ![]() ![]() - İnanç eksikliği: Çoğu kişide kişisel gelişim konularına karşı alaycı bir tutum var ![]() ![]() ![]() Ve şimdi de sırada “mutlu olma” sırları var: - Yeni bir araba sizi sadece birkaç hafta mutlu eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Hayatı kendi değer ve kurallarınla yaşa ![]() ![]() ![]() - Ünvansız yaşamayı öğren ![]() ![]() - Para kazanmanın kötü bir yanı yok ![]() ![]() ![]() En büyük risk, risk almamaktır ![]() Harcanacak en kötü şey ise hayatın kendisi ![]() ![]() ![]() İşte size Ferrari’sini Satan Bilge Robin Sharma ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
yosun_26
|
![]() bu kitabı okudum okumayan herkesede tavsiye ediyorum gerçekten çok güzel bi eser teşekkürler puslu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
mate
|
![]() ben de okudum ve yosuncum muhalefet oluyormuşum gibi algılanmak istemem ama hiç hoşlanmadığım bir kitaptı acıkcası ![]() ![]() ![]() Gerçi dünya çapında fazlasıyla ses getirdiğine göre başarılı bir yapıt ama benim kişisel kanaatim çok iyi bir kitap olmadığı yönünde :S |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
TEMUR38
|
![]() bende okudum güsel bi romandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
İLLEDE BÜŞŞŞRAAAA :)) :43:43BLACKROSE <3
|
![]() |
![]() |
|