Ben Mantığın Bittiği Yerdeyim, Sense Kaçak.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ben Mantığın Bittiği Yerdeyim, Sense Kaçak..yâr deyince kalem elden düşmüyorsa yâr değildir ![]() ![]() yâr'dır ki, ölüme de götürür, yaşamın sırrını da verir titrek avuçlarında![]() ![]() yâr odur ki, ölür yaşamak için ve yaşar uğruna ölmek için![]() ![]() ![]() oysa ki böyleydi sevda, çekilen bir kılıçtı kınından veya suya yazılan bir yazı ötelere giden bir yol ![]() ![]() ![]() yol'suz kaldık şimdi ![]() ![]() çulsuzuz bu sevdadan yana![]() ![]() adımız sanımız okunmuyor şiirlere düşülen ezik bükük mısralarda![]() ![]() ya biz yoktuk, ya da biz hiç yazılmadık ve bir o kadar tanınmadık![]() ![]() ![]() o kadar tanınmıyorduk işte ![]() ![]() bütün kalabalıkların habersiz'liklerinin yabancı bakışları üzerimizde![]() ![]() gözüme bakıyorsun bilinmedik bir mekânda, en bilindik çekingenliğinle, bakma diyorsun![]() ![]() ![]() öylesine bakılmadık bir sevdadayız şimdi![]() ![]() tellendirilmiş bir sigarayı titretiyor parmakların ![]() ![]() bir de hüznün tellerini vuruyor gece yarılarında![]() ![]() ya ben'i düşünüyorsun, ya da ben'sizliği diyorum![]() bıçağın her iki yüzü de keskin artık![]() ne tarafa çevirsen bir yanını kesiyor buz kesmiş ben'li ve ben'siz yalnızlığın![]() gece'yim diyorsun, kaybolup gidiyorsun dipsiz karanlıklarında![]() uzatıyorum elimi, çekip çıkarmak istiyorum![]() beni de kanatıyor yalnızlığın![]() ya gel artık 'yalnız' benimle ol veya 'yalnız' kal ben'imle ol![]() ![]() bıçağın iki yüzüdür bu işte; yalnızlığın bir garip terennümü![]() ve bir gölgedir artık bıçağın iki yüzü her lâhzâ adım adım peşinde yürüyen![]() ![]() ![]() ![]() bazı insanlar şanslı doğarlar ![]() hani öyle çok büyük şans'lı doğmalardan bahsetmiyorum![]() kuş tüyü yataklarda doğup, kuş sütüyle beslenmeler hikâye'den terâne![]() masal müdâvimi konular bunlar![]() ![]() daha küçük şeyler söylediğim; örneğin bir kumbara veya kumbaranı saklayabileceğin bir yerler ![]() hatta kumbaranı unutmak kadar küçüklüğe dair ufak ve mutlu ayrıntılar![]() ![]() bir kumbaram hiç olmadı ![]() ![]() daha doğrusu kumbarayı olabilecek en işlevsel veya olmayabilecek en düşük işlevsel haliyle bile kullanacak durumum hiç olmadı![]() ![]() hatırladığım tek şey, bir kaza, bir uçurtma ve bir sürü yara![]() ![]() keşke bir zamanlar koyduğum ve yerini unuttuğum bir kumbaram olsaydı ![]() keşke cebimde kırık dökük hüzünler olmasaydı hiç![]() keşke, keşke demeseydim![]() ![]() ama bir 'keşke mağduru' yum ben![]() ![]() ![]() şimdi büyüdük ![]() ![]() hatta 'amca' diye sesleniyorlar![]() ![]() ama içimde hala sokaklara çıkıp çelik çomak oynamak isteyen bir çocuk var![]() ![]() parmaklıklar arkasına sıkışmış![]() ![]() belki de ben, hiç yazmadım![]() ![]() O yazdı![]() ![]() ve o yazıyor![]() ![]() sen kumbara diyorsun, bir küçük çocuk bakıyor sana( ![]() ![]() ) hüzünlü ve bir o kadar 'yarım' ![]() ![]() ![]() ![]() Aşkın ilk soluğu mantığın son soluğudur' Antoine Bret yine sensizlik çöktü bu şehrin sokaklarına ![]() nereye gitsem sen'sizlik, nereye baksam sensizliğin kol geziyor köşabaşlarında bu şehrin![]() başımı alıp gidesim geliyor![]() âh'lar çekiyorum yüreğimden, duymuyorsun![]() ömür böyle geçip gidiyor, ve sonuna yaklaşıyorum ömrün ![]() yirmi iki temmuz iki bin dört![]() oysa dün gibiydi çocukluğum; çok şey hatırlamasam da, çocuktum işte![]() ama şimdi; sen'siz bir hayatın dingin, yorgun ve sessiz telaşındayım, duymuyorsun![]() sen belki de hiç olmadın ![]() belki de hiç olmak istedin![]() belki en az bu şehir kadar bilinmez ve keşmekeş olmak istedin![]() bir isim yetmedi, bütün isimlerle seslendim sana![]() hangi isminle çağırsam, dönüp bakmadı yorgun yüzün![]() bu şehirde, böylesine sensizliğin uçurumlarında haykırışlarım kol geziyor, duymuyorsun![]() melankolik diyorlar bana, suçlamıyorum onları çünkü seni bilmiyorlar ![]() 'aşk' diyorum, 'ilahi' diyorum ve belki de varılacak son nokta diyorum, anlamıyorlar![]() bir titrek kemanın esiri oldum şu an![]() insan sesinin en ayne'l-yakîn hâli derler![]() bir damla gözyaşı, bir ilâhî aşk, varılacak son nokta ve titrek bir keman sesi![]() kısaca sen ve senin hatırlattıkların, anlamıyorsun![]() artık mantığın öldüğü bir yerdeyim, son soluklarını çoktan verdi, bir 'gece' kollarımda can verdiği an ![]() habersizdin ve belki yine kimsesizdin veya kimsesiz olduğunu zannediyordun![]() belki de bütün 'çekingenliğinle', bütün 'tutukluğunla', bütün 'saygınla' susuyor![]() ![]() susuyor![]() ![]() ve kaçıyordun![]() ![]() kaçak bir sevdadasın, belki bir daha dönmeyeceksin![]() hiç bir liman vermeyecek seni, hiç bir rüzgar kokun dolmayacak![]() ama olsun, ben mantığın bittiği yerdeyim, sense kaçak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (AlınTıdır) |
|
|
|