Seni Ne Kadar Özlediğimi... |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Seni Ne Kadar Özlediğimi...Yanımda, yöremde yoksun dokunmak, tutunmak istesem başımda kavak yelleri eserken geldin bu süt liman gecelerde sanadır, bunca sitem bahçede bir kaç dal titrer, yüreğimde bütün bir sen seni nasıl özlediğimi bir bilsen yokuşlar çıkar karşıma birden, duvarlar yükselir, inceden mesafeler uzar, zaman daralır, ufukta ufalır, ne kaldıysa önceden salkım söğütlerden bir yaprak düşer, yüreğimden bütün bir sen seni nasıl özlediğimi bir bilsen miadını dolduruyor, yaşanmamış sevdalar bir daha yaşanmayacaklar hasretlerini savuruyor, yüreğimde tüm ağaçlar bil ki, sensizliği asla kuşanmayacaklar gözlerimde iki damla yaş kalır, yüreğimde bütün bir senaahh, seni nasıl özlediğimi bir bilsen; seni nasıl özlediğimi bir bilsen ikindi yağmurları yağmakta yine; kuşlar, ıslak toprak kokusuyla mestpeykelere sığınır, sırılsıklam anılar ben anıların pençesinde derdest çatı arasından sular damlar, parkelere; yüreğime bütün bir sen seni nasıl özlediğimi bir bilsen gecenin bir yarısı orda, eski köprüde oturmuş, nehrin hareli akıntısına dalıp gitmişim aynı nehrin kıyısında bir ev; hafifçe sıyrılmış perdeler pencere kenarında sen olsan da, iki adımlık yerde ben kaybolmuş, yitmişim köprü altından Göksu akar gider, yüreğimden bütün bir sen seni nasıl özlediğimi bir bilsen titrek bir nağmede dalgalandı yüreğim kulaklarımda, uzaklardan tatlı bir gülüş tebessümlerde donup kalsaydı keşke yaşam; ama ne mümkün! alnımda kıvrım kıvrım kederler, her biri ayrı bükülmüş bir acı tebessüm çökmüş yüzüme, içime bütün bir sen seni nasıl özlediğimi bir bilsen gurbet, gurbetlikten çıkmadan gel! bak alışacağımdan korkuyorum, seni göstermeyen semtlere, saatlere yarın deme; yarını yok aşkın, yarını çok takatim kalmadı artık, ufku belirsiz vaatlere gel; gurbetlerde garipliğim kalsın yine, yüreğimde bütün bir sen seni nasıl özlediğimi bir bilsen hep yakamıza yapışan dargınlıklar bizi böyle ayıran akşamlara ne desem, fayda etmiyor parçalanmış bir sevdanın kırıntıları mı kalacak ellerimizde hep isyan edemiyorum ya; ağlamak istesem göz yaşlarım yetmiyor neylesin gönül; dağlara kızıllık vurmuş, yüreğime en hazin sen ahh, seni nasıl özlediğimi bir bilsen |
Seni Ne Kadar Özlediğimi... |
10-21-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Seni Ne Kadar Özlediğimi...Yanarım yanarım Sana yanarım Yanamaz yanamaz kimse Benim sana yandıgım kadar Bir gece bakarım ki yanımda yoksun O zaman anlarım ki Yoklugun zehirli bir yılan olur Sokar… Akıtır zehrini sensiz gecelere |
|