Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, hasarlı, kazası, maddî, soru, tespit, trafik, tutanağı, yanıtlar

Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı Hakkında Soru Ve Yanıtlar

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı Hakkında Soru Ve Yanıtlar

Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı Hakkında Soru ve Yanıtlar Trafik Bilgisi

[B]

Soru: Kazaya karışan taraflardan biri bile anlaşmayı kabul etmez ise tutanak doldurulabilir mi? Doldurulursa geçerli olur mu?

Yanıt: Hayır kazaya karışan tüm tarafların anlaşması tutanağın doldurulması için şarttır, aksi halde geçersizdir, mutlaka emniyet güçlerini çağırın (155 Polis, 156 Jandarma hatları)

Soru: Kazaya karışan taraflardan biri tutanağı doldurmayı kabul etti ancak imzalamayı reddetti Tutanak geçerli olur mu?

Yanıt: Tutanağı tüm tarafların imzalaması şarttır, aksi halde geçersizdir

Soru: Üç araçlı kazaya karıştım Kaç adet tutanak doldurmalıyım?

Yanıt: İki adet doldurmalısınız ve tüm sürücüler ayrı ayrı iki adet tutanağı imzalamalılar

Soru: Beş araçlı kazaya karıştım Kaç adet tutanak doldurmalıyım?

Yanıt: Üç adet doldurmalısınız ve tüm sürücüler ayrı ayrı üç adet tutanağı imzalamalılar Kazaya karışan her iki araç için bir tutanak doldurulur Kazaya karışan araç sayısını ikiye bölerek tutanak sayısını hesaplayabilirsiniz

Soru: Yanımda tutanağım yok Fotokopi ile çoğaltabilir miyim?

Yanıt: Evet, fotokopi ile çoğaltabilirsiniz ancak her iki sürücüde birer kopya kalacak şekilde doldurun lütfen İki aracın karıştığı kaza için en az iki kopya temin etmelisiniz

Soru: Tutanağı daha sonra nereye göndereceğim?

Yanıt: Tutanağı ve varsa kaza ile ilgili fotoğrafları kazaya karışan diğer aracın (karşı araç) trafik sigortasını düzenleyen Sigorta şirketine veya aracınız kasko sigortası ile sigortalıysa kendi aracınızın kasko poliçesini düzenleyen sigorta şirketine ulaştırınız (Ulaştırma yolları: Kargo, faks, e-posta, adrese elden teslim olabilir) Teslim ettiğiniz tutanakla ilgili mümkünse teslim ettiğinize dair teslimat belgesi alınız Teslim ettiğiniz belgelerden bir kopya mutlaka saklayınız

Soru: Tutanağı aracımın hasarını tespit etmek için gelen sigorta eksperine teslim edebilir miyim?

Yanıt: Evet, tutanağı sigorta şirketince görevlendirilmiş eksperlere teslim edebilirsiniz

Soru: Otoyolda bariyerlere çarparak bir başka araca zarar vermeksizin kaza yaptım Bu durumda kaza tespit tutanağı yeterli olur mu?

Yanıt: Hayır, kamuya ait mala zarar verildiği için mutlaka emniyet güçlerini olay yerine çağırınız Trafik levhalarına, elektrik direklerine, köprü korkuluklarına ve benzeri kamu malına çarptığınızda da durum aynıdır

Soru: Park halinde ve sürücüsü olmayan bir araca çarptım, tutanak tutmalı mıyım?

Yanıt: Hayır, karşı tarafın sürücüsü olmadığı için mutlaka emniyet güçlerini çağırınız

Soru: Belediyeye ait bir araçla çarpıştım, kaza tespit tutanağı tutmalı mıyım?

Yanıt: Hayır, araçlardan biri kamu kurulusuna ait ise mutlaka emniyet güçlerini çağırınız

Soru: Aracımla manevra yaparken bir işyerinin kapısına zarar verdim, kaza tespit tutanağı tutmalı/tutturmalı mıyım?

Yanıt: Hayır, üçüncü şahıslara ait bir eşyaya veya binaya zarar verdiyseniz mutlaka emniyet güçlerini olay yerine çağırınız

Soru: Bir araç ile kaza yaptım, kaza tespit tutanağı doldururken karşı aracın trafik poliçesi olmadığını gördüm, ne yapmalıyım?

Yanıt: Kazaya karışan taraflardan birinin trafik sigorta policesi yoksa mutlaka kaza yerine emniyet güçlerini çağırını

Soru: Kazaya karışan karşı araç sürücüsünün davranışları alkollü izlenimi veriyor, nefesi içki kokuyor ne yapmalıyım?

Yanıt: Mutlaka emniyet güçlerini kazadan haberdar ediniz

Soru: Aracım kaskolu, tutanağı imzalattıktan sonra ne yapacağım?

Yanıt: Aracınız kaskolu ise hemen sigorta şirketinizi arayıp hasarı ihbar ediniz, tutanağı şirketinize ulaştırınız

Soru: Aracımın kasko sigortası yok, sadece trafik sigortası var, tutanağı imzalattıktan sonra ne yapacağım?

Yanıt: Karşı aracın trafik sigortası ile sigortalayan sigorta şirketini hemen arayın ve hasar ihbarınızı bildirin, tutanağı bu şirkete ulaştırın

Soru: Yabancı plakalı bir araç ile kaza yaptım Ne yapmalıyım?

Yanıt: Yabancı plakalı bir araç ile kaza yaptığınızda tutanak tutmayınız, hemen emniyet güçlerini kaza yerine çağırınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com