Mavi Lambalı Caddeler... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mavi Lambalı Caddeler...Turuncu lambalı caddelerden geçiyordum ![]() ![]() yalnızdım![]() ![]() ve yalnızdım![]() ![]() benim geçtiğim cadde,lambalarını beni görmezden gelerek siyaha teslim ediyordu![]() ![]() Üşüyor(um)dum![]() ![]() Her yanını bildiğim bu şehirde kaybolmuştum![]() ![]() İçimde adını getiremediğim,hüzün alfabesinin kaçıncı harfi olduğunu bilmediğim kasırgaların uğultuları,en korunaklı odamda sakladığım umudumun kulaklarını sağır ediyordu![]() ![]() Camlardaki siyah ışıklardan kuvvet alan uğultular müstakil umudumu yerinden etmeye yeminliydi sanki![]() ![]() ![]() Bir Nisan gecesiydi ![]() ![]() Bir Haziran sabahı![]() ![]() yürekten gelen bir sözdü![]() ![]() tüyler ürperten bir korku(uyorum)![]() ![]() Bir gülümseyişti,hatta konuşkan görmezden gelme çabaları![]() ![]() Ne kadar da çoktu seni yaşamanın tanımı! Fısıldanmış sözlerin en kuytuda saklananıydın sen![]() ![]() Ve sana ben dediğim için (U)mutlu(y)dum ben![]() ![]() sen susuyordun![]() ![]() Oysa ben susuyordum![]() ![]() seni aradım karanlık pencerelerin aynalaşmış yüzünde![]() ![]() Ama seni görmüştüm kendimi en kaybetmişliğimde![]() ![]() Gecenin yüzüydü bu turuncu lambalar![]() ![]() Sendin her lambada gözümü kamaştıran![]() ![]() ![]() O kadar çoktu ki bu şehrin turuncu lambaları ![]() ![]() Gecelerde geçen ömrümün rengi de turuncuydu sanki![]() ![]() Artık siyahtı belkide![]() Öyle ki tüm şehir turuncu bir karanlığa bürünmüştü![]() ![]() Kaldırımlar beni uykumdan kaldırdılar,koşturarak yokuşları bu heryanı siyah şehirde bir mavi ışık arattılar![]() ![]() Yoruldum![]() ![]() yorulmuştum![]() ![]() ![]() Hayır ![]() ![]() Bir Ağustos gecesiydi Elime almaya korktuğum bir haykırıştı en çok,Azrail'den yadigar![]() ![]() Gözyaşlarım gözümü kuvvetlendiriyordu![]() ![]() (U)mutlu(y)dum![]() ![]() Herşeyi herkes gibi görmüyordum![]() ![]() ![]() Caddelerden hala geçiyordum ![]() ![]() Bu her yanını bilip te kaybolduğum şehrin renkleri de neredeydi?Boşalttığım ceplerimden çıkanlar;yazılmaya korkulmuş şiirler ve birkaç ömür parçası![]() ![]() Gözlerimi gördüm bana susan bir pencerede![]() ![]() Koca şehir beni görmüyordu![]() ![]() Simsiyah lambaları söndü caddelerin![]() ![]() Gözlerim aksetti gecenin rengine![]() ![]() Bu şehir aslında küçüktü![]() ![]() ![]() Mavi lambalı caddelerden geçiyordum ![]() ![]() Yalnız(ım)dım![]() ![]() Ben vardım![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|