Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kaynattığı, radyatör, yapmalı, zaman

Radyatör Su Kaynattığı Zaman Ne Yapmalı?

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Radyatör Su Kaynattığı Zaman Ne Yapmalı?

Radyatör Su Kaynattığı Zaman Ne yapmalı?

Radyatörün su kaynatmasının nedeni, çoğunlukla soğutma sisteminde yeteri kadar su olmamasıdır Aşırı ısınma, gösterge tablosundaki ışık ve gösterge ile belli olur Bu durumda motor durdurulmalı ve radyatör kapağı açlımadan önce suyun kısmen soğuması beklenmelidir Kapak bir bezle iyice sarılarak buharın çıkması için yarım tur döndürülür Su ilave edilmeden önce motor çalıştırılır Sonra radyatör doluncaya kadar su yavaş yavaş ilave edilir Soğuk bir motora su ilâve ederken termostatın kapalı olacağı ve suyun motor gömleklerine ulaşmayacağı unutulmamalıdır Bütün sistem boşalmışsa radyatör doluncaya kadar su doldurulmalı ve motor çalıştırılmalıdır Motor ısınınca termostat açılarak suyun gömleklere gitmesine izin verecek, böylelikle radyatördeki su düzeyi düşecektir Bu sırada radyatörün suyu tamamlanmalıdırRadyatör su kaynatmayı adet haline getirmişse bunun su eksikliğinden başka bir nedeni var demektir Böyle bir sorun çatlak radyatörden veya devir daim pompasından, su sızdıran hortum bağlantılarından olabilir Gevşek ve deforme olmuş vantilatör kayışı da su kaynatmaya neden olabilir Çatlaklar genellikle radyatör petekleri ile üst tankın birleştiği yerde olur Sızıntı hortum bağlantılarında ise kelepçeler iyice sıkılmalıdır Yaylı kelepçe kullanılmışsa vida ile sıkıştırılanlar tercih edilirler Radyatördeki veya motordaki önemsiz çatlaklar benzin istasyonlarında satılan özel kimyasal maddelerle giderilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com