Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anadolu, geçiş, içi, yatay, üniversite, üniversitesi, yönetmeliği

Anadolu Üniversitesi Üniversite İçi Yatay Geçiş Yönetmeliği

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dayanak
Madde 1- Bu Yönetmelik 21101982 tarihli ve 17845 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik'in 10 uncu maddesi gereğince hazırlanmıştır Amaç
Madde 2- Bu Yönetmeliğin amacı, Üniver-sitemizin herhangi bir programına kayıtlı başarılı örgün öğretim öğrencilerinin Üniversitemizin diğer bir programına yatay geçiş yapmaları ve yerleştirilmeleri ile ilgili esas ve usulleri belirlemektir Ancak, önlisans programlarından, lisans programlarına; lisans programlarından, önlisans programlarına geçiş yapılamaz
Öğretim Esasları
Madde 3- Yatay geçiş için ilk iki yarıyılı tamamlamış ve üçüncü yarıyıla başlayacak öğrenciler başvurabilir
Madde 4- Öğrencinin ayrılacağı programın ilk iki yarıyıldaki derslerinin tümünü bir yıl içinde başarmış olması, genel not ortalamasının en az 2,50 olması ve disiplin cezası almamış olması gerekir
Madde 5- Yatay geçiş koşulları ile her program ve her yıl için en az 2 olmak üzere kontenjanlar, ilgili birimlerin yönetim kurullarınca belirlenir
Madde 6- Başvurular, öğretimin başlamasından 10 gün öncesine kadar ilgili birime yapılmak zorundadır
Madde 7- Yatay geçiş başvurularının değerlen-dirilmesi ve öğrencilerin geçiş yaptıkları bölümlere intibakları ilgili birimin yönetim kurulunca yapılır
Madde 8- Zorunlu hazırlık sınıfı olan bölümlere geçiş yapmak isteyenlerin yeterlik sınavını başarmaları veya yeterlik sınavında başarılı olamayanların hazırlık sınıfını başarmaları gerekir Hazırlık sınıfında okuyan öğrencilere Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Temel Yabancı Diller Bölümü Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanır
Öğretim Süresi
Madde 9- Öğrencilerin daha önce okudukları programlarda geçirmiş oldukları süre, azami öğrenim süresine dahildir
Madde 10- İkinci öğretimden birinci öğretime ve birinci öğretimden ikinci öğretime yatay geçişler, Yükseköğretim Kurulunca belirlenen esaslar doğrultusunda yapılır
Yürürlük
Madde 11- Bu Yönetmelik 2001-2002 öğretim yılından geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer
Yürütme
Madde 12- Bu Yönetmelik hükümlerini Anadolu Üniversitesi Rektörü yürütür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com