Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hikaye, kuyumcunun, sevgilisi|masal, özetleri

Kuyumcunun Sevgilisi|Masal Ve Hikaye Özetleri

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuyumcunun Sevgilisi|Masal Ve Hikaye Özetleri

Kuyumcunun Sevgilisi

"Anneciğim, üstelik benim uğurlu taşım bu! Çok güzel değil mi?" Kızım yüzüğü kuyumcunun vitrininde görür görmez vuruldu Yan yana durmuş vitrinin lambaları altında pırıl pırıl yanan değerli taşlara bezenmiş taşları seyrediyorduk hayranlıkla Caddenin biraz aşağısında lokantada yemek yiyecektik, ama çoktan unutmuştuk ikimizde yemeği Kızımın mavi yeşil gözleri pırıl pırıldı Yüzüğü çok beğendiği her halinden belliydi Gülümseyerek, "Böyle bir yüzüğüm olsun isterdim, anneciğim" dedi
Kısa bir süre önce başka bir eyalete gitmişti ve onu çok özlüyordum Sık sık telefonda konuşsak da, varlığını özlüyordum Ona olan sevgimin sembolü olacak armağan alıp göndermek istiyordum Hoşlanacağı bir armağan almak istiyordum ve aklıma o anda beğendiği yüzük geldi Ondan daha güzel bir armağan olamazdı Kendi deyişiyle, böyle bir yüzüğü olmasını istiyordu
Kuyumcunun tezgahının önünde durup, tezgahın içindeki pırıl pırıl mücevherlere bakıyordum Siyah saçlı siyah gözlü satıcıya kızımın beğendiği yüzüğü gösterdim Yüzüğü kadife kutusuyla çıkardı Yüzüğü eline alıp, ışığa tuttu Sonra gözlüğünü takıp taşı daha yakından inceledi Sonra da taş sanki tozluymuş gibi, yüzüğü kuvvetlice üfledi Daha sonra pantolonunun arka cebinden güderi bir bez çıkarıp taşı büyük bir dikkatle sildi ve yüzüğü gülümseyerek bana uzattı "Bu yüzüğün pırıltısı olağan üstüdür!"
Ben yüzüğün olağanüstü pırıltısını seyrederken mağazadan içeriye önce yedi sekiz yaşlarında bir kız çocuğu arkasından da bir kadın girdi Kız çocuğunun annesi olmalıydı kadın Onları görür görmez kuyumcunun ruh hali bir anda değişti Sakin, aynı zamanda içten yüzü bir anda pırıl pırıl bir gülümsemeyle ışıldadı Siyah gözleri mağazasındaki taşlar gibi pırıldamaya ve neşe saçmaya başladı Müşterisi sol tarafında, anneyle kızı sağ tarafında durun bu profesyonel kuyumca, ilgisini öncelikle kime yöneltmesi gerektiğini konusunda pek güçlük çekmedi "Bağışlayın," dedi bana gayet sakin bir ifadeyle "Birkaç dakikanızı rica ediyorum" Elini zarif bir biçimde kaldırarak, "Lütfen bağışlayın," dedi bir kez daha
Omuzlarına dökülen siyah saçlarını bir taçla toparlamış olan küçük kız şimdi tam önündeydi Kuyumcu gözleri parlayarak sevgiyle kızın siyah gözlerinin içine baktı Sağ elini kızın omuzuna koydu, sol eliyle yüzünü tuttu Kıza gülümserken gözlerini küçük kızın gözlerinden ayırmıyordu Sevgisinin çokluğunu belli etmek ister gibi, elini küçük kızın yüzünden çekmeden bu kez kadına, eşi olduğu her halinden beli olan genç kadına döndü Sağ elini küçük kızın omuzundan çekip, kadının kolunu tuttu Bu kez gözleri kadının gözlerindeydi Hiçbir şey söylemiyordu, ama "Bana böyle bir çocuk verdiğin için sana teşekkür ederim" gibi ya da daha farklı sevgi sözcükleri dökülüyordu bakışlarından
Çok değerli bir andı yaşadıkları ve ailece kendi dünyalarını kayıp gitmişlerdi Ah sevmek ve sevilmek hem de bu kadar çok!
Birkaç yüzüğe daha baktıktan ve bu yüzükleri karşılaştırdıktan sonra, kızımın beğendiği yüzüğü almaya karar verdim Sonra da sevgimim sembolü olan yüzüğü kızıma göndermek yerine kendim götürmeyi kararlaştırdımKuyumcunun ailesine verdiği sevgi dolu bakışlar ve dokunuşların önemini anlamıştım Sevginin onurlu bir biçimde sunulması basit, ama bir o kadar da büyük bir armağandır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com