Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anksiyete, sebepleri

Anksiyete Sebepleri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anksiyete Sebepleri

Anksiyete Sebepleri

Anksiyete Sebepleri Nelerdir

Anksiyetiye Sebep Olan Tıbbi Durumlar

Yaygın Anksiyete Bozukluğu Nedir ?

Anksiyete'nin

Nedeni bilinmeyen, içten gelen, belirsiz, korku, kaygı, sıkıntı, kötü bir şey olacakmış endişesi ile yaşanan bir bunaltı duygusudurÇok hafif gerginlik ve tedirginlikten panik derecesine varan değişik yoğunluklarda olabilir Anksiyetenin patolojik özellikleri yanı sıra uyuma dönük işlevi de vardır Yaşamı tehdit eden yada tehdit şeklinde algılanan bir çeşit alarm duygusudur İçten yada dıştan gelen tehlikeler yada tehlike beklentilerine karşı yaşanan bir tepkidir İç ve dış tehlikelere karşı koruyucu, uyarıcı, önlem alınmasını sağlayan bir yönü de vardır Algılanan bu tehlikelere karşı benlik (ego) savunma düzeneklerini kullanarak baş etmeye, önlem almaya, kendini korumaya çalışır Eğer benlik gücü yerindeyse sorun çözülür

Bu yüzden her zaman patolojik ve normal anksiyete arasında ayrım yapmak kolay olmayabilir

Yaygın Anksiyete Bozukluğu

Baslıca özelliği en az 6 ay sureyle hemen her gün ortaya çıkan, bir çok olay ya da etkinlik hakkında aşırı kaygı, endişe, evham ya da huzursuzca bir beklenti içinde olmaktır Kişi gerilimini ve kaygısını kontrol etmekte zorlanır Bu kaygı durumuna huzursuzluk, kolay yorulma, düşüncelerini yoğunlaştırmada güçlük çekme,kaslarda gerginlik hissi ve uyku bozukluğu belirtilerinden en az 3 u de eslik etmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com