|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ağlamayayım, ağlasın, hikayeleri, osmanlı |
![]() |
Ben Ağlamayayım Da Kim Ağlasın - Osmanlı Hikayeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Ağlamayayım Da Kim Ağlasın - Osmanlı HikayeleriBen ağlamayayım da kim ağlasın !? Mehmet Âkif bir yaşlı zâtı anlatıyor: Sultan Ahmet camiine gidiyorum her sabah ne kadar erken gidersem gideyim mihrabın bir kenarında saçı sakalı bembeyaz olmuş ihtiyar bir adam ümitsizce bedbin durmadan ağlıyor ![]() O kadar ağlıyor ki ağlamadığı tek dakikayı yakalayamadım ![]() Nihayet bir gün yanına sokuldum ![]() Muhterem dedim, Ah Efendim dedim, Allah'ın rahmetinden bir insan bu kadar ümitsiz olur mu? Niye bu kadar ağlıyorsun? Bana "Beni konuşturma" dedi, "kalbim duracak" ![]() Ben çok ısrar edince ağlıya ağlıya anlattı ![]() Dedi ki : "Ben Abdulhamit Cennet mekânın devrinde bir binbaşıydım orduda ![]() Bir birliğim vardı benim de ![]() Annem babam vefat edince, servetimiz vardı payimar olmasın diye sadarete bir istifa dilekçesi gönderdim ![]() Dedim ki annem babam vefat etti falan yerdeki mağazalarımız, filan yerdeki gayri menkullerimiz ![]() ![]() ![]() ![]() İstifam kabul buyurulursa, istifa etmek istiyorum ![]() Biraz sonra bana doğrudan doğruya hünkârdan bir yazı geldi, istifan kabul edilmedi ![]() Öyle anlaşılıyor ki istifa dilekçem padişaha gönderilmişti ![]() Ben bir daha dilekçe verdim yine aynı cevap geldi ![]() Bizzat çıkayım huzuruna şifai olarak görüşeyim, bu celâdetli padişah cidden çok celadetli (yiğitlik, kuvvet ve şiddet) ![]() Ben yaveriyle uzun zaman bir yerde kaldım ![]() Tuhaf gelir size nasıl sen kaldın diyeceksiniz? Yaşlı yaveriyle uzun zaman bir yerde kaldım, Abulhamit faytonda giderken faytonun sağındaki solundaki nefes almaya bile korkarlardı, derdi ![]() Medet Efendi ![]() ![]() Ben bizzat o celâdetli, haşmetli padişahın huzuruna çıktım ![]() Hünkârım dedim ![]() ![]() Durumumuz budur dedim ![]() Derin derin biraz düşündü ![]() ![]() Israrıma da dayanamadı, öfkeli bir edayla, elinin tersiyle beni iter gibi "Haydi istifa ettirdik" dedi seni ![]() Ben döndüm sevinerek geldim işimin başına ![]() Gece âlem-i manada orduların teftiş edildiğini gördüm ![]() Gördüm ki son savaşı vermek üzere şarkında ve garbında savaşan orduları bizzat Rasul-i Ekrem teftiş ediyor ![]() Efendimiz (SAV) yıldızın önünde duruyordu ![]() Bütün Türk ordusu Aleyhissalatu Vesselam'a teftiş veriyordu ![]() Osmanlı padişahlarının ileri gelenleri vardı ![]() Abdulhamit'de edeble, kemerbeste-i ubudiyetle kâinatın Fahr'ının arkasında duruyordu ![]() Bütün ordular geçti ![]() başında kumandanı olmadığı için darma dağındı ![]() Efendimiz döndü Abdulhamit'e dedi ki "Abdulhamit! Nerede bu ordunun kumandanı?", Abdulhamit Han "Ya Rasulallah!, çok istedi, ısrar etti, istifa ettirdik ![]() ![]() Efendimiz "Senin istifa ettirdiğini, biz de istifa ettirdik" buyurdu ![]() Ben ağlamayayım da kim ağlasın !? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|