![]() |
Bır Saatlık Dost (Gercek Bır Hıkayedır) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bır Saatlık Dost (Gercek Bır Hıkayedır)BIR SAATLIK DOST (GERCEK BIR HIKAYEDIR) Hizli bir calisma temposunun ardindan saatin bes oldugunu kat nobetini devretmeye gelen hemsire arkadaslar sayesinde fark etmistik ![]() servisti calistigim servis cocuk servisleri hastanelerin en yogun ve gurultulu olan servisleridir ![]() hal almisti aksam tedavilerini henuz bitirmis ofiste cay icmeye gitme telasindaydim ![]() kendime dusunuyordum ![]() haldeydim tedavi odasindan ciktigimda ![]() hemsire odasinin telefonu caliyordu ![]() ayaga kalktim ve telefona gittim karsidaki ses acilde trafik yaralilarinin oldugunu iclerinde cocuklarinda bulundugunu damar bulamadiklarindan dolayi acile yardima gelmemi soyluyordu ![]() servisine yonelmistim ki diger telefonda nobetci hekimin icapci beyin cerrahi hekimiyle gelip gelmeme konusundaki tartismasini duydum ![]() - Ne yapalim? Birakalim olsun mu bu insanlar? Gelmek zorundasiniz! - Gittiginiz davet beni ilgilendirmez! Nobet degistirseydiniz cok onemli bir davetti madem ![]() - Siz Hipokrat yemini etmediniz mi ? Konusma boyle surup giderken gelen asansore binip kosarak acil servisine gittim ![]() bir yigin insan vardi bu kalabalikta saglikli bir is nasil yapilirdi bilmiyordum ama her kez elinden geleni birilerine bakma gayretini gosteriyordu ![]() mudahale yapilincaya kadar bekletiliyor yetersiz kalan personel yerine hastalari yukari sevk edilen servise aileleri cikartiyordu ![]() icinde basinda kimsesi olmayan ama durumu da oldukca agir 15-17 yas arasi bir genc vardi gerekli mudahalesi yapilmis fakat sevk edildigi beyin cerrahi hekimi henuz gorev yerine gelmedigi icin orada bekletiliyordu ![]() serum ve tedavileri uyguladiktan sonra o cocugun basina gidip konusmaya basladim, konustuklarimi anliyor fakat cevap veremiyordu ![]() anlarini yasadigini goruyor ve yalniz oldugu icin korkunc derecede uzuluyordum onu orada yalniz birakamiyordum ![]() acil servis bosalmis tum hastalar gerekli servislere dagitilmisti ![]() iyice kotu olmustu ellerimi simsiki tutuyordu birakma dercesine gozlerinden yaslar suzuldukce kendimi bende tutamaz hale gelmistim egildim yanaklarindan optum ![]() - Birakmayacagim seni sakin ol uzulme sakin diyordum Hic tanimadigim daha once hic gormedigim bu insana anlatilmaz bir yakinlik hissediyor sanki onun acisinin aynisini cekiyordum ![]() gecirmis oldugu beyin travmasindan ![]() hatirlamiyorum o artik aramizda degildi bu dunyayi terk etmisti ve ben gelmeyen doktoru sucluyor icimden lanetler yagdiriyordum ![]() (ölmus) gencin uzerindeki carsafi almami soyledi ![]() doktorun hic bir sey soyleme firsati olmadan yere dustugunu gordum ![]() oldugunu anlamaya calisiyordum yemekli bir davetten gelmisti acaba cok mu sarhostu ya da kalp krizimi geciriyordu diye dusunurken diger hekim arkadaslari olaya mudahale etmislerdi bile ![]() evladinin tedavisi icin cok gec kalmisti ne yazik ki ![]() acisiyla felc gecirmis ve gorevine yeniden donememisti ![]() Seni yeniden andim KEREM ruhun sad olsun hayattaki bir saatlik dost ![]() ![]() bana yillardir yasattigin tecrubeyle dost kalan dost ![]() |
![]() |
![]() |
|