![]() |
Dostluk Üzerine |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dostluk ÜzerineDostluk Üzerine Dostluk, gereğince tanımlanamazlardandır ve ancak, yaşamakla anlaşılır ![]() Bu yüzden dostluk, şiir gibi, aşk gibi anlatılmaz yaşanır ![]() ![]() Şiiri ve aşkı bilmeyen bilemez dostluğu, dost olmayınca da şiiri ve aşkı ![]() Ucuz arkadaşlıkları dost olmak sananlar, kandan öte can kardeşliği olarak gelen dostlukları anlayamaz ![]() Okkalı bir yürek taşımayan, o yüreği her dem dağıtıp, toplamayan tadamaz onu ![]() Çünkü şiirin ve aşkın barınmadığı yerde dostluk barınmaz ![]() ![]() Bir köprü gibi kurulur coğrafyalar arasına ![]() ![]() ![]() İki eli kanda da olsa ![]() Dost, saklayandır, sırtlanandır, paylaşandır ![]() ![]() Dostluk gören ve gösteren bir aynadır ![]() ![]() Dostluk aynı yerde durmak değildir belki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü her kadının başka bir Leyla oluşu ve farklı bir okla vuruşu gibidir dostluk ![]() ![]() Dostluk belli bir mahremiyetin eritilip aynı kaba dökülmesiyle oluşan ortak bir mahremiyettir ![]() ![]() Şiir gibi, aşk gibi DOST BIRIKTIRMEK! Dostluk nedir? Herhalde bir gösteris, birine, ayni cinse, kadinsan erkege erkeksen kadina karsi kendini begendirme çabasi, bir moda, bir gelgeç ruh hali degil Sempati Ilgi Baglilik Yüceltme Taçlandirma Sorumluluk duyma Yürekten algilama Bakislarla anlasma Ses tonuyla destek verme Kesintisiz iliski Kayip olmaz, yitmez Yoktan var olmaz bir duygu Bunlarin hepsi biraraya gelip, zaman içinde gidim gidim birikerek dostlugun çimentosunu olusturuyor Gazetelerde okuyoruz ![]() ![]() geçiyor: Güzel yemek yeme dostu ![]() ![]() ![]() dostu ![]() ![]() Dostluklar nasil olusuyor? Unuttuk Bu hizli kent hayati Dostluk duygusunu Aklimizdan aldi Yüregimizden çaldi Nasrettin Hoca bir Cuma günü camide cemaate namaz kildirmak üzere ezan okunsun diye bekliyormus ![]() "Hocam" demis! "Esegimi yitirdim" Hoca da adama; "Su namazi kildiralim, senin esegin çaresine bakariz" demis ![]() Hoca namazi kildirmis, vaazini vermis ve cemaate dönmüs: "Içinizde hiçbir dostuyla bir bardak çay içip saatlerce konusmamis, dostuyla sekiz saatlik yürüyüse çikip hiç konusmadigi halde sikilmadan yürüyüsünü tamamlamamis ve komsunun kizina kem gözle bakti diye dost bildigi arkadasini arkadasliktan silmis biri var mi?" diye sormus ![]() kaldirip, "Ben varim Hocam ![]() ![]() "Al bu adami git, bundan büyük esek olur mu? Yitirdigin esegin yerine kullanirsin" demis ![]() Dostun yoksa Esekten farkin ne? Olumsuz düsünür Sokrates'e ögrencileri sormus: Dostluk nedir? Sokrates de onlara su yaniti vermis; "Çocuklugumdan beri arzuladigim bir sey vardir ![]() Kimi insan atlari olsun ister, kimi insan köpekleri Kimisi altini, kimisi de sani serefi; bense bir dostum olsun isterim" Insan biriktiren yaratik San söhret biriktiriyor Süper zenginse bogazda villa biriktiriyor ![]() Repoda para kasalarda naftalin kokulu döviz,antika biriktiriyorGençse plak, kaset, cd biriktiriyor Yorgun bir ihtiyarsa namaz niyaz biriktiriyor Bazilari da Kuledibi'nde Çukurcuma'ya, Üsküdar'da Eskiciler