Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Kampanya & Fırsat

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
borsası, işlemler, opsiyon, vadeli

Vadeli İşlemler Ve Opsiyon Borsası

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vadeli İşlemler Ve Opsiyon Borsası

VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON BORSASI

İleri bir tarihte teslimatı yapılmak üzere herhangi bir malın veya finansal aracın bugünden alım-satımının yapılması olan ve Türev araçlar olarak adlandırılan vadeli işlemler sözleşmeleri Türkiye'nin yeni tanıştığı bir yatırım aracı

Döviz, hisse senedi, hazine bonosu, yatırım fonu gibi geleneksel yatırım araçlarına sadece fiyatların yükselmesi beklentisi ile yatırım yapılırken, türev araçlara hem yükseliş beklentisi hem de düşüş beklentisi ile yatırım yapılabilir Yine geleneksel yatırım araçlarından farklı olarak daha az bir ilk yatırım gerekmektedir Geleneksel yatırım araçlarının gerektirdiği ilk yatırım tutarının %10'u veya daha azı başlangıç teminatı olarak yatırılarak ilgili yatırım aracın tüm getirisi elde edilebilmektedir

Döviz Vadeli İşlem Sözleşmeleri

TL/Dolar vadeli

TL/Euro vadeli

Endeks Vadeli İşlem Sözleşmeleri

IMKB 30 Endeks

IMKB 100 Endeks

Faiz Vadeli İşlem Sözleşmesi

DİBS - Gösterge

Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri

Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri ile üreticiler, sadece spot piyasadaki fiyat dalgalanmalarından kendilerini koruyarak önemli bir risk yönetim aracına kavuşmuş olmayacak aynı zamanda finansal alanda faaliyet gösteren kurumlar veya bireyler de yeni bir yatırım aracını portföylerine ekleyebileceklerdir Böylelikle pamuk, buğday ve altın sadece üretim yapılan bir emtia olmaktan çıkarak finansal piyasaların genel trendlerinden farklı hareket eden bir yatırım aracına dönüşecektir

Vadeli İşlemler Borsası'nda siz de yatırımcı olmak ve Yapı Kredi Yatırım'ın uzmanlığı ile VOB'tan yararlanmak istiyorsanız herhangi bir Yapı Kredi Yatırım Şubemizi arayabilir veya müşteri hizmetlerimiz (02123398989) ile temasa geçebilisiniz

Yatırım Merkezleri: Adana - YKB Adana Şubesi, Ankara - YKB Çankaya Özel Bankacılık Merkezi,

Ankara - YKB Ankara Merkez Şubesi, Antalya - YKB Antalya Özel Bankacılık Merkezi, Aydın - YKB Aydın Şubesi, Bursa - YKB Fevzi Çakmak Caddesi Şubesi, İzmir - YKB Fevzi Paşa Bulvar Şubesi,

Marmaris - YKB Marmaris Uzunyalı Şubesi, Kayseri - YKB Kayseri Kale Şubesi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com