![]() |
Karşılıksız Sevenlere |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşılıksız SevenlereİLK VE SON MEKTUP Birgün bir arkadaşım verecek bu mektubu sana Şaşkın bir bakışla alacaksın bu mektubu Ellerin titreyip,gözlerin yaşararak okuyacaksın yazdıklarımı ![]() ![]() ![]() Bu silik satırları okurken bilmeyeceksin yaşamadığımı ![]() ![]() ![]() Bazı duygular hissedeceksin Kaybettiğin zaman ağlayıp,pişman olacaksın Kanım ile attığım imza çekecek dikkatini, Kuru bir kan okşayacak parmaklarını 'Olmaz,yapamaz bunu' diye haykıracaksın Bana koşmak isteyeceksin,koşamayacaksın ![]() Adresimi bilmediğin gelecek aklına,ağlayacaksın ![]() ![]() ![]() O gece uyuyamayacaksın Karabasanlar uyutmayacak seni ![]() ![]() ![]() Bu bir rüya,gerçek değil diyeceksin ![]() ![]() ![]() Ama yanı başında duran mektup gerçek olduğunu anlatacak sana ![]() ![]() ![]() Sabah okula gitmek için çıktığında yolda parkta olabileceğim gelecek aklına ![]() ![]() Birde bakacaksın ki ben yokum orada ![]() ![]() Ve sonra sela sesleri çınlatacak kulaklarını Ardından imam ismimi okuyacak Koşarak camiye gideceksin Soğuk musalla taşında boylu oyuna yatmış olarak göreceksin beni ![]() ![]() ![]() Bir an kalkabileceğimi sanarak ''hadi kalk'' diyeceksin ![]() Seni anlıyorum, eskiden görmek istemediğin yüzümü görmek isteyeceksin Buz gibi olduğumu hissedeceksin, Kalbini parçalamak isteyeceksin, Yüzlerce insan aşkımın önünde diz çökecek Bütün dostlarım dua ederken, sen sadece kendini lanetleyaceksin Uzun bir yoldan sonra mezarlığa geleceksin Simsiyah gökyüzü ve karatoprak korkutacak seni Dünyanın ne kadar boş ve anlamsız olduğunu anlayacaksın ![]() ![]() ![]() Ve! İmam şu soruyu soracak, ''Merhumu nasıl tanırdınız'' Arkadaşlarım ''İyi insandı ![]() Sen suskun ,sen pişman, sen gözüyaşlı olacaksın ![]() ![]() Hepsi karatoprak örtecek üstüme, beni karatopraklara gömecekler ![]() Biri farkedecek seni, hepsi birden yanına gelecekler Sen o çocuksun neden geldin diyecekler Gözlerini öfke bürüyecek, seni linç etmek isteyecekler Sonra evimim adresini ve anahtarlarını sana verip, hepsi çekip gidecekler Mezarımın yanına gelip ağlayacaksın, mezarlıkta bir tek sen kalacaksın Sora sora evimi bulacaksın Kapıdan içeri girdiğinde donup kalacaksın ve ağlayacaksın ![]() ![]() ![]() Ben ölmeden önce o evde tek eksik olanın sen olduğunu anlayacaksın ![]() Duvarda boy boy resimlerini ve sana yazdığım şiirler göreceksin ![]() Can verdiğim köşe gözüne çarpacak,yer kanla dolu olacak Masamın üstünde boş bir içki şişesi ve beni öldüren silah olacak ![]() ![]() Evimin her köşesi sana seni hatırlatacak, Gözlerin yaşlarla dolacak ![]() ![]() ![]() Yanağından süzülüp yere damlayacak ve kanıma karışacak Kapıyı kapatıp çıkarken,masadaki silah da yanına alacaksın Farkında olmadan mezarlığa geleceksin ![]() ![]() Elindeki silahı şakağına dayayıp,parmağını tetiğe değdireceksin ![]() ![]() Soğuk kurşun birden hızlı bir şekilde,beynine saplanacak Mezarlıktaki bütün hayvanlar koşmaya,bağırmaya başlayacak Onlar bile KARŞILIKSIZ sevginin ne demek olduğunu anlayacak ![]() ![]() ![]() Ve hiçbir şey söz söylemeden mezarımın üzerine düşeceksin Yıllarca dillerden düşmemiş olan aşkım bu mezarda noktalanacak ![]() ![]() ![]() Senin içi söylediklerimi yapmayabilirim ama, Şuan benim yaşamadığıma inanabilirsin Anlaşılmayan karşılıksız sevginin kurbanından anlamayan vefasıza ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|