Çarsisi'na, Unkapani'nda Horhor'a gidip; antika lambalar, cam siseler, eski koltuklar, tesbihler, tombaklar biriktiriyor ![]() Alimse kitap biriktiriyor ![]() Cahilse kin biriktiriyor Dost biriktirmeyi içimizde kaç kisi deniyor? Evet kabul ediyorum, insan birçok kisiyle beraber mükemmel dost olamaz, tipki ayni zamanda birçok kisiye asik olamayacagi gibi ![]() ![]() ![]() düstük ![]() ![]() Iyi halt ettik ![]() ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ DOSTLUK Dostluk her gün 2-3 kere telefonla konuşmak değildir Dostluk yapılması gereğine inanılan telefon görüşmeleri sırasında diğer insanların dedikodusunu yaparak karşılıklı bir şeyler paylaşıldığını zannetmek değildir Dostluk; dost bildiğin kişinin en ince detaylarını bilme ihtiyacı ve gereği değildir Dostluk; dost bildiğin kişinin senin en karışık detaylarını bilmesi gerektiği de değildir Dostluk her hafta 3-5 kere görüşmek değildir 1 ay, 1sene, 5 sene seni aramayan, senin de aramadığın bir insanı birdenbire arayıp, dertleşmek, hatır sormak istersen ve o insan da seni geri çevirmez ve sanki daha az önce konuşmuşun gibi kaldığınız yerden konuşmaya devam ederse, ve daha da önemlisi bu 1 ay, 1 sene, 5 sene ayrılığa rağmen bu insanin başı gerçekten sıkıştığında yardımına koşacak ilk insanlardan biriysen ve ayni şekilde onun da öyle olduğunu biliyorsan EMİN OL Kİ ![]() ![]() " Her tür ilişki avuç içinde duran kum taneleri gibidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GERÇEK DOSTLARINIZI BULUP HİÇ KAYBETMEMENİZ DİLEĞİYLE!!! KALIN SEVGİYLE VE DE DOSTLARINIZIN YÜREKLERİNİN SICAKLIĞINDA |
![]() |
![]() |
![]() |
Dostluk Üzerine |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dostluk ÜzerineDostluk Dost dediğin Paşam yaren ile kardeştir Bil ki arkadaştır belki Paşam sırdaştır Bill ki Pakistan benim içinde vatandır Paşam dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Pakistan dost,Türkiye dost benle senle dost Dostluk senle benim kalbimize uzanan köprü bağıdır Dostluk duygularımızın Noor Hasan' im olgun çağıdır Dostluk Türkiye’n inde, Pakistan yemeğin bil ki yağıdır Paşam dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Pakistan dost,Türkiye dost benle senle dost Dostluk öyle kardeş para ile alıp satılmaz Elinin tersiyle hemen can kandaşım itilmez Dostluk bozulursa bil ki rahatça da yatılmaz Paşam dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Pakistan dost,Türkiye dost benle senle dost Dost olmak özüyle inanççıyla bil ki barışmak Paşam Sevgiyle güvenle aşkla karışmak Kendine güvenmek bil ki candan konuşmak Paşam dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Pakistan dost,Türkiye dost benle senle dost Paşam Elemde kederde güzel şeylerde Dağlarda şehir de belki senle köylerde Benim Yaşamın sürdüğü her türlü yerde Paşam Dostun olmaz ise yaşanmıyor ki Pakistan dost,Türkiye dost benle senle dost Dostların yanında Paşam rahat da edersin Çok rahat konuşur kardeşim her şeyi dersin Pakistan la Dostluk çok önemli sen de bilirsin Paşam dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Pakistan dost,Türkiye dost benle senle dost |
![]() |
![]() |
|