![]() |
Mecaz Anlam Konu Anlatımı Ve Örnekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mecaz Anlam Konu Anlatımı Ve ÖrnekleriMecaz Anlam Konu Anlatımı ve Örnekleri Bir sözcüğün gerçek anlamından bütünüyle uzaklaşarak kazandığı yeni anlama mecaz anlam denir ![]() ![]() ![]() ![]() Bu konuyu bir daha açmayacağım ![]() İşsizlik sorunu hükümeti terletecek ![]() Derdim çoktur, hangisine yanayım ![]() Doktora boş gözlerle bakıyordu ![]() Bu şarkıya bayılıyorum ![]() Tatlı sözlerle babasının gönlünü aldı ![]() Yakında savaş patlayacak ![]() Hepimiz onun hafif biri olduğunu biliyorduk ![]() İnce işlere aklım pek ermiyor ![]() Kitapları taşırken kolum koptu ![]() İlk damlalardan sonra yağmur birden coştu ![]() Bu söze gençlerden biri ince bir karşılık verdi ![]() Onun pişkinliğine bir anlam veremedik ![]() Cesaretinin kırılmasına sen sebep oldun ![]() Mecaz anlamlar, benzetme ve ilgi yollarıyla yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Kurban olam, kurban olam Beşikte yatan kuzuya” (açık istiare) “Tekerlekler yollara bir şeyle anlatıyor ![]() İlgi yoluyla yapılanlara ad aktarması denir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dalgalan sen de şafaklar gibi ey nazlı hilâl Saçını kestir demedim mi? Bereket yağıyor; çiftçinin yüzü gülecek ![]() Ayağını çıkarmadan girebilirsin ![]() Bu olaylara Ankara sessiz kalıyor ![]() Orhan Veli’yi okur musun? |
![]() |
![]() |
|