Çinli Dfm Türkiye'ye Üretim İçin Geldi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çinli Dfm Türkiye'ye Üretim İçin GeldiÇinli DFM Türkiye'ye üretim için geldi MGY Otomotiv A Ş ile yaptığı distribütörlük anlaşmasıyla, Türkiye pazarına giren Çin’in en büyük otomotiv üreticilerinden DFM, ilk bayi toplantısını gerçekleştirdi![]() Çinli DFM ile yaptığı distribütürlük anlaşması sonrası ilk bayi toplantısını Conrad Otel'de yapan MYG Otomotiv adına yapılan açıklamada, bininci aracın müşteriye teslim edildiği bildirildi MGY Otomotiv A Ş Yönetim Kurulu Başkanı M Gökhan Yeşilkaya, "10 yıllık hedeflerimizin sonucu olan otomotiv sektörüne, 3 yıl önce girdik Distribütölüğünü aldığımız ve yıllık 460 bin araç üretimiyle Çin’in en büyük otomotiv üreticisi olan DFM ile yaptığımız anlaşma sonucu Türkiye’ye getirdiğimiz araçlar, bayilerimizin de desteğiyle yoğun ilgi gördü DFM / YUAN Yönetim Kurulu Başkanı Mr Zhang Xinghia ile görüşmemizde, ‘bize yıllık 1500 araç satabilir miyiz?’ diye sormuştu Biz ise 3 ay gibi kısa bir sürede 1000 araç sattık ve satmayada devam ediyoruz Şimdi ise Çin’li ortaklarımız Türkiye’de üretim yapmamız için bize baskı uyguluyor Biz de organize sanayi bölgemizde bu iş için bir yer ayırmaya karar verdik Yeşilkaya Grup ve DFM Grup arasındaki işbirliği mermer madeni ve yat üretimi gibi yeni projeleri ve yatırımlarla devam edecektir’’ dedi![]() DFM / YUAN Yönetim Kurulu Başkanı Mr Zhang Xinghia ise bayi toplantısında yaptığı konuşmada, “Dünyada 60 ülke ve bölgeye araçlarımız satılmakta DFM olarak burda görüyoruz ki; araçlarımızla şu anda Avrupa pazarında da yerimizi almışız DFM olarak çevreye önem veriyoruz Elektrikli ve dizel araç çalışmalarımız da yakında başlayacaktır’ dedi![]() "3 ay gibi kısa bir süredir Türkiye’de olmalarına rağmen; fiyatı, tasarımı, ekonomik yakıt tüketimi ve boyutundan dolayı araçlarının yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını, bu ilginin özellikle küçük esnaftan geldiğini” belirten MGY Otomotiv A Ş Genel Müdürü Ömer Çardak “Biz markamıza inanıyoruz Nitekim, 3 aydır Türkiye yollarında olduğumuz halde, en ufak bir şikayetle karşılaşmadık ” şeklinde konuştu![]() |
|
Çinli Dfm Türkiye'ye Üretim İçin Geldi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çinli Dfm Türkiye'ye Üretim İçin GeldiSevgili Forum dostları, bu forumda bayağı zamandır DFM-SUCCE ve Çin mallarını tartışıyorsunuz Bu konuda bende sizlere, özelliklede bir DFM almak isteyenlere yol göstermek amacıyla fikirlerimi yazmak istedim Ancak asıl amacım, gücüm dahilinde her gün bir kişi bile olsa hayat boyu birilerine tüketici bilinci aşılamak Biz millet olarak,(tabiiki bu sadece bizim bireysel kabahatimiz değil; ülkemizdeki yarım yamalak işleyen hukuk sistemi ve olmayan tüketici koruma kanunları) kazıklanmaya öyle alışmışızki Eller aya gidip gelirken biz millet olarak hala murat 124 lere reno 12 lere biniyorduk Bugün de çok şey değişmedi Hali kazıklanmaya devam ediyoruz Hemde buna devlet baba ön ayak oluyor Hatırlayın çok kısa zaman önce yaşadık bu ülkeye Tarım Bakanlığı izniyle sahte içki bile sokmak mümkün Ne oldu sonucu haberi olan var mı ? Tabii ki yok olmayacakta Belki birkaç alakasız maşa 1-2 yıl hüküm giyer Ama asıl kabahat nerde ? Neyse bu başka bir konuİnşallah sıkılmazsınız zira yazı biraz uzun olacak; ama DFM satıcılarının açtığı, methiye dolu "Fake" lere kapılmamanız için uzun olmak zorunda ![]() Benim ismim Selim; 46 yaşındayım 28 senedir araç kullanır