Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
maddelerden, mıknatıs, oluşur

Mıknatıs Hangi Maddelerden Oluşur

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mıknatıs Hangi Maddelerden Oluşur

Mıknatıs hangi maddelerden oluşur

Mıknatıs hangi maddelerden oluşur

Elektromıknatıslar suni mıknatıslardır ve elektrik etkisiyle geçici olarak mıknatıslık özelliği kazanırlar Metal bir çubuk üzerine sarılan metal telden akım geçirilimesi suretile oluşturulur

Manyetik bir maddeyi mıknatıslandırmak için belli başlı 4 yöntem vardır: (1) maddeyi bir mıknatısa yaklaştırmak, (2) elektrik akımı kullanmak, (3) maddeyi bir mıknatısa dokundurmak ve (4) manyetik alan içindeyken maddeye ağır bir darbe vurmak Bu dört yöntemin ilk ikisi geçici mıknatıslandırma yöntemidir

Kalıcı bir mıknatıs, manyetik maddenin mıknatısın kuzey veya güney kutuplarından herhangi biri ile çarpıştırılması sonucu elde edilebilir Bu çarpışma, maddedeki manyetik alanları sıraya dizer

Bir demir parçası, bir pusula iğnesine paralel tutulup (yeryüzündeki güç çizgileri boyunca) ağır çekiç darbesine maruz bırakılarak mıknatıslandırılabilir Bu darbe manyetik alanların harekete karşı direncini kırar ve onların Dünya’nın manyetik alanına göre sıralanmalarını sağlar

Bir nesnenin mıknatıs özelliğini ortadan kaldırmak için güçlü bir manyetik alan kullanılır Birinci yöntemde manyetik alan çok hızlı bir şekilde düzensiz hareket etmeye zorlanır Diğer yöntemde ise mıknatıslandırılmış nesne, kutupları arasındaki dizgi yeryüzünün manyetik alanı ile doğru açıda olacak şekilde yerleştirilir Daha sonra nesneye, yavaş yavaş vurularak manyetik alanlarının düzensiz bir dizilişe geçmesi sağlanır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com