Güzel Öyküler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güzel Öykülergüzel öyküler EFLATUN'A SORMUŞLAR Eflatun'a iki soru sormuşlar Birincisi; "İnsanoğlunun sizi en çok şaşırtan davranışları nedir?" Eflatun tek tek sıralamış: - Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler Ne varki çocukluklarını özlerler![]() ![]() - Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler, sonra sağlıklarını geri almak için para öderler ![]() ![]() - Yarından endişe ederken bugünü unuturlar Dolayısıyla ne bugünü ne de yarını yaşarlar![]() ![]() - Hiç ölmeyecek gibi yaşarlar Ancak hiç yaşamamış gibi ölürler![]() ![]() Sıra gelmiş ikinci soruya; "Peki sen ne öneriyorsun ?" Bilge yine sıralamış: - Kimseye kendinizi "sevdirmeye" kalkmayın! Yapılması gereken tek şey, sadece kendinizi "sevilmeye" bırakmaktır ![]() ![]() - Önemli olan; hayatta "en çok şeye sahip olmak" değil "en az şeye ihtiyaç duymaktır" ![]() Dostluk Hikaye 1 Dünya Savasi'ndan kalma bir ani![]() ![]() ![]() Savasin en kanli günlerinden biri Asker, en iyi arkadasinin az ileride kanlar icinde yere düstügünü gördü Insanin basini bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacagi ates yagmuru altindaydilar Asker tegmene kostu - Tegmenim, firlayip arkadasimi alip gelebilir miyim? - Delirdin mi ? der gibi bakti tegmen Gitmeye deger mi? Arkadasin delik desik olmus Büyük olasilikla ölmüstür bile Kendi hayatini da tehlikeye atma" Asker israr etti ![]() ![]() Tegmen: - Peki ![]() ![]() Git o zaman![]() ![]() Inanilmasi güc bir mucize Asker o korkunc ates yagmuru altinda arkadasina ulasti Onu sirtina aldi kosa kosa döndü Birlikte siperin icine yuvarlandilar Tegmen, kanlar icindeki askeri muayene etti Sonra onu sipere tasiyan arkadasina döndü : - Sana degmez, hayatini tehlikeye atmana degmez, demistim Bak hakli ciktim Bu zaten ölmüs - "Degdi tegmenim" dedi asker - "Nasil degdi ?" dedi tegmen - Bu adam ölmüs görmüyor musun? - Gene de degdi komutanim Cünkü yanina ulastigimda henüz sagdi Onun son sözlerini duymak dünyaya bedeldi benim icin Ve arkadasinin son sözlerini hickirarak tekrarladi tegmene: "Jim ! ![]() Gelecegini biliyordum!![]() " demisti arkadasi![]() ![]() ![]() |
|
|
|