![]() |
Arkadaşlıkla İlgili Felsefik Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arkadaşlıkla İlgili Felsefik SözlerArkadaşlıkla ilgili felsefik sözler Düşünüyorumda düşüncelerin en güzeli senin beni düşünüp düşünmediğini düşünürken düşündüğünü düşünmek olsa gerek diye düşünüyorum ![]() "Hayatta varolduğu için düşlenen şeyler vardır ve düşlendiği için varolacak şeyler ![]() ![]() ![]() (Henri Frederic Blanc-Uyku İmparatorluğu) "İnsanların gözleri öyle kelimelerle konuşur ki dil onları telaffuz edemez ![]() (Crow kabilesi) ![]() "Geçmiş dert için yakınmak ,yeni dert edinmektir ![]() (Shakespear) "İnsanların umudunu kırma ![]() ![]() ![]() "Söz ağzınızdan çıktımı size hakim olur ![]() ![]() "Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir ![]() (John Christian) "Dosttan bol şeyde yok dünyada,dosttan bulunmaz şeyde ![]() (La Fontaine) "Duygularınıza dikkat edin davranışlarınıza dönüşür ![]() ![]() ![]() Davranışlarınıza dikkat edin alışkanlıklarınıza dönüşür ![]() ![]() ![]() Alışkanlıklarınıza dikkat edin değerlerinize dönüşür ![]() ![]() ![]() Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür ![]() ![]() ![]() Karakterinize dikkat edin kaderinize dönüşür ![]() ![]() ![]() (Mahatma GHANDI) "Bugünün bir daha asla doğmayacağını düşün ![]() (DANTE) "Dertli olmanın sırrı, dertli olup olmadığımızı düşünecek kadar boş vakte sahip olmamızdır ![]() (BERNARD SHAW) "Aslında hiçbirşey iyi veya kötü değildir ![]() ![]() (SHAKESPEARE) "Hayata en önemli şey kazançlarınızı kullanmak değildir ![]() ![]() ![]() ![]() (WILLIAM BOLITH) "Biz dünyaya anlaşılmak için değil anlamak için geldik ![]() ![]() (RENAN) "Hayata yapılacak o kadar çok hata varki, aynı hatayı yapmakta ısrar etmenin anlamı yok" (SARTRE) "Herkes hazza kosar,cok azı onun basında beklemeyi bilir ![]() "Ben sana bir elma versem, sen bana bir elma versen, bende bir elma, sende bir elma olur ![]() Ben sana bir bilgi versem, sen bana bir bilgi versen, bende iki BİLGİ, sende iki BİLGİ olur ![]() (KONFİÇYUS) "Ölümle hiçbir zaman karşılaşmayacaksın ![]() ![]() ![]() "bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir ![]() (Çin? Atasözü) "Yiğit harpte, dost dertte, olgun adam hiddette belli olur ![]() (Arap Atasözü) "Bilmediğini bilenin arkasından gidin, bilmediğini bilmeyeni uyarın, bilmediğini bilene öğretin, bilmediğini bilmeyenden kaçının ![]() (Conficius) "Gençliğinde bilgi ağacı dikmeyen, yaşlılığında rahatlayacağı bir gölge bulamaz ![]() (Seneca) "Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir ![]() (Mark Twain) "Konfor, bir misafir olarak gelir, gitmemek için elinden geleni yapar, sonunda bizi esir ederek kalır ![]() (Lee S ![]() "Bencillik dostluğun zehiridir ![]() (Balzac) "Bizi esas yoran yaptığımız iş değil, yapmadan kenarda bıraktığmız işlerdir ![]() (Ebner-Eschenbach) "Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise insanları eğitin ![]() (Huang-Çe) "İnsanlar köprü kuracakları yerde duvar ördükleri için yalnız kalırlar ![]() (Newton) "Çektiğimiz sıkıntı parasızlık sıkıntısı değil, bilgi sıkıntısıdır ![]() (İ ![]() "Alkışı en sessiz şekilde karşılayan, alkışı hak etmiş demektir ![]() (Emerson) "Asla herşeyi bildiğini sanma ![]() ![]() (Ivan Pavlov) "Başkalarına karşı zafer kazanan kuvvetlidir, kendi nefsine karşı zafer kazanan ise kudretlidir ![]() (Lao-tzu) "Eğitim sadece okumak değildir ![]() ![]() (Hilty) "Başka birinin sizin kadar iyi yapabileceği bir şeyi bırakın o yapsın, siz yapmayın ![]() (Andre Gide) "Başkaları ile ilgilenirsen iki ay içinde birçok dostlar kazanabilirsin; başkalarının seninle ilgilenmesini beklersen, iki yılda bile tek dost kazanamazsın ![]() (Dale Carnegie) "Zirvelerde kartallar da bulunur, yılanlar da ![]() ![]() (Cenap Şahabettin) "Bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder ![]() (İbni Sina) "Akıllı bir kimse düşmanından akıl öğrenmeyi ihmal etmez ![]() (Beydaba) "Öyle horozlar var ki, öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar ![]() (L ![]() "Düşüncelerini değiştirmeyenler yalnızca deliler ve ölülerdir ![]() (T ![]() "İnsan, ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir ![]() ![]() (Exupery) "Boş bir çuval dik durmaz ![]() (Benjamin Franklin) "Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur ![]() (N ![]() ![]() "Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir ![]() (W ![]() ![]() "İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır ![]() (V ![]() "Buluş, başkalarıyla aynı şeye bakıp, farklı düşünebilenler tarafından yapılır ![]() (A ![]() ![]() "Okumak bir insanı doldurur, insanlarla konuşmak hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır ![]() (F ![]() "Güzel bir gülüş, karanlık bir eve giren güneş ışığına benzer ![]() (Tolstoy) "İnsanlar başaklara benzerler, içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler ![]() (Montaigne) "Dünyanın gördüğü her büyük başarı, önce bir hayaldi ![]() ![]() (Allen) "Fısıldanan sözler, çok kere yüksek sesle söylenenden daha uzağa giderler ![]() (Çin Atasözü) "Çok dinlememiz ve az konuşmamız için iki kulağımız bir dilimiz vardır ![]() (Diogenes) "Memleketin nasıl yönetildiğini anlamak mı istiyorsunuz;onun müziğine kulak veriniz ![]() ![]() (Konfüçyus) "En büyük düşman, benliğinizin dışında değil içindedir ![]() (R ![]() "Bütün günler ölüme gider, son gün varır ![]() (Montaigne) "Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir ![]() (Pascal) |
![]() |
![]() |
|