Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
100, 300, adet, araç, bin, binlik, değişmeyecek, kapasite, yeni, üretilecek

Yeni Araç 100 Bin Adet Üretilecek 300 Binlik Kapasite Değişmeyecek

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeni Araç 100 Bin Adet Üretilecek 300 Binlik Kapasite Değişmeyecek

Yeni araç 100 bin adet üretilecek 300 binlik kapasite değişmeyecek

Ford Otosan'ın 368 milyon liralık yatırım teşvik başvurusu onaylandı Buna göre Gölcük'te yılda 100 bin adet küçük sınıfta yeni bir ticari araç üretilecek ve bu üretim şirketin yıllık 300 binlik kapasitesini değiştirmeyecek Ford Otosan halen 200 bini Transit, 100 bini Connect olmak üzere 300 binlik üretim kapasitesine sahip

Bu yıl başlayan ve Ford'un Avrupa'daki kriz sonrası yapılan 630 milyon dolar tutarındaki en büyük yatırımına eklenen 368 milyon liralık yeni yatırıma istenen teşvik 11 Şubat 2010 Cuma günlü Resmi Gazete'de yayınlanarak, kesinleşti

Buna göre artık iş Ford Otosan yönetim kurulu toplantısında alınacak karara kaldı Bu toplantıda ne tür bir araç üretileceğine ve bu aracın ne olacağına karar verilecek Şirketin mart ayında yapacağı genel kurulun ardından yönetim kurulu ilk toplantısını nisan ayında yapacak Fakat aslında, yönetim kurulu toplantısında bu konuda alınacak kararın bir formaliteden öteye gitmediği, yeni yatırımın yapılmasına ve halen üretilen Conncet modelinden küçük bir ticari aracın geliştirilmesi yönünde bir kararın olduğu ortaya çıktı

KAPASİTE ARTMAZSA CONNECT GİDER

Ford Otosan'a teşvik hafif ticari araç segmentinde yeni bir aracın ürün çeşitlendirmesi amacıyla verildi Yabancı sermayeli teşvik belgelerinin dağılımına ilişkin listeye göre, yeni ticari aracın yıllık üretim kapasitesi 100 bin adet olacak ancak bu 300 bin adetlik toplam kapasitede artış yaratmayacak Teşvik kapsamında, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istinası, sigorta primi işveren hissesi desteği ile vergi indirimi destekleri sağlanacak Şirket halen 200 bini Transit, 100 bini ise Connect olmak üzere 300 binlik kapasiteye sahip Yeni üretimle birlikte Connect üretiminin Türkiye'den ABD ve Romanya'ya kayması söz konusu

MİNİ CARGO'YA RAKİP GELİYOR

Ford'un teşvikini aldığı yatırımla ortaya çıkacak yeni ticari aracın üç Avrupalı marka için üretilen Mini Cargo kod adlı araç segmentinde olacağı netleşiyor Yeni aracın ar-ge çalışmalarına 500 Türk mühendisin önemli katkı sağlayacağını söyleyen Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, 'Biz yeni araç için teşviki aldık ancak modelin ne zaman üretileceğini açıklamıyoruz Yeni üretilecek araçta Ford Otosan ar-ge bölümündeki 500 mühendisimiz çok önemli rol üstlenecek Yani Ford, bize 'al şunu üret' demeyecek Önemli katkı sağlayacağız' bilgisini verdi

Halil OKŞİT

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com