Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
diliyle, genel, kültür, rakamların

Rakamların Diliyle Genel Kültür

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mozart ilk konçertosunu kaç yaşında yazmıştır: 7

•••

Chopin ilk eserini kaç yaşında yayınladı: 8

•••

Chopin ilk konserini kaç yaşında vermiştir: 9

•••

Fatih Sultan Mehmed kaç yaşında tahta oturmuştur: 12

•••

Henry Ford kendisine kurduğu mekanik atölyesinde ilk buharlı makinesini yaptığında kaç yaşındaydı: 15

•••

Blaise Pascal, Descartes’in hayretle karşıladığı konikler üzerine olan eserini yazdığında kaç yaşındaydı: 16

•••

Blaise Pascal, aritmetik işlemlerini mekanik olarak yapan bir hesap makinesi yaptığında kaç yaşındaydı: 19

•••

Naim Süleymanoğlu en genç dünya rekortmeni unvanını aldığında kaç yaşındaydı: 16

•••

Bill Gates ilk şirketini kurduğunda kaç yaşındaydı: 17

•••

Bill Gates arkadaşı Altair ile birlikte program dili BASIC’i geliştirdiğinde kaç yaşındaydı: 19

•••

İbn Sina saray hekimi olduğunda kaç yaşındaydı: 18

•••

Şair Baki, tüm Osmanlı coğrafyasında ünü duyulduğunda kaç yaşındaydı: 19

•••

Fatih Sultan Mehmed İstanbul’u fethettiğinde kaç yaşındaydı: 21

•••

Newton küçükler hesabı, beyaz ışığın yapısı ve evrensel çekim teorisi gibi fizik, matematik ve astronomi kanunlarını ortaya koyduğunda kaç yaşındaydı: 24

•••

Şeyh Galip, “Hüsnü Aşk” adlı eserini tamamladığında kaç yaşındaydı: 26

•••

Alexander Graham Bell, sağırların işitmesini sağlamaya çalışırken telefonu icat ettiğinde kaç yaşındaydı: 29

•••

Thomas Edison, sesi kaydedip yineleyebilen gramofonu geliştirdiğinde kaç yaşındaydı: 30

•••

William Shakspeare ünlü eseri Romeo ve Juliet’i yazdığında kaç yaşındaydı: 31

Kaynak: Rakamların Diliyle Genel Kültür Bilgileri http://wwwwebhatticom/kultur/15322#ixzz1wonD6XzK

whkaynak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com