Körlerin Hikayesi|Masal Ve Hikaye Özetleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Körlerin Hikayesi|Masal Ve Hikaye ÖzetleriKÖRLERİN HİKAYESİ Bir gün uzaklarda renkleri karmakarışık bir köy görmüş; alacalı bulacalı garip bir köy Yaklaşmış köye doğru Yolları bir tuhaf, evleri bir tuhaf, insanları bir tuhafmış köyün![]() ![]() ![]() Girince köyün içine anlamış meseleyi Körler köyüymüş burası Kadınların, erkeklerin, çocukların, velhasıl herkesin sımsıkı kapalıymış gözleri![]() ![]() ![]() Gezginci adam karar vermiş burada yaşamaya: Hiç değilse benim bir gözüm var, diyormuş ![]() Körler ülkesinde şaşılar kral olur, derler Ben de bunların başına geçer yaşarım![]() ![]() ![]() ![]() Körlerin gözleri yokmuş ama elleri, kulakları, burunları çok hassasmış Kendilerine göre kurdukları bir düzen içinde yuvarlanıp gidiyorlarmış![]() Adam şaşkın hallerine bakıyormuş onların Yürümeleri, konuşmaları doğrusu başka türlüymüş![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün körlerden biri öteki körün malını aşırmış Sadece tek gözlü adam görmüş bunu Bağırarak ilan etmiş:- Filanca malını çaldı falancanın ![]() Körler: - Nereden biliyorsun o kadar uzaktan duyulmaz ki, demişler ![]() - Ben duymadım, gördüm Gözüm var benim Görüyorum![]() Körler göz diye, görmek diye bir şey bilmiyorlarmış Uzun yıllar içinde çoktan unutmuşlar bu hissi![]() - Ne demek görmek, demişler, nasıl görüyorsun yani, duyulmayacak mesafeden anlıyor musun ne olup bittiğini? - Anlıyorum tabii ![]() ![]() ![]() - inanmayız, imtihan edeceğiz seni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adamı almışlar, uzakça bir yere dikmişler Tecrübeleriyle biliyorlarmış o uzaklıktan hiçbir şeyin işitilmeyeceğini![]() - Anlat bakalım, şimdi biz ne yapıyoruz, demişler ![]() Adam anlatmış: - Oturuyorsunuz, konuşuyorsunuz, Şu ayağa kalktı, bu elini oynattı, beriki bacağını sallıyor vs ![]() ![]() ![]() Derken körler bir evin içine girmişler, bağırmışlar: - Anlatsana ![]() ![]() ![]() - İçeri girdiniz göremiyorum ki ![]() ![]() ![]() Körler bilmedikleri için içeri girmenin ne olduğunu: - Ne olmuş yani içeri girmişsek Elli santim fark etti, anlat anlat, demişler![]() - Arada duvar var görmüyorum ![]() Körler : - Sen atıyorsun, demişler Demincek tesadüf etti![]() Bak, şimdi bilemiyorsun ![]() - Çıkın dışarı, söyleyeyim ![]() - Bu kadar uzaktan duyunca ha içersi, ha dışarısı, ne çıkar yani ![]() ![]() ![]() - Ben duymuyorum, ben görüyorum, diyormuş adam ![]() - Öyle şey olmaz, demiler Sende bir bozukluk var Saçmalıyorsun, acayip şeyler söylüyorsun Hekime muayene ettireceğiz seni![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adamı yaka paça köyün hekimine götürmüşler Hekim de kör tabii![]() ![]() Elleriyle yoklamaya başlamış adamı Yoklamış ve parmaklarını adamın yüzünde gezdirirken:- Buldum, demiş Bozukluk burada![]() ![]() ![]() Adamın açık olan gözünü kastediyormuş hekim ve: - Saçmalaması bundan dolayı, diyormuş Ben şimdi hallederim, düzeltirim onu![]() ![]() ![]() Körler ülkesine kral olmaya kalkan gezginci zor bela kurtarmış kendini oradan ![]() Körler görenleri anlayamazlar Saçmalıyor sanırlar ve onu da düzeltip kendilerine benzetmek için gözlerini çıkarmaya uğraşırlar DÜŞÜN ! KONUŞ ! DİNLE ! |
|
|
|