|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
düğünü, hikayeleri, hikayesi, karaova, türkü, türküsü |
![]() |
Türkü Hikayeleri Karaova Düğünü Türküsü Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Hikayeleri Karaova Düğünü Türküsü HikayesiTürkü Hikayeleri Karaova Düğünü türküsü hikayesi Karaova Düğünü - Muğla yöresi Şu Karova'nın adını neden tutup "Mumcular" a çevirdiler, bilmiyorum ![]() ![]() Yıllar önce, Karaova'da bir düğün varmış ![]() ![]() ![]() ![]() O sıralar Hüseyin'le Murat'ın araları iyiden iyiye açıkmış ![]() ![]() ![]() ![]() -Dönüp alsak mı silahı? demiş ![]() -"Murat", demiş, "Biz cenge değil, çengiye gidiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düğün evine yaklaştıklarında, davullar karşıya çıkmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hüseyin'i bir odaya,kaynı Murat'ı başka bir odaya almışlar ![]() ![]() ![]() Ertesi gün kuşluk vakti güreş tutulacakmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"Ağam, güreşi senin başlatmanı istiyoruz", demişler ![]() -"Bekleyin", demiş, "Ben gelmeden çalmasın güreş davulu ![]() ![]() -"Eey ahali!" diye bağırmış, "Güreşi başlatıyorum ![]() ![]() ![]() Davulcular çalmak istemedilerse de, Murat'ın ısrarı karşısında, "Herhalde bir bildiği vardır" diyerek, vurmuşlar tokmaklarını ![]() -"Ben başlattım güreşi, çekil alandan!" Hüseyin: -"Bana bugüne bugün Hacı Gümüşoğlu derler, sen kim oluyorsun da güreşi başlatıyorsun?" deyince Murat, bıçağını çektiği gibi: -"Al işte, bundan böyle bana da "Murat Efe" desinler" ![]() ![]() ![]() Murat delik - deşik etmiş eniştesini ![]() ![]() Murat, Hüseyin'i öldürdüğü zaman ablası: -"Naha Murat", diye ilenmiş, "İdam edildiğini ya da öldüğünü görürsem, boğadan kurban keseceğim! ![]() ![]() ![]() Erkek güzeli olduğu söylenen Murat, yıllarca Muğla hapishanesinde yatmış ![]() ![]() ![]() ![]() "1967 Muğla II ![]() -"Anlatamam, heyecanlanırım", dediğini yazar ![]() İşte, böylesine etkilemiş Murat Efe'nin, eniştesi Hacı Gümüşoğlu Hüseyin'i vurması halkı ![]() Kaynak : A |
![]() |
![]() |
|