ve yılda ortalama 45 000 km yol yaparım normal bir kullanıcıdan fazla Bu nedenle de kullandığım araçları en geç 3 yaşında satarım Ancak daha önce kullandığım ve değer olarak yüksek üst sınıf arabalarda bu yüzden çok zarar ettiğimi fark ettim ve ilk defa ucuz bir araba almaya karar verdim Hemde geniş hacmini hobilerime uygun buldum Ve burada yazan bazı arkadaşlar gibi internet reklamlarındaki ve bayiden aldığım tanıtım broşüründeki donanım zenginliğine de biraz kapılmadım değil Ve sonuçta Nisan ortası İstanbul Yıldıran otodan bir SUCCE aldım Hatta iç düzenini çift değil tek renk istediğim için 1 hafta (yeni gemiyi) beklemek zorunda kaldım Ve çağırılınca gidip aracımı teslim aldım Araç plakam 34 UC 1623 isteyen herkese açıktır mesaj ile ulaşıp İstanbulda görebilirsiniz veya internet araç kontrol sitelerinden kontrol edebilirsiniz Maalesef insan zaafı ve iyi niyet nasılolsa "0" araç aldım diye çok detaylı kontrol yapmadım Sonradan fark ettim ki ben aracı aldığımda odometre açılmış ve araç gerçekte "0" değil 200 km de idi Üzerinde sis farı da yoktu ama yine de takdir ederim Yıldıran oto, orjinal olmasada yerine gayet uyan piyasa malı bir çift sis farı takıp verdi aracı Müteakip bir kaç gün içeriisinde önce bagaj kapağının yerinde doğru durmadığını farkettim Satıcıyı aradığımda "sorun değil 1500 bakımına geldiğinizde hallederiz" dendi Şimdiye kadar her yeni aracımda yaptığım gibi, her benzin alışımda odometreyi sıfırlayarak ve her depo boyunca belli bir sürüş tipine uyarak kullanmaya başladım; amacım aracın gerçekte (ki her zaman fabrika verilerinden farklıdır) ne yaktığını tebit etmekti Sonucu daha aşağıda yazacağım Bu şekilde 1350 km yol yaptıktan sonra ve direksiyon hareketlerinden aşırı ses gelmeye başladıktan sonra biraz erkence 1500 bakımına yıldıran servis e gittim Yağ değişti vs vs ![]() ![]() Ve direksiyon kutusunun arızalı olduğu tesbit edildi![]() Garantiden değişeceği şu an mevcut olmadığı ama merkeze sipariş verildiği, gelir gelmez aranacağım söylendi Bagaj kapağı sorununa gelince cevap aynen şöyle idi "bunun için tavan sökülmeli oldukca uzun bir iş daha sonra yapalım" Peki dedim ve çıktım 10 sonra hala telefon gelmeyince ben aradım "Ah bir anlaşmazlık olmuş atlamışız gelirgelmez arayacağım" cevabını aldım ve tekrar 1 hafta sonra aradığımda ise "İlgili arkadaş izinde gelince sizi arar" diye bir cevap geldi![]() Bende internet sitesinden bir diğer servis adresi alarak maltepe Beşikçilere gittim Çok ilgiliydiler ilk başta Sorunları anlattım ki bu arada sadece bagaj değil bütün kapıların gövdeye farklın oturduğunu fark ettim (sağ tarafta yağmur oluğuna mesafe 2 cm sol tarafta 0,5 cm) Onlar da hepsini halledeceklerini, direksiyon pompası için beni arayacaklarını söylediler Ayrıldım daha Kadıköye varmadan telefon geldi ve "Bu hafta çok sıkışığız, haftaya bir gün gelirseniz bütün sorunları çözeceğiz" dendi Cuma dan arayıp sorunlları hatırlatarak kendimi tanıttım ve pazartesi günü gelebileceğim söylendi Tabii sevinçle gittim o pazartesi ancak çok ilginçdir ki o gün orada bulunan şahıslar ne beni ne beni ne problemleri hatırlıyorlardı Bende onları zira bambaşka kişilerdi Hüsranla döndüm 20 km yolu İş başa düştü diye ithalatçı firmaya ulaşmaya çalıştım 3 gün boyunca salakça bir inatla telesekreter yönlendirmesine uyarak "yedek parça" bölümüne ulaşmaya çalıştım ama sonunda öyle bir yer olmadığının farkına vardım 4 cü gün telesekreteri kaale almayıp operatöre bağlanana