Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Hazır Mesajlar & Güzel Sözler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beklediğimsin, özlediğimsin

Beklediğimsin, Özlediğimsin

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hani bazen insanın "zaman ve mekan üstü" anları olurSanki ruhun bedeninden ayrılır ve sen "sen" i izlersin göklerdeki bir yerlerdenZaman ve mekan üstündesindir o an ve geçmişini de "an" kadar yaşanır bulursun gözlerinin önündeDerin bir muhasebeye dalarsınKapanmamış defterleri görür, çektiğin sıkıntıları yeniden yaşar, acılanırsınGüzel anlarını, " Bir ömre değer " dediğin anları hatırlar ve geçip gittiğini görür , gamlanırsınÇoğu zaman umudun kırılır, geleceğine endişe ile bakarsınVe sabrını tüketir geçmişin elemi, geleceğin endişesiBir an göklere yükseldi sandığın ruhun, " Küt " diye düşer bedeninin içineVe hayat yine çekilmez bir yük olur, zayıf omuzlarımızda

Babam derdi ki : "İnsanın kendi kendine ettiğini, yedi düvel bir araya gelse edemez" Bir cümleyle anlatılan büyük hakikatHer şeyin "Ben" de başlayıp, "Ben"de bittiğini, yaşananın " An" da başlayıp " An" da bittiğini ne kadar da geç anladım

Biliyor musun Yağmurum! Bunu bana farkettiren sen oldunGeçmişin ve geleceğin arasında bunaldığım bir anda, tüm meşguliyetlerini bir kenara bırakıp, saatlerce sohbet ettin benimle Yüzümü güldürdün, yüreğimi güldürdün Ve sonra birden ciddileşip sordun ya bana :

" Mutlu musun ?"

" Mutluyum" dedim

"Peki şimdi ne olacak?" dedin Ne demek istediğini anlamamıştım önceSonra devam ettin :

"İnsanların çoğu kendilerine bu soruyu sorup, "an"ın güzelliğini ellerinden kaçırırlar" dedinHaklıydın

Yaşanan sadece " An" vardıZaman da bir mahluktu ve ölüp gidiyorduAltı ayda bir vücudumuzdaki tüm hücrelerin yenilendiğini düşünürsek, senede iki kez bile "Ben" yeni bir "ben" e dönüşüyorduRuhum, fikirlerim, düşüncelerim ise bu değişimi her " An" yaşıyordu ve yaşamalıydıBunca değişim içinde sahip olduğum tek şey " An" idiOnun güzelliğini de kaçırmadan yaşamak gerekirdi

Hep okuduğum , ama tam idrak edemediğim bir Hadis-i Şerif vardı : "İki günü bir olan ziyândadır" Boşa geçen zamanlarımı, " An"larımı düşününce , "ziyân" larımın büyüklüğünü hesaplayamıyorum

Yağmurum!Sana boş yere " Yağmurum" demedim benHer damlanla, çölleşen yüreğim ve fikriyatım yeniden canlanıyor, yeşeriyor Sen kurak gönlüme rahmet oldunSolan goncalarıma can, anemik ruhuma kan oldunAnladım ki yıllarca beklediğimsinÖzlediğimsin Bir kelimeyle yüreğimi anlatabildiğim, bin kelime etmeden gözlerimle konuşabildiğimsin

YağmurumBeklemekteyim damlalarınıHelalleşmek için sesinle soluğunla

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Baliklarin sevgisini bilirmisin birbirlerine dokunamazlar ama sevgilerini hep yüreklerinde hissederler bende simdi sana dokunamiyorum çünkü sen hep yüregimdesin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com