Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
halleri, madde, maddenin

Madde Nedir -Maddenin Halleri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Madde Nedir -Maddenin Halleri

Madde Nedir -Maddenin halleri

madde nedir

maddenin tanımı

maddenin halleri NEDİR

maddenin özellikleri

madde nedir

Madde kütlesi, hacmi ve eylemsizliği olan her şey madde denir

maddenin halleri

Maddenin üç fiziksel hali vardır:

Katı: Maddenin belirli bir şekle ve hacme sahip en düzenli halidir Örnekemir,Tahta,Buz birer katı örneğidir

Sıvı: Sıvı maddenin belirli bir hacmi vardır,ancak belirli bir şekli yokturSıvıyı oluşturan tanecikler arasında az da olsa boşluk bulunurÖrnek: Subenzin,alkol

Gaz: Maddenin sıvı hal gibi belirli bir şekli yokturBir gazın hacmi bulunduğu kabın hacmine eşittirGazların hacimleri basınç ve sıcaklıklarına bağlı olarak değişirHava,Karbondioksit,oksijen birer gazdır

Maddenin ortak özellikleri:

•Kütle: Madde miktarı ile büyüklüktürKütlenin SI’daki birimini kilogram(kg) dırAncak kg’ın binde biri olan gram (g)’da kullanır

•Hacim: Bir maddenin atmosferde kapladığı yerdirHacim’in birimi metre küp (m3) olarak kullanırızgünlük hayata ve deneylerde litre (L)olarak kullanırız

Maddenin ayırt edici özellikleri:

•Özkütle: maddenin kütlesine ve hacmine baglıdır

•Erime Noktası: Bir maddenin katı haleden sıvı hale geçmesidirSıvılar için ayırt edicidir

•Donma Noktası: Bir maddenin sıvı halden katı hale geçmesidir Sıvılar için ayırt edicidir

•Kaynama Noktası: Bir maddenin sıvı halden gaz haline geçmesidir Sıvılar için ayırt edicidir

•Yoğunlaşma Noktası: Bir maddenin gaz halinden sıvı hale geçmesidirGazlar için ayırt edicidir

•Süblinleşme: Bir maddenin katı halden gaz haline geçmesidirKatılar için ayırt edici özelliktir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com