|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dostluk, duygusal, farklı, gerçek, hikayeleri, yaşanmış |
![]() |
Gerçek Yaşanmış Duygusal Farklı Dostluk Hikayeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gerçek Yaşanmış Duygusal Farklı Dostluk HikayeleriGerçek Yaşanmış Duygusal Farklı Dostluk Hikayeleri MAYDONOZ BAHÇESİ Yıllar önce maydanoz bahçesi diye bir hayat hikâyesi dinlemiştim ![]() Bir babanın arkadaş düşkünü bir oğlu varmış ![]() ![]() Babası oğlunu ne zaman karşısına alıp- “ oğlum arkadaşlarınla gezip tozmayı bırak, işine gücüne bak ![]() Oğlu- “ Baba onlar benim en samimi arkadaşlarım ![]() ![]() ![]() ![]() Baba nasihat ile oğlunun arkadaşlarına olan düşkünlüğünü kaldıramayacağını anlamış ![]() Baba -“ Oğlum arkadaşların senin iyi gününde de, kötü gününde de arkan da olup sana arka çıkarlar mı? “ demiş ![]() Oğlu- “ Tabi baba, onlar beni hiç yalnız bırakmazlar ![]() ![]() Baba – “ Oğlum senin o kıymetli arkadaşlarını bir deneyelim mi? ” diye sormuş ![]() Oğlu –“ Olur baba deneyelim de gör ![]() ![]() ![]() Baba –“ Bizim koyunlardan en zayıf, çelimsiz olanını kes, kanlı kanlı bir çuvala koy bana getir ![]() ![]() Oğlu gidip en zayıf koyunu keserek kanını çuvala bulaştırmış ![]() ![]() Baba –“ Bu çuvalı eşeğin semeri üzerine koyup sıkıca bağla, en samimi olduğun arkadaşından başlayarak git deki; Benim başıma bir iş geldi, birisine öldürdüm ![]() ![]() ![]() ![]() Oğlu kanlı çuvalı eşeğin semerinin üzerine bağlayarak en samimi arkadaşından başlayıp, bütün arkadaşlarını dolaşıp babasının söylediğini söylemiş ![]() Hangi arkadaşına gittiyse arkadaşı- “ Kusura bakma ben bunu yapamam, beni karıştırma” diye başından savmış ![]() Arkadaşlarının hiçbiri kendine yardımcı olmayınca, babasının yanına dönerek durumu babasına aktarmış ![]() Babası –“ Oğlum şimdi karşıki köye git ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oğlu karşıki köye gitmiş ![]() ![]() ![]() Arkadaşlarına söylediği gibi sebzeci Mehmet’e de konuyu anlatıp, eşeğin sırtındaki kanlı çuvalı göstermiş ![]() Sebzeci Mehmet – “ oğlum sen yukarı çık istirahat et ![]() ![]() ![]() Oğlan yukarı çıkıp istirahat ederken, sebzeci Mehmet oğullarına bahçesinde bir çukur kazdırıp kanlı çuvalı çukura gömdürmüş ![]() Toprakla kapattırdığı çukurun üzerine de bahçenin diğer yerlerinden söktürüp getirdiği maydanoz fidelerini diktirmiş ![]() ![]() O gece sebzeci Mehmet’in evinde yatan oğlan, sabah olup kalkınca kahvaltısını yapmış ![]() Kendisine maydanoz fidelerinin olduğu yer gösterilip durumu anlatmışlar ![]() ![]() ![]() Babasına olanları anlatmış ![]() Baba-“ Her arkadaş gerçek dost değilmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Babası –“ Oğlum daha bitmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oğlan bir süre sonra pazara giderek sebzeci Mehmet’in tezgâhını bulmuş ![]() Satılan sebzelerin fiyatını sormuş ![]() ![]() ![]() Sebzeci Mehmet bir iki kere LA HAVLE çekip, ya sabır demiş ![]() ![]() ![]() Oğlan yine konuşuyormuş ![]() ![]() Oğlanın kolundan tutup bir kenara çekerek – “ NE KADAR UĞRAŞIRSAN UĞRAŞ, MAYDANOZ BAHÇESİNİN YERİNİ DEĞİŞTİREMEZSİN ![]() ![]() Bir insana iyilik yapmak güzel şeydir ![]() ![]() Günümüzde iyilik yapan insanları bulabilmek kolay mı? Hele yaptığı iyiliği araları bozulunca, başına kakmayan dostları bulmak ne kadar zordur ![]() DOST DOST DİYE NİCESİNE SARILDIM BENİM SADIK YÂRİM KARA TOPRAKTIR BEYHUDE DOLANDIM BOŞA YORULDUM BENİM SADIK YÂRİM KARA TOPRAKTIR Diyen aşığın sözlerine katılmamak mümkün mü? Gerçek dostlara sahip olmaya ![]() Gerçek dostlu günlere kavuşmak dileği ile sağlık ve sıhhatler diliyorum ![]() 17 ![]() ![]() Mustafa yolcu- Ankara MEHMET VE SEYFETTİNİN DOSTLUKLARI Bir varmış bir yokmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() canim ![]() |
![]() |
![]() |
|