![]() |
Keloğlan Ve Sihirli Taş| Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keloğlan Ve Sihirli Taş| Masal Ve Hikaye Özetleri![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir varmış, bir yokmuş ![]() ![]() ![]() ![]() Günlerden bir gün Keloğlan annesinden izin alıp balık tutmaya gitmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Irmağın kenarına gelip oltasını salmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan balığın pullarını kazımış, karnını yarıp temizlemek istemiş ![]() ![]() ![]() Tası su ile doldurup balığı yıkamak istemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sihirli tasa küpler dolusu suyu doldurup doldurup boşaltmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan günler sonra büyük bir saray yaptırıp oraya taşınmış ![]() ![]() ![]() ![]() Gereksiz masraflara, lüzumsuz harcamalara girişmiş ![]() ![]() "Sihirli tas elimde, ne istersem yapabilirim ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan'ın böyle kendini beğenmesi, şımarması ve hırsa kapılması, insanların ona duyduğu sevgiyi azaltmış ![]() Herkes "Eski hali bundan daha iyiydi ![]() ![]() Keloğlan bir gün daha çok altın elde etmek için, sihirli tasını eline alıp ırmağın kenarına gelmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artık tası bulmanın da imkanı kalmadığından ağlaya ağlaya annesinin yanına dönmüş ![]() ![]() - Üzülme yavrum, demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan bu sözlerle teselli bulmuş ![]() ![]() O günden sonra da Sihirli Tası bir daha hiç anmamış ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Keloğlan Ve Sihirli Taş| Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keloğlan Ve Sihirli Taş| Masal Ve Hikaye Özetleri![]() Çocuk ve Keloğlan Merhaba Sevgili oğlum, Okumaya olan hevesin çok erken yaşta başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Canım oğlum, Daha o yaşta senin gönlünde Kahraman olarak Keloğlan yer etmişti ![]() ![]() ![]() Canım oğlum, O kitabı getirince bende kafadan bir masal anlatmaya başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Canım oğlum, İşte böyle ![]() ![]() ![]() Canım oğlum, Baktım sen atmasyon, yani kafadan atılarak konuşulan Keloğlan masallarına pek inanmamaktasın bende ertesi gün hemen kırtasiyeden bir “ Keloğlan Masalları” kitabı alarak sana okumaya başladım ![]() ![]() ![]() Canım oğlum, Ben sana Keloğlan Masalları” okurken aynı zamanda da masalların olduğu kitaptaki resimleri sana göstererek masalları kafanda canlandırarak düşünce gücün geliştirmeye yardımcı olmaya baktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Canım oğlum, Ben her ne kadar sana masal okusam da , okuduklarımın seni tatmin etmediğini, senin illa da kendin okumak isteğini de fark ettim ![]() ![]() Canım oğlum, Masallar siz çocukları sadece eğlendirmek ve hoşça vakit geçirmeniz için yazılmış değiller ![]() ![]() Canım oğlum, Keloğlan kadar kurnaz ve akıllı olmaya , kendi haklarını savunmaya bak ![]() ![]() ![]() ![]() Canım oğlum, Sen hiç Keloğlan’ın ve Nasrettin Hoca’nın halkımız tarafından neden bu kadar çok sevildiğini düşündün mü ? Bunların sevilmesinin sebebi hem halkımızın içinden çıkması hem de kendileri gibi kurnaz, akıllı olayları kendi lehlerine döndürmesini bilen , bilge, konuşunca nüktedan olan ve çevresine bilgi saçan insanlar olmalarından kaynaklanmaktadırlar ![]() ![]() ![]() Canım oğlum, Hayat bir aynadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Canım oğlum, İnsanların çoğu , çocuklarımız rahat etsin diye onlara ev , araba alırlar ![]() ![]() ![]() Canım oğlum, İşte bu aşamada Keloğlanın verdiği dersler, Nasrettin Hocanın espri ile süslenmiş nüktedanlıkları her zaman bizlere örnek teşkil etmeli ve hayata o gözle bakmayı da öğrenmeliyiz ![]() Canım oğlum, Keloğlan Kitapları okuyunca, bir süre sonra hayatta Keloğlan dışında da kahramanlarımız olduğunu ve Keloğlan’ın aslında olmadığını insanların çocukları eğitmek için masallar türettiklerini, bunu da çocukların zekasının gelişmesi için birer araç olarak gördüklerini anlamış olmalısın Canım oğlum, Hayatta sana Keloğlan kadar akıllı olman, Nasrettin Hoca kadar bilge olman ile sevgi ile bilgi ile insanlara vereceğin değer ile aslında kendi değerini bulacağını ve zamanla insanlara vereceğin bilgi ve sevginin sana tekrar sevgi ilgi ve mutluluk olarak döneceğini göreceksin Hayatta her şeyin gönlüne göre olmasını temenni ederim Selam ve sevgilerimle |
![]() |
![]() |
|