Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlamı, bayrağı, portekiz

Portekiz Bayrağı Ve Anlamı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Portekiz Bayrağı Ve Anlamı

Portekiz

Yesil, 13 ve 14 yüzyıllarda denizcilikte ve kesiflerde önder olan Portekiz ve o zamanki kral olan Henry’inin favori rengi imiş kırmızı ise devrim anlamında kullanılmış kırmızı için birlik, entegrasyon millet olmak terimleri de geçiyor bazı kaynaklarda

iki rengin tam ortasındaki arma ise, altta o zamanın ilkel navigasyon aleti olan armillery ve onun üzerinde de geleneksel Portekiz kalkanı var imiş

Dikey şekilde ki kırmızı ve yeşil renklerinin ölçüleri bana hep acaba 1618 civarı olan altın oran mi kullanılmıştır diye düşündürtmüştür ama bugün öyle değil 2/5 oranında imiş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com