kadar bekledim bir bayan bana bir tel numarası vererek "satış sonrası hizmetler " bölümünü aramamı önerdi Aradım ve allah için ulaştımda Ve ilgiyle karşılandım ama oradanda "pompa yok gelince ararız" cevabı aldım 4 gün sonra arandım "pompanızı hangi servise yollayalım" diye Biraz daha servise benzer ve derli toplu gördüğüm için Beşikçilere göndermelerini istedim![]() ve 4 gün daha geçti ses çıkmadı Ben Beşikçileri aradığımda aldığım cevap "tam bizde sizi arayacaktık" oldu Ne tesadüf Çamlıca dan Maltepeye pompa 4 günde gidiyor ve tam onlar beni arayacakken ben hızlı davranıyorum Ve gidiyorum 3 saatlik bir beklemeden sonra "aracınız hazır, pompayı hallettik zaten arızalı değilmiş bekımı yapıldı halloldu (3 aylık pompaya bakım ??) kapılar halloldu ancak bagaj uzun iş ![]() Bir tam gün bırakmanız lazım daha sonra yapalım"![]() Peki dedim ve çok katlı binadan aşağı inip aracımı aldım Ne kapılar ellenmişti ne bagaj![]() ![]() Tam o sırada sadece benim işim için devşirilmiş usta, işini bitirdiği için gidiyordu ve onu yakaladım O kapıları ellemediğini söyledi daha sonra bagajla birlikte yapacağını belirtti Bende Ustayı yakalamışken 3 aydır arabanın ve el kitabının altını üstüne getirip bulamadığım "yol bilgisayarı" nerdedir diye sordum "yok öyle bişi abi" dedi Peki ya şu arkadaki bağımsız havalandırma nasıl çalışıyor dedim "o ne abi" diye cevap verdi yahu ben öndeki havalandırmayı kapatınca arka da kapanıyor, oysa bu araba nın tanıtım ve donanım listesinde "arka bağımsız havalandırma sistemi var" dedim ama o yine "yok öyle bişi abi" diye cevap verdi Yolda ilk durduğum yerde direksiyon kutusunun sesinin ikiye katlandığını farkettim ve derhal Beşikçiler servisi aradım Beni usta ile görüştürdüler cevap" E hallettiydim abi Ama istersen gel gene halledelim" ŞAKA GİBİ "0" araç alıyorsun işini gücünü bırakıp servise gidiyorsun bir umut onlar dalga geçip yatıya çağırıyorlarBu olay 25 temmuz pazartesi oldu ve eve gelip derhal "satış sonrası hizmetleri" aradım oradan başka bir numara verildi "Danışma Hattı" diye ![]() Aradım ve anlattım dertlerimi aracın kapılarının ve bagaj kapağının fotgraflarınıda mailledim Gerçi daha önce de hiç cevap almadığım 3-4 mail çekmiştim ve yine almayacağım cevabı beklemekteyim Tüketici olarak bana düşeni ve onlara şans vermeyi yerine getirmek adına Şimdi gelelim araca:Tam 2600 km yani yaklaşık 7 depo benzinle sadece test amaçlı sürüş yaptım açık/kapalı klima , açık/kapalı cam şehir içi/ şehir dışı 90 km dsabit/ 120 km sabit hızlarda hiçbir şekilde 10,6 litre/100 km altında yakmıyor (Şehir dışı 90 kam sabit hız ve kapalı klima) şehir içinde ise 12,4 litreye kadar çıkıyor Burada bazı arkadaşların iddia ettiği gibi 8 litre falan yakması tamamen yalan Bu arabaya 8 litre yakltıracak adama arbanın kendisini ve üzerine bir 24 000 daha vermeye hazırım Senede yapacağınız 30-40 bin km de yakacağınız fazla benzin ücretini 24 bin üzerine eklediğinizde inanın bana çok daha iyi bir araç sahibi olabilirsiniz ARACIN ARTILARI: Büyük hacmi ve düz giderken ki sürüş keyfi ve Çinde OEM üreticiler tarafından bir çok marka için üretilen ve piyasada 270 $ +KDV fiyatla bulabileceğiniz Multimedya sistemi ARACIN EKSİLERİ: Bizim kuş serisinden çok daha iyi olsada düşük malzeme kalitesi (Dış ön direk kapaklarına dikkat edin orta bölüm plastiktir ve uçup gider)Özellikle döşemeler çok kalitesiz ve zayıf ![]() ASIL ÖNEMLİSİ ARACIN LANSMANINDA SÖZ VERİLEN BULUNDUĞU SÖYLENEN (Gerek internette