![]() |
Benim Köyüm...Bodrum/Mumcular-Mazı Köyü |
![]() |
![]() |
#1 |
ErGENEKON_GS_48
|
![]() Benim Köyüm...Bodrum/Mumcular-Mazı KöyüGökova'nın yanındaki cennet; Mazı Bodrum'a birkaç kilometre uzaklıkta, Gökova'nın da yanıbaşında uzanan Mazı, sahil şeridindeki ince kumu, tertemiz denizi ve anıt ağaçlarıyla ünlü bir tatil yöresi ![]() ![]() ![]() Billur gibi tertemiz bir denizi, henüz imara açılmamış ,yemyeşil doğası, anıt ağaçları ve anıt kayaları ile Bodrum'un yanıbaşında bakir bir köy Mazı ![]() ![]() ![]() Tarihi köy Gökova sahilinde yer alan Mazı Köyü denizden gelebilecek korsan saldırılarına karşı kıyıda daha yukarıda ve denizden görülmeyecek şekilde gizlenerek kurulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cennet Doğa Köy meydanında bulunan yüksek bir tepe üzerinde, belki 900 belki de 1000 yaşında bir zeytin ağacı var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakir Koylar Mazı sahili yazın en sıcak aylarında bile kalabalık olmuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Yalı koyu, Akarca, Çatal, Çamlık ve Şeytan Deresi koyu sonrasında ise tarihi harabelerin bulunduğu Kisebükü ören yerine geliniyor ![]() ![]() ![]() ![]() Balıkçılarla dost olursanız onlarla beraber kalkıp sabahın ilk ışıklarında akşamdan balıkların geçiş yollarına bırakılan ağları toplamaya gidebilirsiniz ![]() 15 Mayıs, 30 Haziran ile1 Eylül, 15 Ekim arası en sakin ve makbul mevsimini yaşayan Mazı sahillerinde sörf yapabilirsiniz veya hoca nezaretinde öğrenebilirsiniz ![]() ![]() Mazının pazarı Cuma sabahları kuruluyor giyim ve yiyim pazarı sabah erken kurulup iki saat sürüyor ve 09 ![]() ![]() Eğer bu sessizlikten sıkılır ve biraz harekete ihtiyaç duyarsanız, barların, diskoların ve canlı müziğin her çeşidini bulabileceğiniz Bodrum, sadece 50 km ![]() ![]() Doğaya sevgisiyle ve saygısıyla da tanınan Mazı Köyü Muhtarı Mehmet Taş, Gökova'ya olan duygularını şiirlerle anlatıyor ![]() 12 yıllık muhtarlık hizmeti boyunca, Mazı'nın yurt içi ve yurt dışında tanınması, Mazı'da turizmin gelişmesi, el beceri kursları, köy yolunun iyileştirilip, asfaltlanması gibi köye daha birçok kalıcı eser kazandıran şair ruhlu Mehmet Taş insana ve doğa sevgisi üzerine yazdığı şiirlerini de bir kitapta topluyor ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ERen
|
![]() bende bodrum gümüşlükte 2 kere boğulmma tehlikesi geçirdim daha sonra abim bana zorla yüzme öğretmişti bilgiler için teşekkür |
![]() |
![]() |
|