|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
değildir|masal, hikaye, iyilik, küçük, özetleri |
![]() |
İyilik Küçük Değildir......|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İyilik Küçük Değildir......|Masal Ve Hikaye Özetleriİyilik Küçük Değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O gün günlerden Şükran Perşembe'siydi, yani görev günümüzdü ![]() geleneği iki küçük kızımla birlikte geçen yıl başlattık ![]() bizim dışarıya çıkıp, dünyaya olumlu bir katkıda bulunma günümüz oldu ![]() özel Perşembe günü tam olarak ne yapacağımıza karar vermemiştik, ama kendiliğinden bir şey nasılsa çıkardı ![]() Houston'ın işlek caddelerinden birinde arabamızla yol alır ve o hafta ne tür bir iyilik yapacağımıza Tanrı'dan bize yol göstermesi için dua ederken, öğle vakti oldu ve iki küçük kızımın karınları acıktı ![]() "McDonald's, McDonald's, McDonald's" diye tempo tutmaya başlamışlardı bile ![]() Hemen yumuşadım ve en yakın McDonald's'ı aramaya başladım ![]() geçtiğimiz her kavşakta bir dilencinin durduğunu fark ettim ve aklıma harika bir fikir geldi ![]() kızımın karınları acıktıysa, bu dilencilerin de karınları acıkmış olmalıydı ![]() Mükemmel! Yapacağımız iyilik işte kendiliğinden ortaya çıkmıştı ![]() dilencilere öğle yemeği ısmarlayacaktık ![]() Bir McDonald's bulup kızlarıma iki tane Happy Meal aldıktan sonra, 15 tane daha mönü yemek ısmarladım ve yemekleri dağıtmak üzere harekete geçtik ![]() yorucu oldu elbette ![]() miktar para verdikten sonra, ona "Ah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra da arabamızı gazlayıp, bir sonraki kavşakta duran dilenciye yaklaşıyorduk ![]() Çok iyi bir yöntem bulmuştuk ![]() yaptığımızı açıklamak için yeterince zaman bırakmıyorduk ![]() da bize karşılık olarak bir şey söyleyebilmesine olanak yoktu ![]() iyilik yapan kişiyi tanımıyorlardı ve dikiz aynasından arkamızda olanları izlemek çok keyifliydi: Elinde öğle yemeğini şaşkınlık ve mutlulukla tutan ve arkamızdan bize bakan biri ![]() Yolun sonuna gelmiştik ve son kavşakta dilenen ufak tefek bir kadın vardı ![]() Önce biraz para verdikten sonra yemeğini verdik ve eve dönmek üzere orada bir U dönüşü yaptık ![]() kırmızı ışığa yakalandık ![]() ![]() yapacağımı bilemiyordum ![]() kalmasına istemiyordum ![]() Arabamıza doğru ilerledi, bu nedenle arabanın camını açmak zorunda kaldım ![]() "Bana daha önce hiç kimse böyle bir şey yapmadı ![]() Dedi, yüzünde mutlu bir ifadeyle ![]() sevindim ![]() ![]() rahatsız hissettiğim için, bir şeyler daha söylemek gereğini duydum, "Yemeğinizi ne zaman yiyeceksiniz?" Kocaman açılmış, yorgun gözleriyle bana baktı ve "Ah canım, bu yemeği yemeyeceğim ![]() ![]() söylemeye vakit bulamadan o sözlerini sürdürdü ![]() küçük bir kızım var ![]() McDonald'a bayılıyor, ama hiç param olmadığı için ona oradan hiç yemek alamıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklarımın gözlerimde biriken yaşları fark edip etmediklerini bilmiyorum ![]() Pek çok kez yaptığımız iyiliklerin çok küçük olup olmadığını, birilerinin yaşamlarında bir şeyleri değiştirip değiştirmediklerini sorgulamıştım ![]() anda Rahibe Teresa'nın şu sözlerini anımsadım: "Büyük şeyler yapamayabiliriz - ama küçük de olsa büyük bir sevgiyle pek çok şey yapabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|