|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
boşaltım, hastalıkları, sistemi, tedavileri |
![]() |
Boşaltım Sistemi Hastalıkları Ve Tedavileri Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Boşaltım Sistemi Hastalıkları Ve Tedavileri NedirBoşaltım sistemi hastalıkları ve tedavileri nedir? Boşaltım sistemi hastalıkları, boşaltım sistemimizde bulunan organların görevini yapamayacak şekilde deforme olması veya mikrop kaparak iltihaplanmasıdır ![]() ![]() ![]() Böbrek İltihaplanması (Nefrit) Hastalığı: Nefrit hastalığı vücudumuzda bulunan böbreklerin iltihaplanmasıdır ![]() ![]() ![]() Akut nefritte, böbreğin bulunduğu yerlerde ani ağrılar oluşmaktadır ![]() ![]() ![]() Kronik nefritte ise, akut nefritin sonrasında oluşmaktadır ![]() ![]() Böbrek Yetmezliği Hastalığı: Böbrek yetmezliği akut ve kronik olmak üzere iki çeşittir ![]() ![]() ![]() Böbrek Taşı Hastalığı: İdrar yollarındaki iltihaplanma sonrası tıkanma durumu oluşmuş ise, idrar yolu ile dışarı atılamayan zararlı maddeler vücudumuza çöker ve böbrek taşlarını oluşturur ![]() Mesane İltihabı (Sistit) Hastalığı: Sistit denilen boşaltım sistemi hastalığıdır ![]() ![]() ![]() Albümin Hastalığı: Böbreklerimizdeki idrarı süzmeye yarayan kapsüllerin görevlerini tam olarak yerine getirmemesi nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır ![]() Üremi Hastalığı: Kişideki böbreklerin üreyi ayrıştıramaması nedeniyle ortaya çıkan bir boşaltım sistemi hastalığıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|