|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anadolu, geçiş, içi, yatay, üniversite, üniversitesi, yönetmeliği |
![]() |
Anadolu Üniversitesi Üniversite İçi Yatay Geçiş Yönetmeliği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anadolu Üniversitesi Üniversite İçi Yatay Geçiş YönetmeliğiAnadolu Üniversitesi Üniversite İçi Yatay Geçiş Yönetmeliği Dayanak Madde 1- Bu Yönetmelik 21 ![]() ![]() ![]() Madde 2- Bu Yönetmeliğin amacı, Üniver-sitemizin herhangi bir programına kayıtlı başarılı örgün öğretim öğrencilerinin Üniversitemizin diğer bir programına yatay geçiş yapmaları ve yerleştirilmeleri ile ilgili esas ve usulleri belirlemektir ![]() ![]() Öğretim Esasları Madde 3- Yatay geçiş için ilk iki yarıyılı tamamlamış ve üçüncü yarıyıla başlayacak öğrenciler başvurabilir ![]() Madde 4- Öğrencinin ayrılacağı programın ilk iki yarıyıldaki derslerinin tümünü bir yıl içinde başarmış olması, genel not ortalamasının en az 2,50 olması ve disiplin cezası almamış olması gerekir ![]() Madde 5- Yatay geçiş koşulları ile her program ve her yıl için en az 2 olmak üzere kontenjanlar, ilgili birimlerin yönetim kurullarınca belirlenir ![]() Madde 6- Başvurular, öğretimin başlamasından 10 gün öncesine kadar ilgili birime yapılmak zorundadır ![]() Madde 7- Yatay geçiş başvurularının değerlen-dirilmesi ve öğrencilerin geçiş yaptıkları bölümlere intibakları ilgili birimin yönetim kurulunca yapılır ![]() Madde 8- Zorunlu hazırlık sınıfı olan bölümlere geçiş yapmak isteyenlerin yeterlik sınavını başarmaları veya yeterlik sınavında başarılı olamayanların hazırlık sınıfını başarmaları gerekir ![]() ![]() Öğretim Süresi Madde 9- Öğrencilerin daha önce okudukları programlarda geçirmiş oldukları süre, azami öğrenim süresine dahildir ![]() Madde 10- İkinci öğretimden birinci öğretime ve birinci öğretimden ikinci öğretime yatay geçişler, Yükseköğretim Kurulunca belirlenen esaslar doğrultusunda yapılır ![]() Yürürlük Madde 11- Bu Yönetmelik 2001-2002 öğretim yılından geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer ![]() Yürütme Madde 12- Bu Yönetmelik hükümlerini Anadolu Üniversitesi Rektörü yürütür ![]() |
![]() |
![]() |
|