Dosta Giden Yolda Yürek Üşümez |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dosta Giden Yolda Yürek ÜşümezGüllerin, lalelerin, karanfilli çiçeklerin solduğu bahçe de ![]() demirin kırılıp çeliğin büküldüğü gerçekte tek solmayanım, kırılıp bükülmeksizin, canımla can verip kanımla dirilttiğim tek solmayanım; dostluğum, dostlarım gönül bahçemde![]() Hep dokundum güllere okşadım, sevdim ve tutup yüreğime koydum koparmaya kıyamadan![]() Yüreğime koydum ki; ora da buram buram hasret koksun, aşk koksun ve en çok da dost![]() dost koksun, dostluk koksun yürek dalımda asılı öylece![]() Gül yaprağında ki çığ damlaları bana hep göz yaşını anımsatır; bazı sevinçten bazı kederden ama en çok da sevdiğim canlarımın yokluğuna, insanın vefasızlığına döktüğüm gözyaşını ![]() Nedense canımı yakanlar sizin de dediğiniz gibi, 'hayatında bir güle dokunamamış katı yürekliler' oldu hep Bir güle dokunamamış![]() ![]() bir gülün dokunulduğu anda el yakan sıcaklığıyla elini ısıtamamış, yüreğini o sıcaklıkla dolduramamış katı yürekliler![]() Yüreğimin her kanayışında başımı kaldırıp baktım umutla gögerttiğim semaya, sevecenlikle dolu olarak Serçe kuşların özgürce kanat çırptığı semaya Bir serçe kuş nedir ki; el kadar bir şey! ? ![]() Ama kocaman yüreği var seven, hisseden, kırılan![]() sevdiğine yanan, ağlayan ve ölen serçe kuş İşte o serçenin sevecen sıcaklığıdır avuçlarımı yakıp yüreğime akan Sevince mutlu kanat çırpışlarına beni de ortak eden ve yüreğime güç veren serçe![]() Yaşamım boyunca ne bir gül ne başka bir çiçek koparmadım dalından Onları dalında sevdim, okşadım, canıma sardım sevgimle çoğaltarak![]() Belki de benim avuçlarımda ki bu gül kokusu da ondanDostluğun en belirgin özelliği ' vefa ' deriz de hep, nedense bir türlü vefalı dostlukları yürütemeyiz, başaramayız; iyi kötü günde, varlıkta yoklukta bu ölçeği bir türlü tutturamayız Oysa dostluk vefa duygusu olmadan yaşatılabilir mi? ![]() Beklentisiz, yürekten gelen sevginin gereğidir vefa ve yaşam içinde karşılıksız uzatılan bir dost eli; döner geri sana gelir umulmadık bir andaZira sıcacıktır dar günde sana uzanan o elNe çok dostluklar gördüm beni yerden yere vuran; vefasızlıklarıyle ölmeden öldüren ![]() Ne kadar azdı çıkarsız dostlarım, canlarım; beni yerden kaldırıp yüreğine saran ![]() Yitirdiğim dostlar hep bitimli ömrün benden kopardıklarıydı ![]() Fani dünyanın yolcuları güllerle donanmış sevgi bahçemde gömülü onlarBen de balıklar gibi çırpındım, yaşamın nice kalleşlikleri karşısında dostun, dostluğun kıymetini bilerek ' dost,dos t' diye yana yakıla sıcacık bir dost eli bekledim, bekledim de; bilemedim insanoğlunun nankörlüğünü Yüreklerde ki can suyunu kurutan, sevgi ateşini söndüren nankörlük Yine de dost dedim, dostluk dedim de yüreğimi vurdum yüreksiz çöllere bir derviş misali yüreğimi Hep sordum yüreğime: ' Neden seni incitene, vefasıza, nanköre bile güzelsin, derinsin, incelikli, anlamlısın içtenlikli, sevecensin![]() bir güneş kadar sıcak, toprak kadar bereketli, su gibi durusun? ' Dedi ki: ' sevgi dostluk zaten vefadır, duygudur, bir yürek işidir Bütün bunların sarmalanışıdır! Sustum ve içimde açan dostluk gülünü bir kez daha şevkatle, aşkla, dostça okşadım, sevdim, suladım, güneşlendirdim ve ' Yaşamak ne güzel, dostluk ne güzel! ' dedim Bilirim ki düşmeden, düşürmedenşaşmadan, şaşırmadan ![]() yürekte garez taşımadan yaşamın kıyısına tutunup sevmek, dost olmak, dostça yaşamak ne büyük erdem Gün oldu yüreğime karlar yağdı; eridi bahar gelince Gün oldu ilk yazını yaşadı yüreğim; tomurcuklandı çiçeği baharın dalında Coştu, taştı, bereketlendi vefalı toprağım![]() Ve yaz geldi yüreğime; ısıttı güneş içimi sımsıcacık ![]() kanatlandım masmavi gökyüzünde, özgürlük şarkıları söyledim kuşların eşliğinde uzakta ki dostlara![]() karanlık geceler de ay ışığı oldum, sarı yıldız oldum fener gibi dostun yüreğini ışıttım Hele, hele o yakamozların eşsiz parıltısında söylediğim dostluk şarkıları! ![]() Derken, hazan düştü yüreğime, baharıma, yazıma sarardı yaprağım, titrek deli poyraza yenilmemek için tutundu kıyısına yaşamın; bahara gebe sevdasına umutlaIslansa da,yağmurlarından dolup taşsa da pınarları, olması gerektiği gibi yaşadı hayatı; dostu, dostluğu ıskalamadan![]() Ben avuçladıkça dikeniyle dostluk gülünü canım yandı, yüreğim kanadı da, vaz geçmedi yüreğim dosttan, dostluktan sarıp sarmaladı![]() İki elim vardı; biri yüreğimin üstünde, diğeri kalemimde Biri vicdanımın sesini dinledi, diğeri yazdı duyduklarını![]() Öyle çok kırıldım ki yine de kıramadım kıranlarıÖyle çok ağladım ki, ağlatmadım yine de ağlatanları![]() Hep bu vicdan, bu yürektir; başımı dik, alnımı açık tutansevgiyle sarmaş dolaş![]() ![]() dosta, dostluğa koşan yürekÜşüme yüreğim mevsim hazan olsa da ![]() Baharı düşün; hani mavi gökyüzünde Sonsuza kanat çırpan kelebeklerin özgürlüğü var ya ![]() Üşüme yüreğim Nadasa bırakılmış toprağının Umut yüklü tohumunu düşün; barışa ve dostluğa sürgün verecek tohumunu Üşüme yüreğim Yemyeşil bir ormanda çağıldayan suyun sesini düşün; bütün berraklığıyle akan bir pınarı ![]() Yeşiline su taşıyan bulutları düşün ![]() Güneşin yedi rengini, özgürlüğü ve Yaşamın diriliğini Düşün ve üşüme yüreğim; seni ısıtan budur alıntı |
|
|
|