Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünyadaki, etkileri, savaşlar, önemli

Dünyadaki Önemli Savaşlar Ve Etkileri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

20 yüzyıl, dünya tarihinin en kanlı devri oldu

İnsanlık bu dönemde ilk kez “dünya savaşı kavramıyla karşılaştı

I ve II Dünya savaşları, geride toplam 65 milyon ölü bıraktı Bunların yaklaşık yarısı, savaşla hiçbir ilgisi olmayan sivil insanlardı

Küçük çocuklar, savunmasız kadınlar ve yaşlılar acımasızca katledildi…

Eylül 1939′da Almanya’nın Polonya’yı işgaliyle başlayan bu savaş kısa bir süre sonra, Hitler’in Batı’yı işgale başlamasıyla genişlemeye başlamış ardından 22 Haziran 1941′de Rusya’nın istilasıyla topyekün savaşa dönüşmeye başlamıştır

İkinci Dünya Savaşı’nın dönüm noktalarından biri kabul edilen Almanya’nın Rusya’yı işgale kalkışmasının ardından 7 Aralık 1941′de Japonya’nın Pearl Harbor BaskınıAmerika Birleşik Devletleri’ni de savaşa çekti 1939-45 arasında hemen hemen dünyanın her yanını kapsayan uluslararası savaş, Almanya, İtalya, ve Japonya’nın oluşturduğu Mihver devletleriyle Fransa, İngiltere, ABD, SSCB ve daha sınırlı bir konumla Çin’in oluşturduğu Müttefik devletler arasında gerçekleşti

1942-1943 kışında Rusların Almanları Stalingrad önlerinde geri püskürtmeleri savaşın yönünü değiştiren bir gelişme oldu 1943, Temmuz’da, İngiliz-Amerikan birliklerinin İtalya’ya çıkmasıyla Mussolini iktidardan düştü, İtalya savaştan çekildi 6 Haziran 1944′de İngiliz-Amerikan birliklerinin Normandiya çıkartmasının başarıya ulaşması ile ile Müttefiklerin savaşı kazanacağı belli oldu 30 Nisan 1945′de Hitler intihar etti, 9 Mayıs’ta Berlin düştü ve Alman başkomutanlığı teslim belgesini imzaladı

Amerikan uçaklarının 6 Ağustos1945’te Hiroşima ve 9 Ağustosta Nagasaki’ye attıkları atom bombaları savaşın sonucunu belli etti Kayıtsız şartsız teslim olmayı kabul eden Japonya Başbakanı Suziki, 2 Eylül 1945’te Japonya’nın yönetimini Amerikalı General Mac Arthur’a devrini öngören anlaşmayı imzaladı Böylece İkinci Dünya Savaşı bitmiş oldu

Savaş bittiğinde ise bilanço korkunçtu Ardında 54 milyon ölü, milyonlarca sakat, evsiz, yurtsuz, perişan insan bırakan bu savaşta beş milyondan fazla insan toplama kaplarında, gaz odalarında ve akıl almaz işkenceler altında can vermişti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com