Mavi - Adın Hep Kalbimde Çarpar Mavi Mavi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mavi - Adın Hep Kalbimde Çarpar Mavi MaviMavi - adın hep kalbimde çarpar Mavi mavi Deniz kokulu bir yarin koynunda büyüttüğüm sevgimin en orta yerine işlediğim gibi, adın hep kalbimde çarpar ![]() ![]() Mavi maviIslak kokun burnuma değdiğinde tanımıştım ben seni Bir poyrazın kanadından atlayıp, gözlerime düştüğün gündeki gibi Adın hep kalbimde mavi mavi çarpmaya başlarken o an, maviydi sevinçli gözlerimin seli![]() Ben zamansız anlarda yanan bir deniz feneriydim ![]() ![]() Senin adın ise mavi denizlerin engini Kaç geceler teninde yaktım aşkımı, yine geniş teninde soğuttuğum gibi![]() Bilirdim yetişmezdi ışığım geniş açıklığına ![]() ![]() Dokunamazdı ellerim en derinliğine yüreğinin Önemli değildi![]() ![]() Çünkü aşkın, uzaklıkta-yakınlıkta değil, kalbimin en derinliğindeki ateşlerimdeydi![]() Sen kalbime kazındığından beridir; ellerimde bir ıslaklık, gözlerimde esen bir deli poyraz ki, sorma ![]() ! Karlı bir kış günü eserken ciğerlerimden içeri, bir serçenin titrediği gibi titretirdin yüreğimi![]() Sen beni unuttuğundan beridir, mavi neyler seni nefesimin hüzün güfteleri Gözlerim mavi, ellerim mavi![]() ![]() Sana uzanmış gövdemde dide dide açılmış yaralarım tenimin mavi benleri![]() Seni sevmeden öncelerden beridir, gök mavi, deniz mavi Neylesin aşk şimdi beni![]() ![]() ![]() Ellerimi tenimden bir tadımda çektiğinden beri; aşkına adadığım yediveren güllerini diktiğim saksıdaki taçlarım bile mavi ![]() Bilsem ki, Gün gelip kapımda düşeceksin, Bilsem ki, Bir gün kalbin bir tek bana yeşerecek, İşte o gün, Sularına adadığım mavi saçlarımdan ördüğüm kefenimi sarar gövdeme, Kör bir kuyunun içinden akıp, Çözüldüğüm bentlerimden sana akar sularım ![]() Mavine mavi ekleyerek susadığım sana, Susadığım aşkına kanarım ![]() Hiç hesapsız yollarda kaybedip benliğimi, Hep sana, Hep mavine adanırım ![]() Bilsem ki, Öleceğim yarın, Bir günlük aşkına, Bir ömürlük cehennemlerimi yakarım ![]() Şimdi aşk neylerse beni, mavi öyle eyler gözlerimi ![]() |
|
|
|