![]() |
Yoklugun Buz Gibi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoklugun Buz GibiYoklugun buz gibi Önce sen gel sevdiğim ![]() ![]() ![]() Uzaklardan bir ses olmanı isterdim, bir selam, bir nefes ![]() "Üşüme" diye seslenmeni isterdim ![]() Bir el olmanı isterdim, bir kol ![]() ![]() ![]() ![]() En karanlık yerinde düşlerimin çıkıp gelmeni isterdim ![]() Kınalı bir bahar gibi, umut ışığı olmanı isterdim hayatıma ![]() Gelseydin ve yaslasaydım başımı omuzuna, ağlasaydım doya doya Geçerdi üşümesi yüreğimin, geçerdi üşümesi içimin, kirpiklerimde yağmurlar dumanlanmazdı biliyorum ![]() Seninle suları yeşil bir ırmağın kıyısında buluşmak, saçlarının kokusundan öpmek, içime çekmek ve serin soluğundan içmek, sana sarılmak, kucaklamak, uçmak isterdim… Ama nafile, aramızdaki bütün yollar kapalı ![]() Bütün dallar kesik ![]() Yokluğun buz gibi soğuk ![]() ![]() ![]() ![]() Yüreğim de donmuş sanki ![]() Gözlerimde Ateşler içinde bedenim ![]() Öyle bir üşüme ki, hiç bir şey ısıtmıyor artık ![]() Bütün uzuvlarım uyuşmuş ![]() Ezip geçiyor ruhumu acılar Yoksun işte, kalbimin kuyusu en hazin sesle inliyor şimdi ![]() Kirpikleri kırılan bir zamanın teninde, ağrılı şiirler topluyorum gecelere şimdi ![]() ![]() ![]() Bilirim, sevmek ve özlemek bir ateşe dokunmaktır; yakmaktır yüreğini yangınlarda ![]() Ama ben üşüyorum ![]() Yokluğun buz gibi soğuk ![]() Yakacak bir şeyimde yok Ağlıyorum, buza dönüşüyor gözyaşlarım… Ağlıyorum, akıp gidiyor gözyaşlarım çağlayanlara Bakakalıyorum ardından çaresiz… Ah! bir el olsan dokunsan alnıma, okşasan saçlarımı bir anne şefkatiyle ![]() ![]() Geçerdi ağrısı başımın, geçerdi biliyorum ![]() ![]() ![]() Bir gül olsaydın bahçemde, koklasaydım nefes nefes, çekseydim içime derin derin ![]() ![]() ![]() Bir göz olup baksaydın gözlerime, çekip alsaydın içindeki hüznü ![]() ![]() ![]() Ah! bir bilsen nasıl sevinirdi yüreğim, nasıl sevinirdi dudağımdaki gelincik, kapımdaki akasya ![]() ![]() ![]() Susuyorum artık derin derin ![]() ![]() ![]() Ve sessizce soluyorum bir hazan yaprağı gibi ![]() ![]() ![]() Oysa ne kadar çok hasretim konuşmaya, anlatmaya anlaşılmaya ![]() ![]() ![]() Oysa ne çok istiyorum, tüm bedenimden söküp almanı yalnızlığımı, hicranımı bir tılsımla ![]() ![]() ![]() Yüreğim kanrevan, dikenler acımasız, ayaklarım kırık koşamıyorum artık doruklara, menzil uzak ![]() ![]() ![]() Gel ![]() ![]() Elim ol, ayağım ol, canım ol ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağlayan gözlerim ol her damlada yeniden doğur beni, yeniden doğur umudumu ![]() Her öldüğümde yeniden yarat ki, seni ne kadar özlediğimi anlatayım yeryüzündeki bütün canlı cansız varlıklara, ne kadar çok sevdiğimi ![]() ![]() ![]() Önce sen gel sevgilim solmadan resimler, şiirler sislenmeden ![]() ![]() ![]() İslenmeden geceler ![]() ![]() ![]() Sonra ölüm gelsin ![]() ![]() ![]() Yoksun işte, kalbimin kuyusu en hazin sesle inliyor şimdi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yoklugun Buz Gibi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoklugun Buz GibiSensizliği Gecelerimde Şarkı Olarak Söylüyorum Sessiliklere, Seni Hasretle Bekliyorum Senin için Bu gece içiyorum Sevgilim ![]() ![]() ![]() hasretin rüzgarı ayrılık getirdi bahar kokan yüreğime, sensizlik yağmur oldu gözlerime, sensizlik hasretinle vurdu zayıf kalbime, şimdi hasretle bekliyorum seni sevgili ![]() ![]() Hayatta 2 Acıya Katlanamam, Biri Sensizlik Biri ise Sen Varken hayatı Sensiz Sana Hasret yaşamak Sevgilim ![]() ![]() ![]() ben Hayatı Seninle Yaşamak için Sevdim Ben Hayatı Senin Hasretinle Öğrendim bebeğim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|