![]() |
Arkadaşlık Ve Dostluk Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arkadaşlık Ve Dostluk SözleriArkadaşlık ve dostluk dostluk sözleri < “Ben yolu sormuyorum, arkadaş arıyorum ![]() ![]() < “Bir yâr, dîvâne, fakat akıllı bir yâr; şunu bunu düşünmeyen (mâsivâya yabancı olan) bir yâr ![]() < “Dosttan ayrılan gönül, medreseden, mektepten aldığı bilgilerle asla huzura ermez ![]() < “Sinende dağlar yok; varlığın gecesinde ![]() ![]() < “Eğer sevgiliden sen mahrem bakış istersen, O’na aşinaların eteklerine sarıl ![]() < “Ey genç, böyle bir gönlün (Allah sarhoşu bir gönül) eteğine yapış; köle doğmuş iken hür öl ![]() < “Ele bir şişe geçir: onu hakimâne iç ![]() ![]() < “Akıl, meşâlen midir? Onu bırak bir yere! Kadehin nedir; aşk mı? Onu sırra âşinâ bir kul ile beraber iç!” < “Ona (hür insan) yaklaş, ona mahrem ol; bizlere yabancı kalabilirsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() < “Ey gafil, dini kitaplarda arama! İlim ve hikmet kitaptan öğrenilir ![]() ![]() ![]() < “Gönlü parlakların sohbeti bir iki ân sürer ama, bu ânlar varlık ve yokluğun sermayesidir ![]() < “Pîrlerin hırkaları altındaki testiler şimdi boşalmış gitmiş ![]() ![]() < “Ateşli aşktan bahsedeceğim ![]() ![]() ![]() < “Ey sen ki, senin kutsiyete ermiş fertlerin (evliyan), peygamberler mertebesindedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() < “Hür adam, derin ve uçsuz bucaksız bir deryadır ![]() ![]() ![]() ![]() O, sulh zamanında meclisleri neşelendiren insandır, çemenin üzerinde bahar rüzgârı gibi eser ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer bu âlemde böyle bir insanın eteğine sarılmazsan, on para etmezsin ![]() ![]() < “Ey cahil! Sen de bir gönül ele geçirmeğe bak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() < “Yıldızları mızrakla delip de ipe dizen kahramanların büyük, uyanık himmetine kul kurban olayım ben ![]() < “Allah dostlarının eli, Allah’ın elidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arkadaşlık Ve Dostluk Sözleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arkadaşlık Ve Dostluk SözleriAcıların bir kum tanesi kadar küçük, mutlulukların nisan yağmuru kadar bol olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağırdır sevgilerim her yürek taşıyamaz! Büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz! Sonsuza dektir dostluğum her insana değmez! |
![]() |
![]() |
|