Necip Fazıl Kısakürek'ten Seçme Sözler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Necip Fazıl Kısakürek'ten Seçme SözlerNecip fazıl kısakürek sözleri Yarın elbet bizim, elbet bizimdir; Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! ![]() "Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur "(Necip Fazıl Kısakürek)Marifetli hokkabaz başını kaldır da bak Gökte bir oynayan var yıldızlarla kaydırak ÜSTAD Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır ![]() Sual: Ey veli insan nasıl olmalı söyle! Cevap: Son anda nasıl olacaksan hep öyle! ![]() ![]() Ey düşmanım sen benim ifadem ve hızımsın Gündüz geceye muhtaç bana da sen lazımsın !!!Gençliğine güvenipte vakit çok erken derken; Bir bakmışsın elveda bile diyememişsin giderken ![]() ![]() ![]() ALLAH bir demektense, ecel teri dökerken ![]() Ölüversem, beklenmez bir anda ALLAH bir derken ![]() ![]() ![]() Anladım işi; San'at ALLAH'ı aramakmış, Marifet bu, gerisi yalnız çelik çomakmış ![]() ![]() ![]() Bir kalbim var ki benim,sevdiğinden burkulur Kahredenden ziyade,sevilenden korkulur![]() * Olunmayacak herşeyle olabilecek herşeyin kefalet ve keyfiyeti İslamda ![]() ![]() Herşey İslamda![]() ![]() ![]() * Akıldan büyük nimet, zekâdan da ağır yük tanımıyorum * İhya etmek için ne kadar ilim lazımsa imha için de o kadar cehalet kafidir ![]() * Biz hohlaya hohlaya buz dağlarını erittik; şimdi ortalık çamurdan geçilmiyor ![]() * Zaman insanları değil armutları olgunlaştırır * Sabır, çekilen şeyi duymamak değil, ona dayanmayı bilmektir ![]() * Ruh, dal budak salmış bir ağaç gibi göz önünde bulunan hakikatlerde değil, en derin ve en gizli yerdedir Ruh, insanın tohumudur * Bir tohumda; gövdesi, dalları, yaprakları ve meyvesiyle bütün bir ağaç gizlidir * Bir hadiseyi düşünebilmek için filozof olmaktan başka çare görmemek, düşünme hakkından vazgeçmek değil midir ? * İmanın ticaretini yapanda, iman arama ! * Fikir besler, siyaset öldürür Siyaset, fikrin kendisi değil; posasıdır * Gözler, ya merhamet ya da neferetin ışıldadığı bir kandildir * Kadın; Hristiyanlıkta yol kesici bir engel, İslamda ise yol açıcı bir kanattır |
|
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Necip Fazıl Kısakürek'ten Seçme SözlerKendinden geçmek iman, kendinde olmak küfür ______________________________________ Tam 30 yıl saatim işlemiş ben durmuşum, gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum _____________________________________ Uzanıverse gövdem, taşlara boydan boya Alsa buz gibi taşlar, alnımdan bu ateşi Dalıp; sokaklar kadar esrarlı bir uykuya Ölse, kaldırımların kara sevdalı eşi! _______________________________ Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar Onu ‘İstanbul’ diye toprağa kondurmuşlar ___________________________________ Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın ______________________________ Kalbimi ve aklımı hep sağ elime verdim Görevi olmasaydı, sol elimi keserdim ____________________________ 1400e bir yıl var, yaklaştı zamanımız Bu asırda gelir mi dersin kahramanımız ______________________________ Arı bal yapar, fakat balı izah edemez ___________________________________ Şiir, Allah’ı sır ve güzellik yolundan arama işidir _____________________________________ Dağı tanıyan, nasıl tanımaz uçurumu? Madem ki yükseliş var, iniş olmaz olur mu? ____________________________________ Beni kimsecikler okşamaz madem Öp beni alnımdan, sen öp seccadem __________________________________ Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı ______________________________ Dipsiz hasrete tuzak En yakınken en uzak Tadı zehrinde erzak; …KADIN! ___________________________ Ne hasta bekler sabahı Ne taze ölüyü mezar Ne de şeytan bir günahı Seni beklediğim kadar Geçti, isteme gelmeni Yokluğunda buldum seni _______________________ Çaycı, getir ilaç kokulu çaydan Dakika düşelim senelik paydan Zindanda dakika, farksızdır aydan Karıştır çayını zaman erisin Köpük köpük, duman duman erisin _______________________________________ Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber(sav)? ____________________________________ Kapı kapı bu yolun son kapısı ölümse Her kapıda ağlayıp o kapıda gülümse _______________________________ Dostlarım ev eşyamdı, bir bir gitti diyorum Artık boş odalarda ölümü bekliyorum ______________________________ Tel tel ve iple iplik dikseler de ağzımı Tek ses duyarlar, ALLAH ![]() yoklayanlar nabzımı____________________________________ Tutuşturanşlar lügat kitabını elime Bilsin, Allah’tan başka bilmiyorum kelime _________________________________ Ellerime uzanan dudakları tepeyim Allah diyen, gel, seni ayağından öpeyim ________________________________ Neye yaklaşsam sonu uzaklık ve kırgınlık Anla ki yok, Allah’tan başkasıyla yakınlık _____________________________ Aşk korkuya peçedir, korku da aşka perde Allah’tan nasıl korkmaz, insan onu sevse de ______________________________ Bu yük senden Allah’ım, çekeceğim, naçarım Senden Sana sığınır, Senden Sana kaçarım _____________________________ Bir anlık emanete ne türlü övünelim Gel, rahmet kapısında ağlaşıp dövünelim __________________________ Bal Sensin(sav), varlık petek ___________________________-- Ben, haritada deniz görmüş boğulmuş Dokuz köyün sahibi dokuz köyden kovulmuş ___________________________________ (nefis için yazdığı şiiri) Güneşle bir tutsam girmez hizaya Dar bulur sığmam der, dipsiz fezaya Kuyruk salar, sonra hırlar ezaya Benim nefsim, benim nefsim ![]() ne köpekNefsimin ardından koştum perişan Ondan bir kıl bile avlayamadım _____________________________ Annesi gül koklasa ağzı gül kokan çocuk Ağaç içinde ağaç geliştiren tomurcuk Çocukta uçurtmayla göğe çıkmaya gayret Karıncaya göz atsa ‘ niçin? Nasıl?’ ne hayret __________________________________ Anlamak yok çocuğum, anlar gibi olmak var Akıl için son tavır, saçlarını yolmak var _________________________________ Gözüm, aklım, fikrim var deme hepsini öldür Sana çöl gibi gelen, o göl diyorsa göldür ________________________________ Allah dostu odur ki nefsine tek pay biçmez Kırk yıl bir ekşi ayran özler de onu içmez __________________________________ Eklense de başıma, dünyada kaç baş varsa Başım, onların hepsi için secdeye varsa ______________________________ Sual= ey veli, insan nasıl olmalı, söyle! Cevap= son anda nasıl olacaksa hep öyle! _______________________________ Öyle bir devim ki, hakikatte pireyim Bir delik gösterin de utancımdan gireyim _____________________________ Her ağızda her telde fanilik dırıltısı Sonunda tek bir şarkı, tabutun gıcırtısı _______________________________ Son gün olmasın dostum, çelengim, top arabam Alıp beni götürsün, tam 4 inanmış adam _____________________________ Minarede ‘ölü var’ diye bir acı sala Er kişi niyetine saf saf namaz ![]() ne alaBöyledir de ölüme kimse inanmaz hala Ne tabutu taşıyan, ne de toprağı kazan _____________________________- Açı doyurmaksa kabirde meram Yemeğim fatiha, günde beş öğün ___________________________ Tahtadan yapılmış bir uzun kutu Baş tarafı geniş, ayak ucu dar Çakanlar bilir ki bu boş tabutu Bir gün kendileri dolduracaklar Cılız vücuduma tam görünse de İçim bu dar yere sığılmaz diyor Geride kalanlar hep dövünse de İnsan birer bire yine giriyor Ölenler yeniden doğarmış, gerçek! Tabut değildir bu, bir tahta kundak Bu ağır hediye kime gidecek Çakılır çakılmaz üstüne kapak? ______________________________ Sonum yokluk olsa, bu varlık niye? ![]() ![]() ![]() _______________________________ |
|
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Necip Fazıl Kısakürek'ten Seçme SözlerTam otuz yıl saatim işlemiş be durmuşum, gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum Diyorlar Bana, kalsın şiirde sözde yerde , Sen araştır, göklere çıkan merdiven nerde Anladım işi; San'at ALLAH(c c )'ı aramakmış, Marifet bu, gerisi yalnız çelik çomakmış Zehirle pişmiş aşı yemeye kimler gelir? Dilsizce, yalnız ALLAH (c c ) demeye kimler gelir? Seni aramam için beni uzağa attın, Alemi benim, beni Kendin için yarattın Tel tel iplik iplikte dikseler ağzımı, Tek ses duysalar; ALLAH (c c ) yoklayanlar nabzımı Tutuşturanlar, lûgat kitabını elime, Bilsin; ALLAH(c c )'tan başka bilmiyorum kelime Ellerime uzanan dudakları tepeyim, ALLAH (c c ) diyen gel seni ayağından öpeyim Ne var ki pazarlığa girişecek ecelle, sermayem tek kelime ALLAH (c ![]() ) Azze ve Celle Güzel ALLAH(c c )'ım , Senden