![]() |
En Büyük Armağan|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Büyük Armağan|Masal Ve Hikaye ÖzetleriEN BÜYÜK ARMAĞAN Büyük harap evin önündeki tabelada, Dr ![]() ![]() "Joe Amca" derlerdi ![]() kalpli bir adamdı ![]() getiren ve onları hastalıklarında iyileştiren Joe Amca idi ![]() 1945 yılının sonlarına doğru şehre bir doktorun geleceğini haber aldık ![]() katını modern bir muayenehane haline sokmuştu ![]() olmuş olan Dr ![]() oluncaya kadar oturacağı otelde ziyaret etti ![]() koridorunda idim, onların konuşmalarına kulak misafiri oldum ![]() Kent kısa boylu, zayıf ve sarışın bir adamdı ![]() gülümseyerek karşıladı ![]() elini sıktıktan sonra: "Nasılsınız, doktor? Beni ziyarete gelişinize çok müteşekkirim" dedi ![]() Joe Amca: "Size bir merhaba demeye geldim" dedi ![]() sizin gibi yeni fikirler getiren parlak bir genç doktora ihtiyacı vardı ![]() ![]() Dr ![]() ![]() genç Watertown'lular, onun soğukkanlılığına ve bilgiçliğine hayrandılar ![]() ![]() şeye benziyordu ![]() ![]() düşman bir tavır takınmaya hazırdık ![]() hiç razı değildi ![]() ![]() ![]() doktor, doğrusu" diyordu ![]() de yeni bir şey öğreniyor ![]() ![]() ![]() ![]() İki doktorun hastalarıyla konuşmaları, aralarındaki farkı açıkça belli ediyordu ![]() ![]() dinliyor, bir deftere not ediyor, sonra birkaç kelime ile teşhisini bildiriyordu ![]() yavaşça mesela: "Hiçbir şeyin yok ![]() ![]() Hepsi o kadar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dr ![]() inanıyordu ![]() olaylar dışında, geceleyin çağırılmak istemediğini söylemekten çekinmemişti ![]() ![]() şehrin halkı senin usulüne pek alışık değildir ![]() mı?" demesi üzerine: "Doktor, insanı gece yarısı saat 3'te çağıran hastaların yüzde 99'unun durumunun hiç de acele olmadığını, siz de bilirsiniz" demişti ![]() bekleyebilecek hastalara koşarak kendimi bitiremem ![]() esiri olmak niyetinde değilim ![]() Bunun üzerine Joe Amca, Dr ![]() "Oğlum, senin bakabileceğin çok hastan var ![]() çağıran hastalara gitmek istemiyorsan, senin yerine ben giderim ![]() Dr ![]() önce kabul etmediyse de sonunda razı oldu ![]() anlaşmaya alıştı ![]() ![]() gerekince, Dr ![]() ![]() Her gece Joe Amca'nın eski otomobilinin Watertown'un sokaklarında gürültüyle geçtiğini duyardım ![]() ziyaret ettiği hastaların durumunu Dr ![]() ![]() üzerine Dr ![]() öldürüyorsunuz, doktor ![]() çıkmaya, çocuklarının erken doğacağını sandıkları için Masterson'ları bir gecede beş defa ziyaret etmeye lüzum var mı?" diye bağırırdı ![]() Ama Joe Amca sadece gülümsemekle yetinir ve başka türlü göremeyeceği Watertown'luları ziyaret etmekten zevk duyduğunu söylerdi ![]() Zamanla Watertown'lular Dr ![]() de Joe Amcaya karşı duydukları sevgi kuvvetlendi ![]() Amcanın çabucak yaşlandığını görüyordum ![]() çökmüştü ![]() yazıktı ![]() ![]() ![]() Geçen bahar Watertown'un dolayında feci bir kaza oldu ![]() çocukları ile dolu bir otobüs devrilmiş, 4 çocuk ölmüş, 15 çocuk da ağır yaralanmıştı ![]() Watertown'lular yardıma hazırlandılar ![]() önünde yer almıştı ![]() ![]() ![]() Soğukkanlı ve becerikli doktor, evini bir hastane haline soktu ![]() Hükümet merkezinden üç hastabakıcı, bir doktor, yardımcısı ve epeyce ilaç ve malzeme gönderilmişti ![]() ![]() içinde mucizeler yarattı ![]() reddediyordu ![]() yiyerek ameliyatlarına devam ediyordu ![]() ![]() Kent'in usta eli olmasaydı, en az 8 çocuk daha ölecekti ![]() Watertown matemden kurtulunca Dr ![]() alkışladı ![]() gibi tapıyordu ![]() takdire değen adamına gümüş bir kupa hediye eder ![]() ![]() ![]() ![]() Kent'in Watertown kahramanı olmasına karar verildi ![]() Merasim günü şehrin merasim salonu hıncahınç dolmuştu ![]() ![]() Kent, her zamanki gibi soğukkanlı görünüyordu ![]() kendisine kupayı uzatınca Dr ![]() sahnenin kenarına doğru yürüyerek halkı susmasını işaret etti ![]() söze başladı ![]() zamana kadar görmediğim bir değişiklik vardı ![]() ![]() sesle şunları söyledi: "Beni şehrin kahramanı olarak alkışlamanıza çok teşekkür ederim ![]() kadar takdire değer olmadığını söylemek isterim ![]() fevkalade bir olayın çıkışında hazır bulunmayı ve bilgisini göstermeyi ister ![]() şeyleri yaparak ustalığımı gösterdim ![]() ![]() sadece kazadan sonraki günlerde düşüne düşüne vardığım neticeyi anlatmak istiyorum ![]() Burada Dr ![]() baktı, sonra devam etti: "Büyük bir kaza ancak birkaç yılda bir olur ![]() değildir ![]() ile uğraştığımı biliyorsunuz ![]() sıkıcı taraflarından kaçtım ![]() "Benden çok yaşlı olan Dr ![]() hastaların ziyaretlerini üzerine aldı ![]() sandım ![]() ![]() ![]() para bile kabul etmedi ![]() O, Watertown'lulara tedaviden daha kıymetli bir şey, yani güven duygusu verdi ![]() kimsenin yapacağı iştir ![]() meziyetini ileri sürecek yerde tevazu gösteriyordu ![]() yüksek manasını Dr ![]() ![]() ![]() hayatını, Watertown'lulara bağlamasının yanında, benim bu şehre gösterdiğim azıcık hizmet kayde bile değmez ![]() ![]() mükafat beklemeden, hayatını, bu yüksek amaca bağlamıştı ![]() Dr ![]() gözlerini sildi ![]() "Sizden bir ricam var", dedi ![]() biricik Watertown'luya, Dr ![]() ![]() yarısı kadar yüksek bir doktor olmayı isterdim ![]() Alkış tufanı kopmadan önce Dr ![]() ![]() Walton'a doğru yürüdü ![]() ![]() Amcaya uzatarak "Bu kupa sizin hakkınızdır ![]() dedi ![]() |
![]() |
![]() |
|