Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Motorlu Taşıtlar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
almak, belgesi, bilgisi, için, müracaat, sürücü, trafik

Sürücü Belgesi Almak İçin Müracaat Trafik Bilgisi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

[B]SÜRÜCÜ BELGESİ ALMAK İÇİN MÜRACAAT Trafik Bilgisi
[*]Sertifikanın aslı[*]Nüfus cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi[*]Diploma aslı[*]Şoförler Derneğinden dosya (Dosya içindeki evraklar nüfus bilgilerine göre doldurulacaktır)[*]Sağlık Raporu (aslı) (1 Yıl Geçerli)[*]Sabıka Kaydı (aslı) (1 Yıl Geçerli)[*]Kan grubu belgesi[*]Maliyeden harç makbuzu (Sürücü belgesi sınıfına göre)[*]Üç adet fotoğraf[*]Sürücü belgesi ücreti 30000000-TLNOTLAR: * Sürücü sertifikaları mutlaka alındaki yerdeki tescil kuruluşunca sürücü belgesine dönüştürülür

* Sürücü Olur Sağlık Raporunun mutlaka sertifika alınan il'de faaliyet gösteren yetkili bir sağlık biriminden alınması gerekmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Ülkemizde taşıt kullanmak için bilindiği üzere sürücü belgesi (ehliyet) gerekmektedir Sürücü belgesi almak isteyenlerin ilgisini çekeceğini düşündüğüm için bu başlığı açma gereksinimi duydum

Ülkemizde;
- Bisiklet kullananlar 11,
- Motorsuz taşıt kullananların ve hayvan sürücülerinin 13 yaşını bitirmiş olması gerekmektedir

F-G ve H sınfı sürücü belgesi alacak olanların ilkokulu, diğerlerinin en az ortaokul veya 8 yıllık temel eğitim bitirmiş olmaları mecburidir

Sürücü Belgelerinin sınıfları ve yaş grupları:

Sınıfı Kullandığı Araç Yaş
A1 Motorlu Bisiklet 17
A2 Motosiklet - Motorlu bisiklet 17
B Otomobil -Kamyonet+Minibüs+F 18
C Kamyon+B+F 22
D Çekici+C+B+F 22
E Otobüs-Kamyon+B+F 22
F Lastik Tekerlekli Traktör (LTT) 17
H Hasta ve Sakat araçları 17
G İş Makineleri 18

Kanunlarda belirtilen ve istenen evrak ve gerekli belgelerin yeterliliği neticesinde özel bir sürücü kursuna başvurarak öncelikle bir kayıt yaptırmanız gerekiyor (Kurs ücreti almak isteyeceğiniz sınıfa göre değişmektedir) Kurs sizden birtakım evraklar istemekte ve bunları temin edip kursa verdikten sonra dersler başlamaktadır
Yaklaşık 4-5 haftalık bir teorik eğitimin ardından kursda görmüş olduğunuz Trafik+Motor+İlk yardım derslerinden sınava girerek her dersten en az 100 üzerinden 70 alarak sınavı geçmeniz dahilinde kurs bünyesinde yine direksiyon eğitimine katılarak direksiyon sınavına giriyorsunuz Bu sınavıda geçtikten sonra 1-2 hafta içinde kurs sizin adınıza sertifika düzenliyor Bu sertifika ve belgelerle kursun bağlı bulunduğu vergi dairesine giderek buraya harç yatırıyoruz ve sonrada yine aynı ilçedeki emniyet müdürlüğüne giderek evrakları en son buraya teslim ederek (burda da harç ödüyoruz) yaklaşık 1-2 gün içinde ehliyetimize kavuşmuş oluyoruz

Sürücü belgesi ve direksiyon sınavları Cumartesi günleri yapılmaktadır

Ehliyeti cebimize koymamız yaklaşık olarak 3-4 ay gibi bir süre alıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com