Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
harekatı, panzerfaust

Panzerfaust Harekâtı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Panzerfaust Harekâtı

Panzerfaust Harekâtı

(Almanca kod adı: Unternehmen Eisenfaust), Wehrmacht'ın II Dünya Savaşı sonlarında Macaristan'ı işgal için giriştiği bir harekâttır Hitler, Macaristan Kral Naibi Amiral Miklós Horthy'nin, Kızıl Ordu birliklerinin ilerlemesi karşısında, ülkesinin teslim olması konusunda Sovyetler Birliği ile gizlice görüşmeler yaptığını öğrenince, bu gidişata engel olması için Waffen-SS komando Binbaşı Otto Skorzeny'i görevlendirdi Romanya zaten kısa bir süre önce Sovyetlerle birleşmiş ve Almanya'ya savaş ilan etmişti Hitler, Macarların teslim olması durumunda güney kanadının bütünüyle korumasız kalacağından, halen Sovyet ilerlemesine karşı Balkanlar'da çarpışmakta olan bir milyon askerinin durumunun da tehlikeye gireceğinden endişe etmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com