Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fiziği, hakkında, parçacıklar, temel

Temel Parçacıklar Fiziği Hakkında

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Temel Parçacıklar Fiziği Hakkında

Temel parçacıklar fiziği hakkında

Temel parçacık fiziğinde, elektromanyetizma, güçlü ve zayıf nükleer kuvvetler kuantum mekaniği ve göreliliğin bir kombinasyonu olan, “göreli kuantum alan teorisi” ile tanımlanır Bu üç kuvveti karşılaştırmak için önemli sayılara, ilgili kuvvetin yoğunluğunu ölçen boyutta, etkileşme sabitleri denir Elektromanyetizma için, etkileşim sabitine “ince yapı sabiti a denir; ve bu Planck sabiti , ışık hızı ve elektron yükünün bileşiminden oluşur

aEM=2pe2/(hc)=1/137 Bu sabit, birimsiz bir sabittir Yani bu boyutsuz bağlanma sabiti anlamındadır Işık hızı ve elektron yükü ile Planck sabitinin birleşimi, kuantum göreli elektromanyetizma fiziğini bize anlatan bu birleşme sabiti aracılığıyladır, yani; o, aynı zamanda fizik için her ikisi de önemli olan kuantum mekaniği ve özel görelilik, uzak ölçeklerde elektromanyetizma hakkında bize bir şeyler anlatır Kuvvetli ve zayıf nükleer etkileşmeler için boyutsuz birleşme sabitleri de vardır Onların bağıl şiddet ve etki mesafeleri aşağıdaki tabloda karşılaştırılıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com