![]() |
Eğitim Öyküleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eğitim ÖyküleriEğitim öyküleri YOLUMUZDAKİ ENGELLER Eski zamanlarda bir kral, saraya gelen yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuş, kendisi de pencereye oturmuştu ![]() Bakalım neler olacaktı? Ülkenin en zengin tüccarları, en güçlü kervancıları, saray görevlileri birer birer geldiler, sabahtan öğlene kadar ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda bir köylü çıkageldi ![]() ![]() ![]() ![]() Tam küfesini yeniden sırtına almak üzereydi ki, kayanın eski yerinde bir kesenin durduğunu gördü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köylü, bugün dahi pek çoğumuzun farkında olmadığı bir ders almıştı ![]() "Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eğitim Öyküleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eğitim ÖyküleriMayısın serin sıcak günlerinden bir gündü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçerisi oldukça kalabalıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yolcular arasında Sadık öğretmeni gördü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ömer diye, sesin geldiği tarafa dönünce anladı kurtuluş yok ![]() El işaretiyle gel diyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sıra seni imtihan etmeye geldi Ömercik, dedi Sadık Öğretmen ![]() Ömer, mecburen, - Tamam, dedi ![]() Çok sevdiği öğretmeni karşısında mahcup olmamak gerekliydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet, Ömercik dedi ![]() - Efendim, dedi Ömer de… - Senin silahın nerde? Şaşırdı Ömer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Hocam benim silahım yok, dedi ![]() - Silahsız öğrenci olur mu Ömerciğim? Söze devam edecekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Silahla kalem nasıl birbirine benzerdi ki? Ömer, Sadık öğretmenin ders vermek istediğini anlamıştı ![]() ![]() - Hocam kalem silah olmaz ki! Soru üzerine Sadık öğretmen daha bir keyiflendi ![]() - Artık zamanın en büyük silahı kalemdir Ömercik… Kalem, yani ilim, bilgi, eğitim… Silah insanı korumak içinse insan en iyi ilimle kendini korur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Elbette kalemin hakkını verenlerde… Silahı düşmana karşı kullanırız değil mi? “Elbette” ![]() ![]() ![]() - Silahı bize çevirmiş bir düşmana karşı kalem tutacak halimiz yok ya! Gülümsedi Sadık Öğretmen ![]() - Çok güzel, dedi ![]() ![]() - … ![]() - Birbirlerini tanımadıkları için ![]() ![]() ![]() ![]() Ömer, - O zaman kendimizi anlatırsak, düşman değil; dost kazanmış olacağız, değil mi? - Tam olarak dediğin gibi ![]() Bir yandan kalemi bir anahtar gibi kullanacak, onunla varlık hazinesinin cevherlerine sahip olacaksın; öte yandan yine onunla bütün bir insanlığa önderlik yapacaksın ![]() ![]() Vakit ilerlemişti ![]() ![]() ![]() - Unutma Ömercik, kılıç kınında paslanmış, barut kovanında ıslanmıştır ![]() ![]() Kalemi Ömer’e uzatarak, bu da benim sana hediyemdir, dedi ![]() Ömer otobüsten indiğinde parmaklarının arasındaki kalemi sımsıkı tutmuştu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eğitim Öyküleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eğitim ÖyküleriDeniz yıldızı ![]() ![]() Bir öykü anlatılır; garip bir adamın deniz yıldızları ile olan garip ilişkisi hakkında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eğitim Öyküleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eğitim ÖyküleriANA KUZUSU Cuma namazındaydık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|