![]() |
Otomotiv Sanayinde Üretim Geçen Seneye Oranla Gerileme Gösterdi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Otomotiv Sanayinde Üretim Geçen Seneye Oranla Gerileme GösterdiOtomotiv sanayinde üretim geçen seneye oranla gerileme gösterdi ![]() Türk otomotiv sanayinde geçen ay toplam taşıt aracı üretimi, 2007 yılının aynı ayına göre yüzde 12,9 oranında azalarak 43 bin 74 adede geriledi ![]() Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre, geçen ay 21 bin 342 adedi otomobil olmak üzere toplam 43 bin 74 adet taşıt aracı üretildi ![]() ![]() Yılın 8 aylık dönemine bakıldığında ise üretim, geçen yılın aynı dönemine göre toplamda 28,3 oranında artış kaydederek, 679 bin 425 adetten 871 bin 391 adede çıktı ![]() ![]() Geçen ay toplam pazar yüzde 14 oranında daralırken, 46 bin 581 adet araç satıldı ![]() ![]() Ocak-Ağustos döneminde ise satışlar geçen yıla göre toplamda yüzde 4,8 oranında artarak 371 bin 976 adede ulaştı ![]() Ağustos ayında ithalatta da gerileme görüldü ![]() ![]() ![]() Yılın 8 aylık döneminde toplam ithalat ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,3 artışla 214 bin 340 adet olarak gerçekleşti ![]() Geçen ay toplam taşıt aracı ihracatı da yüzde 8,2 oranında gerileyerek 38 bin 297 adet oldu ![]() ![]() TOPLAM ÜRETİMDE FORD OTOSAN LİDERLİĞİ Ağustos ayında toplam taşıt aracı üretiminde Ford Otosan ilk sırada yer aldı ![]() ![]() ![]() ![]() Geçen ay Ford Otosan'ı üretimde 7 bin 162 adet otomobil ile Oyak Renault takip etti ![]() ![]() TOFAŞ'ın Ağustos ayı üretimi ise 6 bin 767 adet oldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|