![]() |
Seçim|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçim|Masal Ve Hikaye ÖzetleriSEÇİM Çevresindekilerin çok sevdiği insanlardan biriydi ![]() zaman yerindeydi ![]() ![]() bazen etrafındakileri çıldırtırdı bile ![]() kadar iyimser olabiliyor diye ![]() gibiyim" diye yanıt verirdi hep, "Bomba gibiyim" ![]() Jerry, bir doğal motivasyoncuydu ![]() gün kötü bir günündeyse, Jerry yanına koşar, duruma nasıl olumlu bakılacağının anlatırdı ![]() ![]() Bir gün Jerry'e gittim ![]() zaman, her koşulda bu kadar olumlu bir insan olabiliyorsun, nasıl başarıyorsun bunu?" -" Her sabah kalktığımda kendi kendime, Jerry, bugün iki seçimin var ![]() seçerim ![]() ![]() ya da ders almak ![]() seçerim ![]() seçimim var ![]() yanlarını göstermek ![]() ![]() yahu"diye protesto ettim ![]() ![]() kolay" dedi Jerry ![]() ![]() seçim var ![]() ![]() sen,hayati nasıl yaşayacağını seçersin ![]() Jerry'nin sözleri beni oldukça etkiledi ![]() göremedim ![]() yapmayı tercih ettiğimde hep onu hatırladım ![]() basına çok tatsız bir olay geldi ![]() paniğe kapılıp Jerry'i delik deşik etmişler ![]() sürmüş, haftalarca yoğun bakımda kalmış ![]() kurşunların bazıları hala vücudundaymış ![]() gördüm ![]() -Nasılsın diye sorduğumda "bomba gibiyim" dedi ![]() gibi ![]() ![]() ![]() ![]() -"Yerde yatarken iki seçimim var diye düşündüm; ya yaşamayı seçecektim ya da ölümü ![]() ![]() -"Korkmadın mi, şuurunu kaybetmedin mi?" -"Ambulansla gelen sağlık görevlileri harika insanlardı, bana hep iyileşeceksin, merak etme dediler ![]() koridorlarında sedyemi hızla sürerlerken doktorların ve hemşirelerin yüzündeki ifadeyi görünce ilk defa korktum ![]() ölmüş" diyordu ![]() olacaktım gerçekten ![]() -"Ne yaptın?" diye merakla sordum Jerry'e -"Kocaman bir hemşire yanıma yaklaştı ve herhangi bir şeye alerjim olup,olmadığını sordu ![]() ![]() Var ![]() ![]() ![]() alarak kendimi toparladım ve bağırdım ![]() vaaar!" Doktorlar ve hemşireler gülmeye başladılar,tekrar bağırdım ![]() ![]() ![]() ![]() edin,otopsi yapar gibi değil ![]() ![]() ![]() Jerry sadece doktorların büyük ustalıkları sayesinde değil, kendi olumlu tavrının büyük katkısı ile yaşadı ![]() bir ders oldu ![]() ve hakkimiz olduğunu ondan öğrendim ve her şeyin kendi seçimimize bağlı olduğunu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|