Ezberim, Ezelim, Ebedimsin... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezberim, Ezelim, Ebedimsin...Ezberim, ezelim, ebedimsin ![]() ![]() GÜNAYDINIM’ sın ![]() ![]() Fecri aydınlatan sözlerimsin sen ![]() ![]() Karanlığın odalarına süzme ışıktır gözlerin![]() Ceplerinde hüzün taşıyan adamın avuçlarında sakladığı mavi bilyelerin içinde yaşayan can![]() ![]() Sen perdelerime düşen günaydınımsın![]() Sen yarım yamalak sözlerimin tamamlandığı yersin![]() ![]() Durma oralarda, gecemi gündüze çeviren kadın![]() Günebakan çiçekleri gibi yüzünü bana çevir![]() Soluğunu rüzgar, suskunluğunu bahar yaptım kendime![]() Gözlerinin sağnaklarındayım bulut bulut düşüyorum Yeşil Cennetin kuruyan topraklara![]() ![]() Kalem oluyorsun yüreğimde demlenen![]() ![]() Ela gözlerim gibi kahve gözlerinle ısık dağıtıyorsun şehrime![]() Alnıma vuran ışıksın![]() Cünkü sen günaydınım, sen benim yaşamımsın sabahıma kanatlanan![]() ![]() AYDINLIĞIM’sın ![]() ![]() ![]() Cemaline sinen nurlu gözlerine esir düşüm ben ![]() Esrik bir rüyayım karanlıktan aydınlığına saçılan![]() Tut sevgili![]() Mihrabına al beni![]() Gökyüzüne kanatlandır beni Kutsa beni yüreğinle![]() Kutsal mabedinde yaşamama izin ver![]() ![]() Duam olsun nefesin![]() Nefesim olsun gözlerin![]() Katılaşmış karanlığımı erit yüzünde soluklanan güneşle![]() İlmekle beni ışığına![]() Kollarına al cocuksu sevinçlerımi![]() ![]() Ört üzerimi ışığınla![]() ![]() Saçlarımın köklerinde doğsun gözlerin![]() Alnı pak sevdalara kazılsın adın![]() Tıpkı karanlıklarıma bırakılan aydınlık gibi![]() ![]() Sen hep burada kal Gecemin sabaha gebe kalan aydınlığı ol![]() ![]() Kuşluk vaktim olsun sözlerin![]() Perdelerim seninle gülümsesin![]() ![]() Şehrim seninle ısınsın![]() Sen geleceğe yürüdüğüm yollara mevzilenmiş çiçeklerin gökyüzüne bakan yanısın![]() ![]() Sen pencerelerime süzülmüş apaydınlığımsın![]() ![]() ![]() YOLLARIM’sın ![]() ![]() Umutsuzlukta kaybettiğim yılların geleceğe giden zamanısın sen ![]() Tozlu yollarımsın sana uzanan![]() ![]() Adımlarımsın bastığım her izinde adını sayıklayan![]() ![]() Rüzgar koynumda sana geliyorum![]() Dudaklarımda senin en sevdiğin şarkı![]() ![]() ![]() Bir de bohçamda sevgi azığım![]() ![]() Kilitledim geçmişimi karanlığa![]() ![]() Ben sana koşuyorum![]() Hem de yalınayak![]() ![]() Bilirim ki yollardaki dikenlerin çıplak ayaklarımın kanamasından korkarsın sen![]() ![]() Dudaklarınla öpme sakın yollarıma serilmiş dikenleri![]() Bırak kanasın ayaklarım![]() ![]() ![]() Yollarımsın bâd- ı saba ile yıkanmış![]() Bulut bulut gölgelerinde ilerlediğim varlığının bayram arifesindeyim![]() Sana kavuşmak, bir bayram sabahı![]() ![]() Toprak yağmuru sağarken dudaklarıyla sen benim vuslatımsın hasretin omuzlarına vurulmuş![]() ![]() Sen benim yollarımsın adınla onurlandırılmış![]() Gözlerini mavi ufuklara çevir![]() Toz bulutuyla sana gelmekteyim![]() ![]() Ellerimde mavi bilyelerim nefes nefese sana koşuyorum Bekle beni![]() Daraldı zaman![]() Yaz yağmuru kadar mesafem kaldı sana![]() Geliyorum![]() ![]() ![]() Kaybolan yılların cilasız zamanlarından senin için yollara koyuldum![]() Zamansızlığın patikalarını geçmişken bir dağ kaldı aramızda![]() ![]() Üzüm bağlarından geliyorum sana![]() Az kaldı sevgili![]() Yollarımsın, adımlarıma ömür diye sunulmuş![]() ![]() SABRIM’ sın ![]() Acıya minnet eden bir cocuğun ellerine tutuşturulmuş ekmek gibi bereketli yüzün ![]() Su gibi aziz, hayat kadar elzem ve nefes kadar sonsuz bir cansın sen![]() ![]() Akşam kuytularında yalnızlığın ayak dibinde düşmüş benliğimin gözlerinde tekrar hayatı kazanmasıydı![]() Takâtim, dayanağım, sabrımsın sen![]() Soğuk ve yapay cocuklarla bastırılmamış cocuksu düşlerimin yeniden sabırla örülüşüydü yüzündeki tebessümler![]() Ezberimsin evvelim , ezelim ve ebedimsin![]() ![]() Sebebim, nefesim ve ahirim![]() Sen, çaresizliğin ayak uçunda demlenen yüreğime armağan edilen sonsuzluk hediyesi![]() Sen, göğsümde taşıdığım eşsiz paye![]() ![]() Sen benim acıya dayanma gücüm, sen benim yüreğime işlenmiş sabrımsın![]() ![]() HAYATIM’sın ![]() ![]() ![]() Şeceresi hüzün olan kadının buzdan kalbine düşen hayatsın ![]() Canıma can diye süzülen canânsın Kanadında mutluluk olan baharlarsın sen![]() ![]() Gonca güllerle süslenmiş sabahların gülümsediği cansın sen![]() Kaybettiklerimin ardından tek kazandığımsın![]() Bedeli ödenmiş acılarımı dudaklarındaki nefesle gideren şifâsın sen![]() Bağrı yanmış ve susuzluktan yüreğimi kurumuş kıyılarıma dolan ve benliğimden aşıp yüreğimde çoğalan bitmez deryâsın sen![]() Yaralarıma kendi yarası gibi bakıp sökük yüreğimi Eyyubvâri sabırla mutluluk ekleyen, çöllerimdeki serabın tükendiğini bilip dudaklarındaki ab- ı hayat ile menzile giren Leylasın sen![]() ![]() Göğsümde her zaman övünç abidesi diye saklayacağım ömrü vefasın sen![]() Sen susuzluğuma düşen hayatsın![]() Bak çöllerim yeşeriyor![]() Dokun toprağa![]() Zamanın göğsünde elenmiş topraktan “ sen ” fışkırıyor bak![]() Dua dua filizleniyor kuru yapraklar![]() İçinde büyüttüğüm kız çocuğunu vakitsiz gömen adamın kuru dudaklarına sunulmuş ab- ı hayatsın![]() ![]() Sen benim gözlerindeki kendimi gördüğüm hayatımsın![]() ![]() Soluklandığımsın, nefes aldığımsın![]() ![]() ![]() Velhasıl; sen benim evvelim, Ezberim, ezelim, ebedimsin ![]() ![]() Forumacil com Ezberim, ezelim, ebedimsin![]() ![]() ![]() Hakkında Ezberim, ezelim, ebedimsin ![]() ![]() ![]() |
|
|
|