gerek se basılı tanıtım broşürlerinde ) YOL BİLGİSAYARI YALAN BAĞIMSIZ ARKA HAVALANDIRMA YALAN ve en ciddi YALAN İSE ARAÇTA EBD OLDUĞU![]() Özellikle kullanan arkadaşlara söylüyorum içerisinde çoluğunuz çocuğunuz varken sakın ola aşağı eğimli ve virajlı bir yolda frene basmaya kalkmayın!!Zira aracın kıçıyla burnunu aynı yerde görürsünüz!! Ayrıca bu aracın Nissan NV 200 le aynı olduğunu iddia eden arkadaşlar genelde DFM bayileridir ama burada da rastladım bir kaçına Yapmayın bir gözlük alın derim Ben NV200 de kullandım uzakdoğu seyahatlerimde Sadece gülümseyebilirim bu iddaya![]() ANCAK ÖNEMLİ BİR KAÇ KONUYA AÇIKLIK GETİRMEK GEREK: 1- Nissan üretimi denmesi: Doğrudur, ama dünyanın hiçbir kaliteli "Markası" ucuz pazarlara girmek için ürettiği ucuz ürünü kendi markasıyla satmaz ![]() Bunun örneği binlercedir Bu yüzdende kalitesinin Nissan ile bir olması imkansızAma bu demek değildir ki Çin kalitesiz mal üretir Örnek VOLVO XC90 dünyanın en iyi araçlarından biri artık 4 senedir çinde üretiliyor N ekadar para verirseniz çinde o kadar kalite ürettirebilirsiniz Merak eden internetten çin spot pazarına girip yapılan pazarlıkları takip etsin![]() Türkçesi "ne kadar para o kadar köfte" Ama burada maalesef özel bir durum var ki o da şu çine aynı parayı ödeyen bir Alman Türkten daha fazla köfte alır Nedeni de burada, yani Türkiyedeki firmalar ve ticaret zihniyetidir Zira arkalarında kapı gibi, bir tüketici koruma kanunu çıkarmayan devlet baba var Ve bunun güvencesiyle bize her türlü malı dayayabiliyorlar Bence herşey bir yana petrol ithal eden bir ülkede Succe gibi bir araç kullanan vatan hayini bile olabilir 2- Pejo 1 6 motor Doğrudur Bu bir Lisans üretimidir Ancak Dünyada hiç bir marka aktif ve aktuel olarak pazara sunduğu ve hala para kazandığı ürünün lisansını kimseye vermez Verirse talep edeceği lisans ücreti bu lisansı alacak üreticinin maliyetlerine yansır ki bunun altından kalkamaz ve matematik olarak kalkulesi imkansızdır Zira lisans sahibi bir firma nın böyle bir ürününün lisansını satması bindiği dalı kesmesi demekdir Succe nin üzerindeki motor Pejo lisansıyla üretilmiştir ama Pejo nun en son 8 sene evvel üretimini kestiği seridir, şu anda pejoların üzerindeki çağ atlamış motor değil Zaten yakıt tüketiminin bu kadar çok olmasının bir sebebi de (kasa ve ağırlık dışında) eski teknoloji olmasıdır Aynı örnek bizim ülkemizde de vardı![]() Hatırlayın 131 serisini![]() Fiyatın biz de üretimi başladığından 7-8 sene evvel üretimini kestiği mootordu Lisans anlaşmaları bu koşullarla yapılır genelde![]() Ve siz bu aldığınız üründe herhangi bir değişikliğe giderseniz lisansı veren firmenın sözleşmeyi iptal hakkı vardır Tıpkı kuş serisi tofaşların kasa değişikliği yaptığında "Fiyat lisansı ile üretilmiştir" ibaresini kullanamaması gibiUzun lafın kısası Çin malları illede kötü değildir ancak, bize bu gibi ithalatçılar tarafından kaskallanan çin mallarını çinli bile kullanmıyor Ve ayrıca yukarıda bahsettiğim donanım farkı ciddi bir dolandırıcılıktır Kısa bir süre bekleme ve tüketici olarak onlara bir şans daha verdikten sonra benim yapacağım iş ki diğer kullanıcılara da tavsiye ederim Önce "tüketiici hakem heyetine" başvurmak orada yapılacak tesbitle firma eksikleri yine gidermezse "Tüketiici Mahkemesine" gitmek Ki milletce kazıklanmaya ve sömürülmeye bir son verelim Saygı ve sevgilerle kalın; ama mutlaka bilinçli tüketici olup sadece kendinize değil başkalarına da fayda sağlayın Selim |
|
|
|