ne gelecekse gelsin, Sen ki Rahmetinle de Kahrınla da güzelsin Neye yaklaşsam, sonu uzaklık ve kırgınlık, Anlaki yok ALLAH(c c )'tan başkasıyla yakınlık Kudret O'nun, gayrında ne mecal var ne tüvan, Alim ilmine yansın, pazusuna pehlivan Rabbim, Rabbim, bu işin bildim neymiş türkçesi, Senin aşkın ateştir, ateşin gül bahçesi Neye baksam aynı şey neyi görsem aynı şey, Olan Sensin, hey gidi hakikat Sultanı hey Bu yük Senden ALLAH(c c )'ım , çekeceğim naçarım, Senden Sana sığınır, Senden Sana kaçarım "ALLAH(c c ) bir" demektense ecel teri dökerken, Ölüversem, beklenmez bir anda "ALLAH (c c ) bir" derken Sana şah damarından daha da yakın ALLAH (c c ), Günah mı dedin, Ondan uzağa düşmek günah Göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten, Affet Senden habersiz aldığım her nefesten ALLAH (c c ) dostunu gördüm bundan altı yıl evvel, Bir akşamdı ki, zaman donacak kadar güzel Bana yakan gözlerle bir kerecik baktınız, Ruhuma, büyük temel çivisi çaktınız Düşünüyorum O'ndan evvel zaman varmıydı? Hakikatler boşluğa bakan aynalarmıydı? O ALLAH(c c )'ın emriyle kâinat Efendisi (s a v ), Varlığın tacı, varlık nurunun ta kendisi Müjdecim, kurtarıcım, Efendim, Peygamberim, Sana uymayan ölçü hayat olsa teperim Gözüm, aklım, fikrim var deme, hepsini öldür, Sana göl gibi gelen, O göl diyorsa göldür Eklense de başıma dünyada kaç baş varsa, Başım onlarım hepsi içinsecdeye varsa O yüz, her hattı tevhid kaleminden bir satır, O yüz ki göz değince ALLAH(c c )'ı hatırlatır Sual: Ey veli, insan nasıl olmalı söyle, Cevap: son anda nasıl olacaksa, hep öyle Biri aşk, biri nefret, bizim kanadımız çift, Ateş saçmalı ki Nûr, erisin kapkara zift Büyük Randevu, bilsem nerede saat kaçta, Tabutumun tahtası bilsem hangi ağaçta Hasis sarraf, kendine bir başka kese diktir, mezarda geçer akça, neyse onu biriktir Dostlarım ev, eşyamdı, birbir gitti diyorum, Artık boş odalarda ölümü bekliyorum Bu dünyada renk, nakış, lezzet, ne varsa küsüm, Gözümde son marifet, Azrail'e (a s ) tebessüm Ölüm ölene bayram, bayrama sevinmek var, Oh ne güzel bayramda tahta ata binmek var O demde ki perdeler kalkar, perdeler iner, Azrail'e (a s ) "hoş geldin" diyebilmekte hüner Öleceğiz, müjdeler olsun, müjdeler olsun, Ölümüde öldüren Rabb'e secdeler olsun Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber, Hiç güzel olmasaydı, ölürmüydü Peygamber (s a v ) |
|
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Necip Fazıl Kısakürek'ten Seçme SözlerNecip Fazıl Kısakürek Aç Kapıyı şiiri, Aç kapıyı haber var, Ötenin ötesinden ![]() Dudaklarda şarkılar, Kurtuluş bestesinden ![]() Biz geldik, bilen bilsin ![]() Gönül gönül girilsin ![]() İnsanlar devşirilsin, Sonsuzluk destesinden ![]() necip fazıl en güzel şiirleri |
|
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
|
|
|
#6 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Necip Fazıl Kısakürek'ten Seçme Sözlerüstadım allahın rahmeti bereketi üzerine olsun diğer alemde görüşmek dileğiyle |
|
|
|
#7 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Necip Fazıl Kısakürek'ten Seçme Sözlernecip fazıl nasıl biriydi bukadar güzel şiirleri nasıl keşfetmiş |
|
|
|
#8 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Necip Fazıl Kısakürek'ten Seçme SözlerNecip Fazıl Kısakürek Türk-İslam ÜLKÜCÜSÜdür bilmem anlatabildim mi |
|
|
|
#9 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Necip Fazıl Kısakürek'ten Seçme Sözlerbir tane daha var:"Dünya öküzün üstünde derler;dünyanın üstünde ne öküzler gördüm" |
|
|
|
#10 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Necip Fazıl Kısakürek'ten Seçme Sözlero bu kadar güzel sözleri keşfetmemiş ALLAH üstadıma ilham vermiş o da yazmış |
|
|
|
#11 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Necip Fazıl Kısakürek'ten Seçme SözlerHepimize Rabbim bu ufku nasib etsin Onun kadar olamasakda benzeyelim Cevap: Necip Fazıl Kısakürek'ten Seçme Sözler frmacil sayfa 2iki Cevap: Necip Fazıl Kısakürek'ten Seçme Sözler |
|
|
|
#12 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Necip Fazıl Kısakürek'ten Seçme Sözlerbu kadar sözleri nasıl bulmuş düşünmüş bilmiyorum ama o muhteşem ötesi bir insanmış mekanı cennet olsun |
|
|
|